راهنمای خرید بهترین مودمهای همراه بازار ایران در سال ۹۷
با ورود نسل چهارم شبکههای موبایل به ایران و افزایش سرعت و محدوده پوششدهی اپراتورها، استقبال کاربران از اینترنت موبایل افزایش یافته است.
در سالهای اخیر، اینترنت 4.5G با سرعت بالای ۱۰۰ مگابیت و تاخیر و پینگ بسیار کم در دسترس کاربران قرار گرفته ولی از سوی دیگر اینترنت ADSL که رایجترین نوع اتصال در ایران بود؛ با مشکلات فراوانی مانند افزایش قیمت، در دسترس نبودن، محدودیت سرعت و انحصار مواجه شده است.
به همین دلیل، کمکم شاهد جایگزین شدن اینترنت موبایل با اینترنت ADSL هستیم. طیف گستردهای از کاربران ترجیح میدهند در خانه جدید، دفتر کار، در مسافرت و مکانهای مختلفی که در تردد هستند یا سکونت دارند؛ از مودمهای همراه یا موبایل به جای مودمهای ADSL استفاده کنند.
به همین دلیل، در دو سال گذشته استقبال از مودمهای همراه افزایش یافته و به طور محسوسی بازار رقابتی و داغتری نسبت به مودمهای ADSL دارند.
اگرچه، با اتفاقات رخ داده برای دلار در سال ۱۳۹۷، شاهد کاهش تنوع و موجودی محصولات شبکه و از جمله انواع مودمها در بازار ایران هستیم ولی هنوز طیف گستردهای از مودمهای همراه یا مودمهای 4G توسط خود اپراتورها یا شرکتها و فروشگاهها در بازار عرضه میشود.
در ادامه، میخواهیم بهترین مودمهایی که در بازار ایران یافت میشود را براساس سرعت و رده کلاسبندی LTE به شما معرفی کنیم:
مودمهای با سرعت یک گیگابیت
سریعترین مودمهایی که در جهان و ایران یافت میشود؛ سرعت دانلود یک گیگابیت دارند و اصطلاحا Gigabit LTE نامیده میشوند. این مودمها در رده LTE Cat16 قرار دارند و اپراتورهای معتبر دنیا به کاربرانشان پیشنهاد میدهند.
در ایران میتوانید دو مودم روتر Gigabit LTE پیدا کنید: هواوی E5788 و نتگیر MR1100. اولی با قیمت حدودی ۵ میلیون تومان و بعدی با قیمت حدودی ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان در بازار فروخته میشوند.
اینکه این مقدار پول بابت خرید یک مودم همراه بدهید یک طرف ماجرا است و اینکه این مودمهای ۱۰۰۰ مگابیتی در ایران چه سرعتی به دست میدهند؛ طرف دیگر ماجرا است.
اما هر دو مودم از بهروزترین و پیشرفتهترین فناوریها و تکنیکهای دنیای شبکه و موبایل بهره میبرند. به وایفای دوبانده، تجمیع فرکانس ۴ کاناله، MIMO 4×4، باتری با ظرفیت نسبتا خوب و امکانات نرمافزاری مناسب مجهز شدند.
مودم M1 نتگیر درگاه اترنت هم دارد و مودم هواوی از درگاه شارژ USB 3.1 سود میبرد.
مودمهای با سرعت ۶۰۰ مگابیت
این مودمها در رده LTE Cat 11 قرار میگیرند و سرعت دانلود ۶۰۰ مگابیتی و سرعت آپلود ۵۰ مگابیتی دارند.
سه مودم معروف و موجود در بازار ایران، تیپیلینک M7650، هواوی B618 و نتگیر AC810S هستند. قیمت این مودمها کمی متعادلتر ولی باز هم بسیار بالا است. شما برای خرید یکی از این مودمها باید هزینهای بین ۲ میلیون تا ۳ میلیون تومان بپردازید. البته، مودم تیپیلینک M7650 ارزانتر و نزدیک به ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان است.
هواوی B612 یک مودم رومیزی است و از درگاههای LAN و WAN سود میبرد تا کامپیوترهای بیشتری با کابل به اینترنت متصل شوند. اپراتورهایی مانند تیموبایل مودم نتگیر AC810S را به مشتریان خود میدهند و از کارایی بسیار بالایی برخوردار است.
مودمهای با سرعت ۴۵۰ مگابیت
شرکتهای انگشتشماری در رده LTE Cat 9 مودم موبایل عرضه کردند و در بازارهای جهانی چندان توفیقی نداشتند.
