اختراع دستگاه‌های فروش خودکار

0

سال ۶۲ میلادی

قهرمان باستانی

مخترع یونانی که اولین بار به آن دست یافت.

حدس می‌زنید دستگاه‌های فروش خودکار نوشیدنی و تنقلات که با پول خرد و اسکناس کار می‌کنند چند سال پیش اختراع شده است؟ به احتمال زیاد پاسخ درستی نمی‌دهید و سال را درست تخمین نمی‌زنید: حدود دو هزار سال پیش.

اولین نوع از این دستگاه‌ها را مخترع یونانی خارج العاده‌ای به نام هیرو (hero) ساخت که در شهر مصری اسکندریه می‌زیست. این دستگاه٬ آب را در معبد توزیع می‌کرد. پرستش کنندگان می‌توانستند یک سکه نقرهٔ پنج درخمایی (:drachma سکهٔ نقره در یونان باستان و واحد پول در یونان کنونی) درون آن قرار دهند و برای شستشوی دست و صورتشان کمی آب بگیرند.

هر قدر اختراع نمایشی‌تر بود٬ هیرو بیش‌تر آن را دوست می‌داشت. او برای معبد٬ درهای خودکار٬ یک تئاتر عروسکی مکانیکی و فواره‌ای ساخت که با نیروی خورشید کار می‌کرد. مشهورترین اختراعش٬ گوی گردان بود که نام خدی یونانی بادها٬ یعنی ائولوس (aeolus) را بر آن نهاد و ائولیپیل (aeolipile) خواندش. این دستگاه یک دیگ پر آب سربسته و ممهور بود. لولهٔ آبی از درون دیگ و دو طرف گوی چرخانی بیرون می‌آمد. وقتی که آب می‌جوشید٬ بخار از دهانهٔ لوله‌ها بیرون می‌آمد و گوی را می‌چرخاند.

این دستگاه الگوی اولیه و پیشرو موتور بخار و موتور جت بود٬ اما بسیار پیشرفته‌تر از زمان خود بود.

هیرو هرگز موفق نشد قدرت دستگاه را مهار کند. او تمام بخش‌های لازم را اختراع کرد٬ اما هرگز نتوانست سر در بیاورد چگونه این بخش‌ها را به هم وصل کند. بعضی‌ها می‌گویند آن قدر در این راه تلاش کرد که مرد. اگر موفق می‌شد٬ ممکن بود عصر صنعتی رومیان اتفاق افتد و کل تاریخ از آن زمان به بعد تغییر کند.

دستگاه توزیع آب هیرو برای به کار افتادن از وزن یک سکه استفاده می‌کرد. سکه به یک سر اهرمی که با ظرافت و دقت متوازن شده بود٬ برخورد می‌کرد و می‌افتاد. این کار باعث می‌شد سر دیگر اهرم بالا بیاید و دریچه‌ای باز شود. سکه همین طور به پایین می‌رفت تا در نهایت به درون جعبهٔ سکه‌ها می‌افتاد. در این هنگام اهرم به موقعیت اولیه‌اش باز می‌گشت و دریچه بسته می‌شد.

نمونهٔ امروزی از گوی گردان هیرو که می‌تواند هزار بار در دقیقه بچرخد.

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با ۱۸ سال سایقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

آخرین «نمونه» مقاوم – هر یک از اینها، آخرین چیزهای سالم به جا مانده در طول تاریخ هستند

از برخی جنبه‌های تاریخی چیزهای قالب توجهی به جا مانده، مثلا هزاران سکه از یک دوره تاریخ یا ده‌ها زره یا شمشیر یا کتاب‌های پوستی فراوان. اما برخی چیزها هم آنقدر نادر از بلایایی طبیعی و فساد و آتش‌سوزی‌های در امان مانده‌اند که تبدیل به آخرین…

این عکس‌ها راهنما و ایده‌ای برای شما برای تبدیل اشیای کهنه و دورریز به چیزهای جدید هستند

صرفه جویی «واقعا» یک هنر است. خیلی وقت‌ها ما به بهانه تغییر دکوراسیون یا قدیمی شدن چیزی یا نامتناسب شدن چیزی با وسایل تازه به سادگی دورش می‌اندازیم یا باقیمتی بسیاری نازل به سمساری می‌دهیم. البته این سال‌ها به خاطر فشارهای اقتصادی -چنان…

وقتی هم عاشق کارت باشی و هم خلاق، نتیجه‌اش می‌شود این عکس‌هایی که می‌بینید

تا حالا عاشق شده‌اید؟ همه چیز دنیا را زیبا می‌بینید، احساس گرما و سرمای زیاد در تابستان یا زمستان نمی‌کنید و مشتقل از زمان، در زمان سیر می‌کنید. حالا اگر این عشق به کارتان باشد و از خلاقیت بهره خوبی برده باشید، نتایج کارتان زیبا می‌شود.…

شوخی با درونگراها (نرنجید! خودم یک درونگرا هستم)

در مورد درونگراها بسیار مطلب نوشته‌ام. یک زمانی درونگرایی در جامعه خیلی تابو بود و هنوز هم مقداری است. خود من به عنوان یک درونگرا زمانی از درونگرایی خود شرمنده بودم. اما بعدا متوجه شدم که درونگرایی یک ویژگی شخصی است. درونگراهایی یک طیف…

سلبریتی‌ها از کودکی تا پیری در این ویدئوهای جالب – از ویل اسمیت تا کیانو ریوز

چطور می‌شود که ما پیر می‌شویم. این تغییر بسیار تدریجی رخ می‌دهد، اما قطعی است. با کارهایی می‌شود کندش کرد اما مسلما نمی‌توان به کی جلوی آن را گرفت. پیری یک فرآیند زیستی پیچیده است که در موجودات زنده از جمله انسان اتفاق می‌افتد. در حالی…

چند بار می توانید یک تکه کاغذ را از وسط تا کنید؟

به راحتی می‌توان یک تکه کاغذ را یک، دو بار یا حتی سه یا چهار بار از وسط تا کرد. اما بیشترین تعداد دفعاتی که یک تکه کاغذ را می‌توان از وسط تا کرد چقدر است؟ بر اساس یک ادعای رایج، یک ورق کاغذ را نمی‌توان بیش از هفت بار از وسط تا کرد. اما…

آگهی متنی در «همه» صفحات
ایمپلنت دندان / عمل اسلیو معده / کلینیک زیبایی / عمل بای پس معده / بهترین جراح چاقی / متخصص زنان رشت / خرید گوشی با حکمت کارت / پمپ آب صابون / buy telegram members / جراحی چاقی تهران / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور – متخصص زنان / خرید خودنویس / خرید دستگاه لیزر تیتانیوم / پمپ اسید / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / کمپ ترک اعتیاد / دانلود سریال / انواع مکمل های زینک / کلاه کاسکت / درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / متخصص زنان / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / شیشه اتومبیل / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / ثبت برند / سرور مجازی / فروشگاه اینترنتی زنبیل / مشاوره حقوقی تلفنی / وکیل / خرید ساعت دیواری / لیزر درمانی بواسیر / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / خرید سرور مجازی / تعمیر ماشین ظرفشویی / خرید تتر / متخصص ارتودنسی / چاپ لیوان / حمل بار دریایی از چین / بهترین سریال های ایرانی / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / چاپ کلاه / کاشت مو / درمانکده / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / بهترین سریال های کره ای / دکتر فارمو / کتاب صوتی رایگان / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / سریال جدید / داروخانه آنلاین تینا / سایت ترجمه تخصصی رایت می /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5