کدامیک را انتخاب کنیم: گلکسی نوت ۸ مسحورکننده یا گلکسی اس ۸ پلاس اقتصادی؟
این روزها همه طرفداران سامسونگ توجهشان به گلکسی نوت ۸ است. آخرین اسمارتفون پرچمدار سامسونگ که مجموعهای از بهترین و جدیدترین مشخصات سختافزاری و نرمافزاری را در خود دارد. از قلم S Pen سود میبرد، ۵۰ درصد حافظه رم بیشتر برای اجرای سریعتر برنامهها دارد، از دوربین دوگانه با زوم دو برابر استفاده میکند و زیبا است.
اما این گوشی گرانقیمت است و ۹۳۰ دلار قیمت دارد. سوال اساسی اینجا است: «آیا نوت ۸ به اندازه کافی خوب است؟ نسبت به گلکسی اس ۸ پلاس ارتقا یافته و امکانات بهتری دارد که حدود ۲۵۵ دلار بیشتر قیمت داشته باشد؟»
برای رسیدن به جواب این سوال؛ چارهای جز مقایسه گلکسی نوت ۸ با گلکسی اس ۸ پلاس در همه بخشها و شناختن تفاوتها نداریم. در جدول زیر، مشخصات کلیدی هر دو اسمارتفون آورده شده است و میتوان یک مقایسه سریع و گذرا میان آنها داشت.
همانطور که میبینید؛ این دو گوشی در بسیاری از مشخصات کلیدی مانند پردازنده، فضای ذخیرهسازی، کیفیت ساخت، رابط کاربری نرمافزار، جک هدفون، دوربین جلو، شارژ سریع و شارژ بیسیم سریع، بلندگو و استاندارد IP برای ضدآب و گردوغبار مشابه هم هستند. در حالی که فناوری صفحهنمایش و دقت تصویر دو گوشی هم مشابه یکدیگر است، نوت ۸ حدود یک دهم اینچ بزرگتر است.
حتی طراحی این دو اسمارتفون ردهبالای سامسونگ مشابه هم است با این تفاوت که نوت ۸ کمی تمیزتر و زیباتر است و کار با آن راحتتر خواهد بود. مشخص است که سامسونگ در نوت ۸ از پختگی طراحی بیشتری نسبت به گلکسی اس ۸ پلاس سود برده است. اما این موضوع نمیتواند یک برتری بزرگ برای نوت ۸ در مقابل گلکسی اس ۸ پلاس باشد. نوت ۸ تفاوت طراحی بسیار جزیی دارد و برای افرادی که با گلکسی اس ۸ پلاس راحت هستند؛ شاید اصلا به چشم نیاید.
پس، واقعا تفاوت این دو گوشی در چیست؟ شاید بیشترین تفاوت میان نوت ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس در قلم S Pen باشد. S Pen واقعا عالی است؛ قابلیتها و کاربردهای نوآورانه و جالبی در اختیار کاربران قرار میدهد و بهرهوری آنها را افزایش میدهد. با استفاده از S Pen میتوان در زمان صرفهجویی کرد و نوت ۸ را به یک فبلت واقعی تبدیل ساخت.
سامسونگ برای گنجاندن فیزیکی این قلم در نوت ۸، ناچار شده مقداری باتری دستگاه را کوچکتر کند. به همین دلیل، در گلکسی اس ۸ پلاس باتری ۳۵۰۰ میلیآمپرساعتی کار شده ولی در نوت ۸ باتری ۳۳۰۰ میلیآمپرساعتی داریم. یعنی ۵ درصد باتری نوت ۸ کوچکتر شده است در حالی که شارژ باتری گلکسی اس ۸ پلاس خوب است ولی عالی نیست و حالا در نوت ۸ باز هم مدت زمان شارژ کاهش پیدا میکند اما همان صفحهنمایش بزرگ استفاده شده است. بنابراین، باید کمی بابت شارژ نوت ۸ نگران بود.
حالا به سراغ مقایسه دوربین دوگانه این دو دستگاه میرویم. سامسونگ روی گلکسی اس ۸ پلاس از یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی استفاده میکند و یک لنز ۱۲ مگاپیکسلی دیگر در کنارش قرار داده است. لنز دوم زوم دو برابری میدهد و هر دو سنسور از قابلیت تثبیتکننده تصویر اپتیکال برخوردار هستند. سامسونگ همین دوربین دوگانه را برای نوت ۸ تکرار میکند با این تفاوت که اولین گوشی تلفن همراه در جهان است که هر دو دوربین پشتی آن از OIS بهره میبرند. پس، دوربین نوت ۸ باید فوقالعاده باشد و در تستها بهتر از دوربین گلکسی اس ۸ پلاس ظاهر شود. اما فراموش نکنید که دوربین اس ۸ پلاس هم جزو بهترین دروبینهای اسمارتفون دنیا است و شاید کمتر گوشی در بازار به پای آن برسد.
