تازهترین فیلم گلشیفته فراهانی یک فیلم علمی تخیلی در مورد تعامل انسانها با روباتها خواهد بود

رابطه انسانها با روباتها در داستانهای علمی تخیلی، سیر رو به تکاملی در طول تاریخ داشته است. این رابطه خیلی وقتها بهتر شده اما همچنان حس بیاعتمادی ذاتی ما به تحمل یک هوشمند به جز خودمان ادامه دارد و همیشه ما به با قید و شرطهای زیاد، روباتها را حتی در داستانهای علمی تخیلی قبول میکنیم.
داستانهای علمی تخیلی پر هستند از روباتهای قاتل و شرور یا آنهایی که طی شرایطی ویژه و خاص از قوانین سهگانه روباتیک تخطی میکنند.
بر اساس تازهترین خبرها گلشیفته فراهانی به تیم فیلم در دست تولید After Yang پیوسته است.
این فیلم داستانی علمی تخیلی دارد و داستان خلاصه آن به صورت زیر است:
یک زوج بعد از رخ دادن زلزلهای در چین، در شرایطی که میتوانستند یک فرزند کلون شده داشته باشند، تصمیم میگیرند که یک کودک چینی را به فرزندی قبول کنند. اما بار آوردن یک کودک چینی با فرهنگ و ادبیات چینی برای آنها خیلی دشوار بود. به همین خاطر یک روبات هشت هزار دلاری به نام یانگ میخرند که آشنایی کامل با فرهنگی چینی دارد.
متاسفانه این روبات روزی خراب میشود و این زوج هم که از طبقه متوسط هستند، توانایی خرید یک روبات جدید را ندارند و به صرافت تعمیر یانگ برمیآیند …
در فیلم After Yang ، کالین فارل -هنرپیشه نامدار هالیوود – هم حضور دارد. این فیلم را کارگردانی اهل کره جنوبی به نام Kogonada کارگردانی خواهد کرد.
گلشیفته فراهانی در این فیلم نقش مادر خانواده را بازی خواهد کرد.
اما نویسنده این داستان علمی تخیلی الکساندر وینشتاین است و داستان این فیلم در واقع یکی از داستانهای کوتاه کتاب Children of the New World است.
من این کتاب Children of the New World را دیدم و از نظر گذارندم. باید بگویم که کتاب قابل توجهی است ودر آن ایدهای خوب و تقریبا دست اولی مطرح شده است. مثلا در کتاب ایده کاشتن خاطرههای کاذب یا نسل جدید شبکههای اجتماعی فراگیر به خوبی مطرح شده بود.
همین جا من فرصت را مناسب میبینم که به یک کمبود عمده بازار کتاب اشاره کنم:
ما در دسته داستانهای علمی تخیلی در حال حاضر با یک خلا عمده روبرو هستیم. کتابهای علمی تخیلی که این سالها منتشر میشوند الان سه دسته هستند:
1- کتابهایی که اصولا در ژانر فانتزی هستند و علمی تخیلی خالص نیستند.
2-کتابهایی که بازترجمه یا ترجمه کارهای نویسندگان کلاسیک علمی تخیلی مانند آسیموف- ری بردبری و سی کلارک هستند.
3- کتابهایی که علمی تخیلی هستند، اما بیشتر در آنها به صورت پوستهای صحبت از سفرهای فضایی و سفر زمانی شده است.
من خودم شخصا داستانهای علمی تخیلی را میپسندم که در آنها با نگاهی به جامعهشناسی و مشکلات باستانی و پابرجای بشری، دور نوی پیکار و تعامل انسانها با مظاهر جدید فناوری طرح شده باشد.
خیلی وقتها ما در آثار جدی تحلیلی با داستانی، فرصتی برای طرح چالشهای بزرگ نداریم، اما داستانهای علمی تخیلی میتوانند ابزاری خوبی برای شبیهسازی این موقعیتها باشند.
از این دید من همچنان طرفدار داستانهای آسیموفی یا روایتهای به سبک سریال بلک میرر هستم.
متاسفانه هم راکد بودن بازار کتاب ایران و هم انتخابهای بد در این سالها باعث شدهاند که ما به کلی از کاروان ادبیات روز علمی تخیلی در این رده، عقب بمانیم.
کاش ناشران یا صاحبان مجله ما با دقت و دوراندیشی، مجموعه داستانهای علمی تخیلی یا مجلههای مشهور را جستجو میکردند و چنین داستانهایی از لابلای آنها درمیآوردند.
این در واقع یکی از آرزوهای شخصی من است که روزی سردبیر یا مسئول انتخاب داستانهای تخیلی اینچنینی بشوم و با کمک گروهی از مترجمان خوب، مجلهای به روز از داستانهای علمی تخیلی منتشر کنم.
این آرزویی است که در شرایط حاضر خیلی دور از دسترس به نظر میرسد. اما مطئنم روزی خواهد رسید که حتی اگر من به آرزویم نرسیدم، شخص دیگری این هدف را دنبال کند.
منم خودم خیلی علمی تخیلی خوشم نمیومد ولی تازگیا کتاب مرشد و مارگاریتا رو خوندم البته تو ژانز تخیلی هست نه علمی
خیلی نظرم راجع به این ژانر عوض شد
بولگاکف تو این کتاب به قدری به جزییات پرداخته که خواننده خودش رو وسط صحنه میبنه.
ممنون از پست خوبتون
داستانش به نظر جذاب میاد امیدوارم فیلم خوبی از اب در بیاد لطفا سال انتشار رو هم اعلام کنید.