در ایران میتوانید با این سرعت مودم نتگیر AC800s را خریداری کنید. سرعت دانلود ۴۵۰ مگابیت و سرعت آپلود همان ۵۰ مگابیت است. امکان نصب دو آنتن خارجی را دارد و از وایفای دوبانده سود میبرد.
به یک باتری ۲۹۳۰ میلیآمپرساعتی مجهز است که نقش پاوربانک را هم برای دستگاههای همراه دیگر ایفا میکند. تا سه فرکانس رادیویی تجمیع فرکانس دارد و یک صفحهنمایش لمسی ۲.۴ به شما میدهد.
قیمت این مودم حدود ۱.۵ میلیون تومان است.
مودمهای با سرعت ۳۰۰ مگابیت
بهترین انتخاب برای بازار ایران هستند. این مودمها در رده LTE Cat 6 قرار داشته که البته در ایران به مودمهای 4.5G هم معروف هستند.
سرعت دانلود آنها ۳۰۰ مگابیت و سرعت آپلود ۵۰ مگابیت است. در دو دسته همراه و رومیزی توسط اپراتورها و شرکتهای نمایندگی عرضه میشوند.
قیمت این مودمها هم بسیار متفاوت است. شما میتوانید با یک بودجه حدود یک میلیون تومان برای خود یک مودم 4.5G خریداری کنید تا برخی مدلها که قیمتی ۲.۵ میلیون تومان دارند. البته، مودمهای ققل شده (لاک) اپراتورها قیمت کمتری دارند.
در این رده حدود ۱۰ الی ۱۲ مودم در بازار ایران یافت میشود ولی معروفترین آنها هواوی E5785 (همان ایرانسل FD-m60)، هواوی B612 (همان ایرانسل TF-i60)، هواوی B525، هواوی E5186، هواوی E5885، تیپیلینک M7450 و نتگیر Aircard 790s هستند.
معمولا از وایفای دو بانده، قابلیت نصب دو آنتن خارجی، پنل SMS و اجرای کدهای دستوری، باتری ۳۰۰۰ میلیآمپرساعتی و امکانات نرمافزاری سود میبرند.
مودمهای با سرعت ۱۵۰ مگابیت
در حال حاضر، معروفترین، پرفروشترین و محبوبترین رده مودمهای همراه 4G در بازار ایران است. این مودمها در رده LTE Cat 4 با سرعت دانلود ۱۵۰ مگابیت و سرعت آپلود ۵۰ مگابیت طرفداران زیادی دارند.
از نظر قیمتی، بسیار متنوع بوده و از ۳۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون تومان را شامل میشوند. برخی از این مودمها در وایفای تک بانده و برخی دو بانده هستند که البته نباید انتظار زیادی از وایفای آنها داشت.
از حالت تجمیع فرکانس پشتیبانی نمیکنند و فقط میتوانند با یک فرکانس رادیویی موبایل تبادل اطلاعات داشته باشند. در دو سری رومیزی و همراه عرضه میشوند که مدلهای رومیزی با توجه به قیمتشان بهترین جایگزین برای مودمهای ADSL محسوب میشوند.
از بهترین مودمهای 4G بازار ایران میتوان به تیپیلینک MR200، هواوی E5577، تیپیلینک M7350، تیپیلینک M7310، تندا 4G185، دیلینک DWR-953 و دیلینک DWR-921 اشاره کرد.
مودمهای با سرعت ۱۰۰ مگابیت
پایینترین رده مودمهای همراهی است که میشود در بازار یافت و خرید.
سرعت دانلود این مودمها که در رده LTE Cat 3 هستند؛ به مرز ۱۰۰ مگابیت و سرعت آپلود ۵۰ مگابیت است. از CA پشتیبانی نمیکنند و معمولا کارایی بسیار پایینی دارند.
به همین علت خریدشان توصیه نمیشود و مودمهای 4G با سرعت ۱۵۰ مگابیت بهتر هستند. از نظر قیمتی، از محدوده ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان در بازار یافت میشود.
معروفترین مدلهای بازار هواوی E589، نتگیر 320U و زدتیای MF80 است.
سلام و سپاس از مطلب بسیار مفید شما
در خصوص خرید مودم های با سرعت یک گیگ بنده هر چهsearchکردم،فروشنده ای نیافتم،در صورت امکان راهنمایی فرمایید.