آخرین تفاوت قابل توجه و ارتقای بزرگ در نوت ۸ به حافظه رم برمیگردد. نوت ۸ حدود ۲ گیگابایت حافظه رم بیشتری نسبت به اس ۸ پلاس دارد و مجهز به ۶ گیگابایت رم است. هیچ کاربری نمیتواند بگوید از حافظه رم بیشتر استقبال نمیکند یا علاقمند نیست اسمارتفونی با رم بیشتر خریداری کند تا سرعت اجرای اپلیکیشنهایش افزایش یابد و در بازیها احساس نشود که رم کافی نیست. اما باید بررسی کرد تجربه واقعی استفاده از رم ۶ گیگابایت در مقابل رم ۴ گیگابایت چگونه است و اینقدر محسوس است که بشود از آن به عنوان یک برتری بزرگ نوت ۸ یاد کرد؟ تستهای سایتهای مختلف اینطور نشان نمیدهند و حافظه گلکسی اس ۸ پلاس برای اجرای برنامههای روی اندروید در سال ۲۰۱۷ کافی است.
پس، بخواهیم جمعبندی کنیم باید گفت نوت ۸ از S Pen، طراحی کمی بهتر، حافظه رم بیشتر و دوربین دوگانه قویتری نسبت به گلکسی اس ۸ پلاس سود میبرد. آیا اینها ارزش هزینه کردن ۲۵۵ دلار بیشتر نسبت به گلکسی اس ۸ پلاس را دارند؟
در سالهای دور؛ اولین سریهای گوشیهای نوت با سری گوشیهای گلکسی اس فاصله و تفاوت بسیار زیادی داشتند و حتا قابل مقایسه با آیفونها هم نبودند. نوتهای اولیه از صفحهنمایش بزرگ ۵.۳ اینچی سود میبرند و مجهز به قلم بودند که حسادت هر کاربری را برمیانگیخت. این نوتها از طراحی مجزا و خیرهکننده نسبت به گلکسی اسها بهره میگرفتند و ویژگیهایی داشتند که روی هیچ اسمارتفون رده بالای دیگر وجود نداشت. یک شاهکار واقعی بودند و موجب شدند بسیاری از کاربران از آیفونهای با صفحهنمایش کوچک یا گلکسی اسهای رده متوسط به سوی نوتها بیایند.
اما اکنون به نظر میرسد بیش از هر زمان دیگر؛ سری گوشیهای نوت و گوشیهای گلکس اس بهخصوص در گلکسی اس ۸ پلاس به یکدیگر نزدیک شدهاند و مشابه هم هستند ولی قیمت آنها از یکدیگر فاصله گرفته است. اینطور تصور میشود که نوت ۸ یک ارتفای میانردهای از گلکسی اس ۸ پلاس است ولی قیمت ۹۳۰ دلاری آن توجیهپذیر نیست.
در نهایت این شما کاربران هستید که باید تصمیم نهایی را بگیرید. گاهی اوقات دوربین بهتر حرف آخر را میزند یا شاید نیاز مبرم به استفاده از S Pen روی اسمارتفن روزانه خود دارید. حتا ممکن است طراحی نوت ۸ در نظر شما بسیار زیباتر و بهتر از اس ۸ پلاس باشد ولی به هر حال گلکسی اس ۸ پلاس یک گوشی رده بالای ۲۰۱۷ با قیمت اقتصادی است که برای بسیاری از کاربران ویژگیهایی تمامنشدنی دارد.
اگر شما بخواهید یکی از این دو گوشی را بخرید؛ کدامیک را انتخاب میکنید و دلایلتان چیست؟ با ما همعقیده هستید که گلکسی اس ۸ پلاس بهصرفهتر است یا همان نوت ۸ را ترجیح میدهید؟ نظرتان را با ما در میان بگذارید!
این نوشتهها را هم بخوانید
اس ایت ششصد و نود پونده؛ نوت ایت هشتصد و هفتاد پوند….صد و هشتاد پوند گرونتر… یه ذره سایز نوت بزرگتره و قلم داره ولی بهترین مزیتش بنظرم همون رم بیشترشه… کسی که تا مرز هفتصد پوند سرکیسه رو شل میکنه و میتونه هفتصد پوند یه جا بده برای یه گوشی، مطمئنا بهتره (و میتونه) که یه صدوهشتاد، دویست تای دیگه هم جیبش رو بچلونه و همون نوت ایت رو بگیره… بقول انگلیسی ها این یه ذره استرچ بیشتر ارزشش رو داره… گرچه ما اینجا تمام پول رو یجا نمیدیم و میتونم بگم تقریبا نود و نه درصد از خریدهای گوشی اینجا کنتراکتی و ماهانه اس… همین نوت ایت شصت و چهار گیگ رو میشه با یه قرارداد دوساله ماهی پنجاه پوند هم خرید…با بیست گیگ اینترنت پرسرعت ماهانه… پنجاه پوند حقوق شش ساعت، از هشت ساعت کار روزانه یه کارگر ساده مثلا یه شاگرد ساندویچی هست… یعنی پنجاه پوند درماه هزینه و پول بسیار کمی برای یه همچین غول و تلفن پرچمداریه و هرکسی راحت میتونه بخردش
سلام
اگه پول باشه، هیچ چیزی قابل رقابت با نوت 8 نیست…
امان از بی پولی
قطعا انتخاب اول من S8 هست.
چون S8 چیزی کم نداره و جز برای قلم آدم زورش میاد اونقدر پول اضافهتر بده.