هواوی میت ۲۰ و میت ۲۰ پرو معرفی شدند: انقلاب در اسمارتفونهای اندرویدی و شکسته شدن مرزهای فناوری
هواوی در مراسم ۱۶ اکتبر خود دو گوشی پرچمدار جدید خود را معرفی کرد.
اسمارتفونهایی که مدتها شایعات زیادی دربارهشان مطرح بوده و بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند میتوانند با آیفونهای ۱۰ اس و ۱۰ اس مکس یا گلکسی نوت ۹ رقابت کنند.
هواوی امروز دو اسمارتفون Mate 20 و Mate 20 Pro را معرفی کرد که به ترتیب ۶.۵ و ۶.۳ اینچی هستند. این گوشیها از حاشیه بسیار کمی سود برده و در هر دو طرف طراحی خمیدهای دارند.
صفحهنمایش
میت ۲۰ پرو صفحهنمایش کوچکتر ۶.۳۹ اینچی اولد با رزولوشن +QHD دارد. این گوشی در بالای صفحهنمایش خود یک بریدگی عریض ناچ دارد.
میت ۲۰ گوشی بزرگتر هواوی است با صفحهنمایش ۶.۵۳ اینچ +FHD از نوع LCD، نسبت تصویر ۱۸.۷:۹، روشنایی ۸۲۰ نیتی، پشتیبانی از محتوای HDR و فضای رنگی DCI-P3.
میت ۲۰ باز هم یک ناچ دارد ولی در حد یک نقطه بسیار کوچک است. تفاوت بریدگیها در استفاده میت ۲۰ پرو از سیستم تشخیص چهره است.
سختافزار
هواوی اولین پردازنده مجتمع ۷ نانومتری را روی گوشیهای اندرویدی قرار داد. کرین ۹۸۰ که چندی پیش معرفی شده بود روی میت ۲۰ و میت ۲۰ پرو قرار گرفته است.
در این پردازنده برای اولین بار از معماری Cortex A76، پردازنده شبکه عصبی دو هستهای، پردازنده گرافیکی Mail-G76 و سرعت اینترنت LTE برابر ۱.۴ گیگابیت استفاده شده است. سرعت وایفای این گوشیها هم به مرز ۱.۷۳۳ گیگابیت رسیده است.
تراشهی کرین ۹۸۰ از هشت هستهی پردازشی، شامل دو هسته ۲.۶ گیگاهرتزی Cortex-A76، دو هسته ۱.۹۲ گیگاهرتزی Cortex-A76 و چهار هسته کممصرف ۱.۸ گیگاهرتزی Cortex-A55 بهره میبرد و نسبت به نمونههای ۱۰ نانومتری تا ۲۰ درصد بهبود در عملکرد و ۴۰ درصد بهبود در بهرهوری انرژی را به ارمغان میآورد.
رم این گوشیها ۶ و ۸ گیگابایت است و از فضای ذخیرهسازی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت سود میبرند. هر دو گوشی دو سیمکارته هستند.
باتری
هواوی در باتری پرچمدارهای خود یک انقلاب بزرگ پدید آورده است و ضمن استفاده از فناوری شارژ بیسیم، براساس عملکرد پردازندهها یک بهبود مصرف انرژی زیاد شاهد هستیم.
میت ۲۰ از باتری ۴ هزار میلیمتر ساعتی و میت ۲۰ پرو از باتری ۴۲۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرند. این شرکت یک شارژر ۴۰ واتی و شارژ بیسیم ۱۵ واتی برای این اسمارتفونها معرفی کرد.
هواوی میگوید با فناوری شارژ بیسیم جدید، ۷۰ درصد باتری در ۳۰ دقیقه شارژ میشود.
هواوی برای اولین بار در دنیا گوشیهایی معرفی کرد که میتوانند به عنوان پد شارژ برای گوشیهای دیگر باشند. مثلا، میتوانید با میت ۲۰ یک گوشی میت ۲۰ دیگر یا گوشیهای سایر برندها مانند آیفون و گلکسی را شارژ کنید.
