بیماری اوریون چگونه ایجاد میشود؟

اوریون یک بیماری ویروسی واگیردار است که همراه با تورم یک طرفه یا دو طرفه غدد بناگوشی میباشد و اغلب بهصورت اپیدمی ایجاد میشود و افراد جوان را مبتلا میکند.
از علائم عمده این بیماری تورم غدد بناگوش است. تورم به حدی است که پوست بی نهایت حساس شده و حتی لمس کردن این غدد سبب ایجاد درد میشود. گاهی علاوه بر غدد بناگوشی، سایر غدد بزاقی هم متورم و دردناک میشوند، ازاینرو صحبت کردن و جویدن غذا برای بیمار دردناک و ناراحت کننده است.
انتقال بیماری از طریق قطرات کوچک رطوبتی که هنگام صحبت کردن، سرفه یا عطسه کردن در هوا پراکنده میشوند ایجاد میشود و ویروس موجود در این قطرات از طریق استنشاق این قطرات در دهان و بینی فرد جایگزین میشود و سپس وارد بدن شده و شروع به تکثیر میکند و بعد در تمام بدن پخش میشود و فقط محدود به غدد بناگوش نمیشود. علائم بیماری ممکن است از ۱۸ تا ۲۴ روز بعد از عفونت نیز ظاهر نشوند که این مرحله را دوره کمون مینامند. وقتی بیماری شروع میشود درجه حرارت بدن بالا میرود و ممکن است فرد دچار سردرد، درد گلو یا درد در عضلات گردن شود و غدد بناگوش او سخت و متورم میشوند. بعد از چهار روز دمای بدن شروع به پایین آمدن کرده و به حالت طبیعی میرسد و بعد از یک هفته تا ده روز تورم غدد ناپدید میشوند.
در این بیماری، سایر اعضاء بدن نیز ممکن است مبتلا شوند. گاهی در مردان تورم بیضهها و در زنان تورم تخمدآنها دیده میشود و در حالتهای بسیار نادر ممکن است غشاء مغز نیز متورم شود.
اوریون احتیاج به درمان خاصی ندارد. استفاده از گاماگلوبولین برای کاهش درد در کودکان توصیه میشود. علیه این بیماری واکسن نیز تهیه شده است که در برابر بیماریایمنی تولید میکند.