معرفی کتاب: «مبارزه با مرگ پیشه من است» از فرانک جی. اسلوتر

آدم‌ها هستند و طبقه‌هایی از آدم‌ها که بر توده مردم تسلط دارند: سربازها، دریانوردان و خیلی وقت‌ها پیشوایان؛ هنرمندان به ندرت و مردان کلیسا. ولی پزشکان همیشه…‌‌‌‌
پزشک از سخاوت و ایثاری برخوردار است که فقط برای آنها که هنری را پیشه خود کرده اند میسر است، نه برای آنها که از تجارتی بهره می‌برند؛ رازداری و قوه ی تمیزشان، بیش تر وقت‌ها با هزاران مشکل و دو دلی در بوته  آزمایش قرار می‌گیرد و آن چه نزد آنها از همه مه تر است، سبکباری و شهامتی است خاص خودشان…

«رابرت لوئی استیونس»


فرانک جی. اسلوتر Frank Gill Slaughter نویسنده مشهور امریکایی، یکی دیگر از پزشکانی است که مثل سامرست موآم و کرونین، حرفه  پزشکی را رها کرده و پی نویسندگی رفته است و در این زمینه سخت هم موفق بوده است.

صورت طولانی نام کتاب‌هایش نشانه پرکاری او، و ترجمه آثارش به زبان‌های زنده دنیا، نمایانگر موفقیت او در کارهای ادبی‌اش است. فعالیت‌های پزشکی در بیش‌تر آثارش وجود دارد، و همواره شخصیت اصلی داستان و یا یکی از شخصیت‌های مهم، یک پزشک است و داستان بر محور تلاش های او می‌چرخد.

در تابلونوشته‌های او عنوان‌های زیادی به چشم می خورد، که ماجراهای آن از زمان های باستان تا عصر حاضر در نوسان است:

پایان سفر، متشکرم سرهنگ فلین، دکتر لاند، مرگ نه بلکه عشق، گیسوان محبوبه من سیاه است، بیمارستان عمومی، مردی با نقاب سفید، در نوک چاقوی جراحی، فرار بدون بازگشت، ورونیک، قدم به قدم همراه عیسی مسیح، دوزخ سایه‌ها و غیره پاره‌ای از کتاب‌های اوست.

کتاب حاضر یکی از بهترین نوشته‌هایش است. تم انسانی و آرمان‌های والایی که کمر به خدمت بشریت بسته است، ایجاز در گفتار و توصیف صحنه‌ها، قدرت کلام و چهره پردازی‌هایی شگفت و انسان‌های خوب و بدی که در هر جامعه ای وجود دارند، همه عواملی است که در قالب داستانی زیبا و پرکشش، کتابی را به وجود آورده است که اثرش مدت‌ها در ذهن خواننده باقی می‌ماند.

امریکای پیش از جنگ و جامعه پزشکی آن، دسیسه‌بازی‌ها و نیرنگ‌های طبقه ثروتمند و سیاست‌باز، و در نتیجه بی‌ا‌عتنا به اصول اخلاقی و انسانی، برای تسلط بر حرفه‌ای که شریان حیاتی هر جامعه و هر ملتی به شمار می‌رود، موضوع اصلی داستان است. و بافت اصلی و زیربنایی آن، سرگذشت مبارزه‌ها، فداکاری‌ها و از جان گذشتگی های عده ای انسان‌های پاکباخته و صمیمی است که هدف‌شان نجات جان انسان‌ها، به ویژه انسان‌های فقیر و تهیدست از چنگال مرگ و بیماری است، و شعارشان این است:

چون هر انسانی حق حیات دارد، پس باید تلاش کرد که هیچ فردی بیهوده و بر اثر سهل‌انگاری جانش را از دست ندهد.

استخوانبندی داستان و تسلسل منطقی پیش آمدها، از قدرت توصیفی کاملی برخوردار است، به نحوی که در طول ششصد صفحه کتاب، هیچ جا کوچک‌ترین نشانه‌ای از تکرار و پرگوی‌هایی بیهوده به چشم نمی خورد. ماجراها یکی پس از دیگری، با پیوندی منطقی میان‌شان، سیال و روان، به دنبال هم می‌آیند و به آن جایی ختم می‌شوند که فلسفه وجودی‌شان حکم می‌کند.
با تقدیم این ترجمه و معرفی نویسنده ی آن، که به رغم نوشته های متعددش هنوز در ایران ناشناخته مانده، امید است خدمت کوچکی باشد در راه شناخت افق هایی تازه در ادبیات جهانی.


کتاب مبارزه با مرگ پیشه من است
نوشته: فرانک گیل اسلوتر
ترجمه پرویز شهدی
انتشارات به‌سخن
592 صفحه


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]