این فناوری میتواند گوشیهای هواوی را در یک جایگاه برتر قرار دهد و برای کاربران بسیار کاربردی باشد.
اثر اگشت زیر صفحهنمایش این گوشیها کار شده است تا شاهد اولین پرچمدارهای اندرویدی با این ویژگی جذاب باشیم.
دوربین
همانطور که در برخی تصاویر و شایعات هم مشخص شده بود؛ دوربین پشتی میت ۲۰ سهگانه با یک فلاشر است که در طراحی مربعی و الهام گرفته از چراغهای خودروهای بنز قرار گرفتهاند.
دوربین اصلی میت ۲۰ این سیستم ۱۶ مگاپیکسل با لنز الترا واید و دیافراگم f/2.2 است. سنسور دوم ۱۲ مگاپیکسلی با لنز واید و دهانه f/1.8 است. دوربین سوم هم ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 است.
اما سیستم دوربین میت ۲۰ پرو یک سنسور ۴۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8 دارد. سنسور دوم ۲۰ مگاپیکسلی با دهانه f/2.2 است و نهایتا دوربین سوم ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 برای تلهفوتو است.
این سیستم دوربینها از فناوری Super HDR پشتیبانی کرده و در نور کم کارایی و کیفیت بسیار بالایی دارند. استفاده از لنزهای واید روی این گوشیها باعث شده تصاویر با زاویه دید بسیار وسیع و به نوعی پانوراما ثبت شود.
به علاوه، میت ۲۰ پرو میتواند تصاویری از فاصله ۲.۵ سانتیمتری با دقت و جزییات بسیار بالا ثبت کند.
هواوی از الگوریتمها و قابلیتهای هوش مصنوعی برای افزایش کیفیت تصاویر دوربینهای میت ۲۰ هم غافل نشده و پردازندههای NPU روی این گوشیها میتوانند انواع افکتها را به صورت آنی روی تصاویر اعمال کنند.
دوربین سلفی هواوی میت ۲۰ پرو از سنسوری ۲۴ مگاپیکسلی در بخش ناچ خود سود میبرد. این دوربین از سیستم تشخیص چهره نیز سود میبرد و در شرایط مختلف نوری تصاویر با کیفیتی ثبت میکند.
این دوربین میتواند همچون آیفون ۱۰ اموجیهای متحرک یا همان انیموجیها سود ببرد. ویژگی جدید این دوربین، اسکن یک شی و بعد ساخت آن به صورت سه بعدی و دیجیتالی است.
در گام بعدی، با واقعیت افزوده میتوان این اجسام و اشیای سه بعدی را به حرکت وادار کرد و ابعاد آنها را تغییر داد و در محیطهای واقعی استفاده کرد.
امکان ثبت ویدیو در حالت واقعیت مجازی با مدل سه بعدی هم وجود دارد.
جمعبندی
این گوشیها در ۵ رنگ سبز، آبی، مشکی، توییلایت و پینگ گلد ارایه میشوند. از استاندارد IP68 سود میبرند که این گوشیها را ضد آب و ضد گردوغبار میکند.
با اندروید ۹ و رابط کاربری EMUI 9.0 عرضه میشوند که ارتقاها و ویژگیهای متنوعی نسبت به رابط کاربری پیشین هواوی دارد.
قیمت میت ۲۰ برای مدلهای ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت برابر ۷۹۹ و ۸۴۹ یورو است. میت ۲۰ پرو با قیمت ۱۰۴۹ یورو برای مدل ۱۲۸ گیگابایت به فروش میرسد.
میت ۲۰ و میت ۲۰ پرو مرزهای بسیاری در دنیای موبایل را شکسته و به نظر میرسد فضا و موج جدیدی در بازار ایجاد کنند. هنوز گفتنیهای زیادی درباره این دو گوشی وجود دارد که باید در مطالب دیگری به طور مفصل مورد بحث و بررسی قرار بگیرند.