قانون «بی‌طرفی اینترنت» لغو شد: تبعیض در نمایش اطلاعات و سرعت برخی سایت‌ها به نفع منافع شرکت‌های خاص

دیروز، FCC (کمیسیون ارتباطات آمریکا) رای به لغو قانون موسوم به «بی‌طرفی اینترنت» یا Net Neutrality داد. رسانه‌های ایالات متحده از این روز به عنوان روز «مرگ اینترنت یکسان برای همه» یاد می‌کنند.

قانون «بی‌طرفی اینترنت» در دوران دولت باراک اوباما از سوی FCC به تصویب رسیده بود. اما اکنون، این کمیسیون در یک رای‌گیری ۳ بر ۲ رای به لغو این قانون داد.

قانون «بی‌طرفی اینترنت» به دنبال حق دسترسی یکسان همه کاربران به اینترنت بود. هیچ دولت یا شرکتی حق انحصار اینترنت یا محدودسازی دسترسی به اینترنت به نفع یک شرکت یا جامعه‌ای خاص را نداشت.

ما تصمیم می‌گیریم کاربران چه سایتی ببینند

یکی از اصول بنیادین قانون «بی‌طرفی اینترنت»؛ فراهم‌سازی یک سرعت یکسان برای تمام وب‌سایت‌های روی اینترنت از سوی شرکت‌های ISP یا ارایه‌دهندگان خدمات اینترنت برای کاربران‌شان بود.

این شرکت‌ها حق نداشتند براساس محتوا یا منافع یک سایت و شرکت خاص؛ سرعت دسترسی به وب‌سایت یا اتصال اینترنت و نمایش اطلاعات سایت‌ها را دست‌کاری و میان آن‌ها تبعیض قایل شوند.

اما اکنون با لغو این قانون؛ شرکت‌های ISP می‌توانند دسترسی به برخی سایت‌ها را سریع‌تر از دیگر سایت‌ها کنند. برای مثال، یک کشور می‌تواند دسترسی به سایت‌های محتوای ویدیویی خودش را بر یوتیوب ارجحیت دهد یا برعکس سرعت دسترسی و نمایش اطلاعات سایت‌های شرکت‌هایی مانند فیسبوک و گوگل را سریع‌تر کند.

لغو قانون «بی‌طرفی اینترنت» باعث، واکنش‌ها و مخالفت‌های زیادی از سوی شرکت‌ها، نهادهای قانونی و کاربران شده است. این قانون چندین سال است که محل نزاع و درگیری میان طرفداران تبعیض در اینترنت با طرفداران بی‌طرفی اینترنت است.

بازگشت به دوران طلایی اینترنت

در سال‌های اخیر؛ در بسیاری از کشورها و شرکت‌های ارایه‌دهنده‌گان اینترنت؛ گزارش‌هایی مبنی بر سعی در دستکاری اینترنت برای نمایش محتوا یا تبلیغات برخی سایت‌های خاص منتشر شده است. مثلا در برخی کشورها؛ سایت گوگل به علت نپرداختن حق نمایش تبلیغات کندتر و بعد از دیگر سایت‌ها نمایش داده می‌شود.

طرفداران بی‌طرفی اینترنتی می‌گویند که شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی که مجاری لازم برای انتقال محتوا را فراهم می‌کنند، تنها باید شبکه را بگردانند و نباید در مورد نحوه جریان اطلاعات به مصرف‌کنندگان و محتوای آن اظهار نظر کنند.

شرکت‌های ISP استدلال می‌کنند که طبقه‌بندی خدمات اینترنتی، یعنی فراهم کردن مسیری پرسرعت برای کسانی که آماده پرداخت مبلغ بیشتری هستند، در جهان اینترنتی و تشنه اطلاعات امروز امری اجتناب‌ناپذیر است.

موافقان لغو قانون «بی‌طرفی اینترنت» می‌گویند در فضای جدید امکان رقابت و اقتصاد بهتر برای شرکت‌های اینترنت فراهم خواهد شد. آن‌ها می‌گوید در این شرایط؛ اینترنت به دوران طولایی خود بازگشت می‌کند و دنیا به آخر نمی‌رسد.

پس از لغو قانون «بی‌طرفی اینترنت»، صدها نفر از مردم جلوی ساختمان FCC تجمع اعتراض‌آمیزی داشتند. همین‌طور؛ شرکت‌هایی مانند فیسبوک، آمازون، توییتر و غیره به لغو این قانون اعتراض کردند.

دادستان کل نیویورک نیز با این تصمیم FCC مخالفت کرده و گفته باید در دادگاه پاسخ‌گو باشند. اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اظهار کرده علیه کمیسیون ارتباطات امریکا شکایت خواهد کرد.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]