گلکسی نوت ۲۰ یا گلکسی اس ۲۰ پلاس را بخریم؟ (به فرض تامین بودجه!)

سامسونگ به تازگی سری گلکسی نوت ۲۰ را معرفی کرده که شامل دو گوشی نوت ۲۰ و نوت ۲۰ اولترا است.
نوت ۲۰ اولترا بینظیر و یک گوشی تمامر عیار است اما قیمت بالای ۱۲۹۹ دلار برای مدل پایه باعث میشود از رادار خرید بسیاری از مردم خارج شود.
خوشبختانه، گلکسی نوت ۲۰ هنوز یک گوشی پرچمدار است و ویژگیهای مهم نوت ۲۰ اولترا را دارد؛ به اضافه اینکه میتواند با بهترین گوشی سری گلکسی اس ۲۰ سامسونگ رقابت کند.
اگر شما هم طرفدار سرسخت و یک متعصب واقعی گوشیهای سامسونگ هستید و به فکر خرید یک پرچمدار جدید این شرکت افتادید؛ ذهنتان درگیر مقایسه دو قطبی گلکسی نوت ۲۰ یا گلکسی اس ۲۰ پلاس باشد.
ما اینجا هستیم تا مقایسهای کوتاه و سریع میان مشخصات و اختلافات معمول این دو گوشی داشته باشیم. گلکسی نوت ۲۰ و گلکسی اس ۲۰ پلاس با قیمت ۱۲۰۰ دلار از نظر اندازه فیزیکی و بسیاری ویژگیهای دیگر مشابه هم هستند اما هنوز تفاوتهایی دارند که باعث انتخاب و خرید یکی از آن دو شود.
سختافزار: چند تفاوت بزرگ
هر دو گوشی +Galaxy S20 و Note20 از نظر اندازه نزدیک و مشابه هم هستند. هر دو دارای نمایشگر ۶.۷ اینچی آمولد هستند ولی یک تفاوت بزرگ دارند.
گوشی نوت ۲۰ از نمایشگری 1080p سود میبرد ولی اس ۲۰ پلاس دارای نمایشگری 1440p است. شاید برای شما این دو پنل تفاوت زیادی نداشته باشند ولی وقتی داریم درباره یک گوشی بالای ۱۰۰۰ دلار صحبت میکنیم؛ انتظار میرفت سامسونگ برای نوت ۲۰ یک پنل نمایشگر 1440p یا بالاتر انتخاب میکرد.
تفاوت دیگر نمایشگرهای این دو گوشی در نرخ تازهسازی تصویر است. پنل نمایشگر گلکسی اس ۲۰ پلاس میتواند از نرخ ۱۲۰ هرتز با یک رزولوشن کمتر بهره ببرد ولی پنل گلکسی نوت ۲۰ روی نرخ ۶۰ هرتز قفل شده است.
تفاوت مهم دیگر این دو اسمارتفون در قلم نوری S Pen است که یک ابزار انحصاری سری نوت سامسونگ محسوب میشود. قلم نوری در بخش زیرین گوشی قرار دارد و از آن میتوان برای طراحی، یادداشتبرداری، نقاشی، باز کردن برنامهها با ژستهای حرکتی، گرفتن عکس و اسکرینشات استفاده کرد.
همینطور، میتواند یک ابزار اشارهگر ساده برای نمایشگر گوشی باشد تا کمتر از انگشتان خود استفاده کنید. نکتهای که باید بدانید؛ کیفیت نسبتا پایین S Pen از نظر سرعت و تاخیر روی گلکسی نوت ۲۰ نسبت به مدل بالاتر، یعنی گلکسی نوت ۲۰ اولترا است.
دیگر تفاوتهای اس ۲۰ پلاس و نوت ۲۰ در بخش سختافزار، جزئی و قابل اغماض هستند. در نوت ۲۰ از پلاستیک براق روی پنل پشتی استفاده شده است ولی اس ۲۰ پلاس کاملا از جنس شیشه است.
گلکسی اس ۲۰ پلاس از رم بیشتری (۱۲ گیگابایت) بهره برده و باتری کمی بزرگتری دارد. نوت ۲۰ دارای شکاف کارت حافظه میکرواسدی نیست ولی اس ۲۰ پلاس از این ویژگی برخوردار است.
نگران دوربین این دو گوشی نباشید؛ چون ماژول دوربین هر دو گوشی کاملا مشابه هم است.
نرمافزار: نسبتا مشابه هم
هر دو گوشی گلکسی اس ۲۰ و نوت ۲۰ با اندروید ۱۰، رابط کاربری اختصاصی One UI سامسونگ عرضه میشوند.
به این معنی که تجربه کاربری نرمافزاری هر دو گوشی کم و بیش مشابه هم هست و هر دو گوشی تا کنون سه بهروزرسانی نرمافزاری اصلی اندروید را دریافت کردند.
سری نوت ۲۰ با رابط کاربری One UI 2.5 عرضه شده که نسبت به نسخه قبلی چند بهبود از سوی سامسونگ دارد. مثلا، با لانچرهای شخص ثالث سازگاری بهتری دارد؛ از ویژگی DeX بیسیم برای تلویزیونهای هوشمند پشتیبانی میکند و چند تفاوت بسیار جزئی دیگر.
به هر حال، بهزودی گوشیهای سری گلکسی اس ۲۰ هم بهروزرسانیهای رابط کابری One UI را دریافت میکنند و نوت ۲۰ برای مدت طولانی متفاوت از بقیه نخواهد بود.
نوت ۲۰ چند ویژگی اضافی نرمافزاری هم برای قلم اس پن دارد. با کشیدن یک باکس روی کل صفحه میتوانید اسکرینشات بگیرید، از ژستهای حرکتی هوایی برای انجام برخی کارها بهره ببرید و از راه دور با اس پن عکس بگیرید.
قیمت: تفاوت زیاد
همانند گذشته، گوشیهای سری گلکسی نوت و گلکسی اس سامسونگ تفاوت قیمتی فاحشی دارند.
هر دو گوشی گلکسی نوت ۲۰ و گلکسی نوت ۲۰ اولترا نسبت به ویژگیهایی که ارائه میدهند؛ قیمت بسیار بالایی دارند. نوت ۲۰ فقط در یک مدل ۱۲۸ گیگابایتی و ۸ گیگابایت رم به قیمت ۹۹۹ دلار عرضه میشود. گلکسی اس ۲۰ پلاس با ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی و ۱۲ گیگابایت رم برچسب قیمتی ۱۱۹۹ دلار خورده است.
هر دو گوشی گران هستند ولی باز گلکسی اس ۲۰ پلاس توجیه قیمتی دارد. مثلا، جنس بدنه آن تمام شیشه است؛ رم بیشتری دارد؛ پنل نمایشگر آن رزولوشن بالاتری داشته و از نرخ تازهسازی تصویر ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند.
چندین ماه از عرضه گلکسی اس ۲۰ پلاس میگذرد و چندین بار قیمت آن در این مدت شکسته شده است. شاید در برخی بازارها بتوانید اس ۲۰ پلاس را با ۲۰۰ دلار تخفیف پیدا کنید.