معرفی کتاب « جنبش زنان در آمریکا »، نوشته دان ناردو

0

این کتاب ترجمه‌ای است از:

The Women’s Movement

Don Nardo

Lucent Books, 2011


پیشگفتار: تلاش در راه رؤیای آمریکایی

زنان آمریکایی از زمان اقامت‌گزینی اروپاییان در آمریکای شمالی در سده هفدهم تاکنون، دگرگونی شگفت‌انگیزی را پشت‌سر گذاشته‌اند. آن‌ها از جایگاه شهروندان درجه دومِ تقریبا فاقد هر گونه حقوق سیاسی یا اجتماعی، به لحاظ قانونی به برابری تقریبی با مردان ارتقا یافته‌اند. پیشروی آهسته اما پیوسته آن‌ها به سوی برابری را غالبا «جنبش زنان» می‌نامند. این اصطلاح، همراه با نوشته‌ها و پژوهش‌های رسمی درباره تاریخ و پیشرفت اجتماعی زنان، همگی پدیده‌های نسبتا جدیدی‌اند. به‌واقع، تنها ظرف پنجاه سال اخیر است که خواندن کتابی نظیر این درباره جنبش زنان حتی امکانپذیر شده است. پیش از آن تقریبا هیچ کتاب یا مقاله‌ای وجود نداشت که به بازگویی تلاش‌ها و دستاوردهای زنان آمریکایی به‌مثابه یک طبقه اجتماعی پرداخته باشد.

این نابرابری شدید هنگامی فهم‌پذیرتر می‌شود که نگاهی اجمالی به تحول آموزش زنان آمریکایی بیندازیم. نبود آگاهی سامانمند و به‌آسانی در دسترس درباره تاریخ زنان به مدت بیش از دو سده نشانه و مصداق فرصت‌های ناکافی آموزشی برای زنان بود. در واقع، زنان هنگامی آموزش‌هایی همانند آموزش مردان دریافت کردند که پژوهش نظام‌یافته تاریخ زنان آغاز شد.

رویدادهای مهم در تاریخ جنبش زنان در آمریکا

 

۱۸۴۸

کوشندگان حقوق زنان نخستین همایش منطقه‌ای زنان ایالات متحده، «همایش سِنِکا فالز»، را سازماندهی می‌کنند.

 

۱۸۶۲

در جریان جنگ داخلی آمریکا، پرستار کلارا بارتون برای کمک به سربازان مجروح وارد میدان نبرد می‌شود.

 

۱۸۹۴

ژاپن به چین هجوم می‌برد و کره را تسخیر می‌کند.

 

۱۹۱۱

کمپانی تری‌اَنگل شِرتویست در نیویورک سیتی بر اثر آتش‌سوزی ویران می‌شود که جان ۱۴۶ زن را می‌گیرد.

 

۱۹۲۰

کنگره «متمم نوزدهم» قانون اساسی ایالات متحده را تصویب می‌کند که به زنان حق رأی می‌دهد.

 

۱۹۲۹

بازار سهام ایالات متحده سقوط می‌کند که باعث یک واکنش زنجیره‌ای می‌شود که «بحران بزرگ» را به بار می‌آورد.

 

۱۹۳۲

هَتی کراوِی از آرکانزاس نخستین زنی است که به مجلس سنای ایالات متحده راه می‌یابد.

 

۱۹۳۹-۱۹۴۵

جنگ جهانی دوم درمی‌گیرد و کشورها را در سرتاسر جهان درگیر می‌کند و بیش از پنجاه میلیون کشته بر جا می‌گذارد.

 

۱۹۵۰

برآورد می‌شود که ۲۵ درصد زنان آمریکایی خارج از خانه کار می‌کنند.

 

۱۹۶۱

جان اف.کندی، رئیس‌جمهور ایالات متحده، هیئت ویژه‌ای برای بررسی وضعیت زنان در جامعه تشکیل می‌دهد.

 

۱۹۶۴

«سازمان آزادی‌بخش فلسطین» در خاورمیانه به منظور مبارزه با اسرائیل تشکیل می‌شود.

 

۱۹۶۶

بِتی فریدان، کنشگر حقوق زنان، «سازمان ملی زنان» را به منظور اعمال فشار برای تأمین حقوق زنان تأسیس می‌کند.

 

۱۹۷۵

نیروهای مسلح ایالات متحده از پی شکست از سربازان کمونیست محلی از ویتنام خارج می‌شوند.

 

۱۹۸۲

«متمم حقوق برابر» که در ۱۹۷۲ به تصویب کنگره رسیده بود از تصویب و تأیید ایالت‌ها بازمی‌ماند.

 

۱۹۹۲

در سال موسوم به «سال زنان»، بسیاری از زنان ایالات متحده در سرتاسر کشور برای مشاغل دولتی برگزیده می‌شوند.

 

۲۰۰۱

حمله تروریست‌ها به برج‌های مرکز تجارت جهانی در نیویورک و پنتاگون در واشینگتن دی. سی.

 

۲۰۰۸

هیلاری رادهام کلینتون نخستین زنی است که به مرحله مقدماتی انتخابات ریاست‌جمهوری راه می‌یابد.

۲۰۱۰

باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده، قانون جدیدی را امضا می‌کند که مبارزه زنان با نابرابری دستمزدها در محل کار را آسان‌تر می‌کند.


آموزش اولیه زنان

در آمریکای مهاجرنشین در آغاز آموزش چندانی برای زنان جوان وجود نداشت، مگر آنچه آنان در خانه از پدر و مادرشان می‌آموختند. معمولاً مادر به دخترش آشپزی، ریسندگی و بافندگی، خیاطی و آمادگی انجام دادن دیگر «وظایف سنتی زنان» را می‌آموخت. افزون بر آن، تعداد کمی از دختران مهاجرنشین از این نعمت برخوردار می‌شدند که والدینشان به آن‌ها خواندن و نوشتن یاد دهند. با این حال، زنان باسواد معمولاً کمتر فرصت می‌یافتند که از این مهارت‌ها استفاده کنند، چرا که جامعه نمی‌پسندید که زنان جلوی دیگران، از جمله با خواندن و نوشتن، اظهار وجود کنند. وضعیت آموزش زنان، بجز چند مورد استثنایی جزئی به مدت تقریبا دو سده به همین‌گونه باقی ماند.

سرانجام در سده نوزدهم فرصت‌ها برای آموزش زنان، هرچند بسیار آهسته، رو به افزایش گذاشت. نخستین مدرسه دولتی دختران در سال ۱۸۲۴ در ووسترِ ماساچوست گشایش یافت. در آن‌جا، و در مدارس مشابهی که در ایالت‌های دیگر پدیدار شدند، دانش‌آموزان مهارت‌های پایه خواندن، نوشتن و حساب را می‌آموختند. با افزایش تعداد مدارس ابتدایی، تقاضا برای مدارس آموزش عالی برای دختران افزایش یافت. در پاسخ به این تقاضاها، در سال ۱۸۳۷ کالج اوبرلین در اوهایو نخستین نهاد آموزش عالی در کشور بود که هم پسران و هم دختران را پذیرفت.

در دوره مهاجرنشینی، فرصت‌های آموزشی برای دختران جوان به‌ندرت از حد کارهای شاقِ خانه‌داری، از جمله آشپزی و ریسندگی و بافندگی، فراتر می‌رفت. اندک بودند دخترانی که خواندن و نوشتن یاد می‌گرفتند.

اما، در ابتدا، در چنین کالج‌هایی دوره‌های آموزشی‌ای که به دختران اختصاص می‌یافت کوتاه‌تر و ساده‌تر از دوره‌هایی بود که برای پسران در نظر گرفته می‌شد. سبب آن از یک طرف این عقیده رایج بود که مغز زنان به اندازه مغز مردان توانایی پذیرش و جذب دانش زیاد را ندارد. از طرف دیگر، مدیران و آموزگاران در اوبرلین و مدارس مشابه انتظار یا تمایل نداشتند که فارغ‌التحصیلان دختر به دنبال آن نوع مشاغل پُرهیاهویی بروند که به طور سُنتی به مردان اختصاص داشت. رابرت اس. فِلِچر، دانش‌پژوه، شرح می‌دهد که برخی مردان در مورد آموزش زنان چه احساسی داشتند:

اگر زنان وکیل، وزیر، پزشک، مدرس، سیاستمدار، یا هر «شخصیت اجتماعی» دیگری می‌شدند، کارِ خانه به دست فراموشی سپرده می‌شد:… شستن لبا س‌های مردان، سَر و سامان دادن به اتاقشان، پذیرایی از آن‌ها سر میز غذا، گوش دادن به سخنان آن‌ها، در حالی که خودشان [یعنی زنان] در گردهمایی‌های عمومی مؤدبانه ساکت بمانند. «دختران دانش‌آموزِ» کالج اوبرلین باید برای ایفای نقش مادری هوشمند و همسری کاملاً خدمتگزار و فرمانبردار آمادگی پیدا می‌کردند. (۱)

این نگرش تحقیرآمیز به زنان و جایگاه اجتماعی‌شان در اواخر سده نوزدهم و اوایل سده بیستم آهسته اما پیوسته تغییر کرد. طی زمان، به طور فزاینده‌ای، پسندیده تلقی می‌شد که برخی زنان به کارهایی چون آموزگاری، سرپرستی یا مددکاری اجتماعی بپردازند. این امر به آن‌ها اجازه داد که برای خود در بازار کار جا باز کنند. همچنین باعث ایجاد مدارس بیشتری برای دختران یا برای دختران و پسران شد. در اوایل سده بیستم تقریبا ۷۰ درصد کالج‌ها و دانشگاه‌ها مختلط بودند و حدود ۳۰ درصد دانشجویانشان را دختران تشکیل می‌دادند. افزون بر آن، دختران شروع به گذراندن همان دوره‌هایی کردند که پسران می‌گذراندند.


کتاب جنبش زنان در آمریکا نوشته دان ناردو

کتاب جنبش زنان در آمریکا
نویسنده : دان ناردو
مترجم : مهدی حقیقت‌خواه
ناشر: گروه انتشاراتی ققنوس
تعداد صفحات: ۱۱۵ صفحه


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

کاریکاتورهای و تصاویر ساده، مفرح و تفکربرانگیز لوکاس لویتان

لوکاس لویتان هنرمند برزیلی، ساکن مادرید است. او بیشتر برای پروژه‌اش به نام «هجوم عکس» مشهور شده، در این پروژه او نقاشی‌هایی را به عکس‌های اینستاگرام افراد اضافه می‌کند و داستان‌های پنهان را به روشی خلاقانه آشکار می‌کند.کارهای او جذاب و…

این هنرمند با خلاقیت‌های خوب خیابان‌های پر از کسالت و یکنواختی را زیبا کرده و یک لحظه لبخند بر لب…

خیابان‌های پر از سر و صدا و چهره‌های خمو، خیابان‌هایی با تزئینات و پیام‌های فوق‌العاده تکراری، خیابان‌هایی که زحمت با شادی‌های اندک مردم شریک می‌شوند و مردم را یک آن با هم می‌کنند. این است توصیف شاید بدبینانه خیابان‌های ما.ما واقعیت این…

250 فیلم برتر imdb به همراه معرفی و خلاصه و بررسی آنها + 23 فیلمی که حیف بود در این فهرست نباشند

مسلم است که آرای IMDB به خصوص از دید فیلم‌بین‌های حرفه‌ای فقط چیزی نسبی برای پی بردن به محبوبیت نسبی فیلم‌ها هستند. چه بسیارند فیلم‌هایی که نمره بالای 7 دارند، اما ارزش واقعی‌شان خیلی کمتر است و چه بسیارند فیلم‌هایی که آدم درمی‌ماند چرا…

آخرین «نمونه» مقاوم – هر یک از اینها، آخرین چیزهای سالم به جا مانده در طول تاریخ هستند

از برخی جنبه‌های تاریخی چیزهای قالب توجهی به جا مانده، مثلا هزاران سکه از یک دوره تاریخ یا ده‌ها زره یا شمشیر یا کتاب‌های پوستی فراوان. اما برخی چیزها هم آنقدر نادر از بلایایی طبیعی و فساد و آتش‌سوزی‌های در امان مانده‌اند که تبدیل به آخرین…

نمونه‌هایی از بازسازی و دکوراسیون جدید خانه که می‌توانند الگویی برای ما باشند

به سبب نوع معماری، خانه‌های ما معمولا خیلی زود دمده یا به اصطلاح کلنگی می‌شوند. شرکت‌‌های بازسازی خانه مدتی است بسیار زیاد شده‌اند.اما شک و تردید زیادی در مورد میزان کارایی بسیاری از آنها وجود دارد. برخی از آنها اصلا به تقویم کاری متعهد…

عکس های هوایی تام هگن از باغ های زیتون اسپانیا – الگوهای زیبای مواج و سنت‌های قدیمی

به مدت هزاران سال، اسپانیا به دلیل آب و هوای مدیترانه‌ای، تابستان‌های طولانی و گرم و دمای معتدل زمستانی، در تولید زیتون پیشرو بوده است. میوه‌های زیتون که در آب نمک نگهداری می‌شوند و یا آسیاب می‌شوند تا روغن‌های طبیعی از آنها استخراج شوند،…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5