کودک روباتواره با توانایی ابراز احساسات میتواند در مطالعات روانی و نیز در آینده برای تعامل انسان – روبات استفاده شود
هنگام انجام مطالعاتی در مورد نحوه واکنش افراد به حالات صورت هنگام ابراز احساسات،چون دقیقا نمیتوان حالات صورت استاندارد و یکسان را در چهرهها ایجاد کرد، ممکن است نتیجه آزمایشات دچار خطا شود. به همین دلیل است که دانشمندان یک سر رباتیک برای انجام این کار ساختهاند.
سر «کودک اندرویدی» که به نیکولا معروف است توسط تیمی از پروژه ربات نگهبان RIKEN ژاپن ساخته شده است. این سر میتواند به طور مداوم شش احساس – شادی، غم، ترس، خشم، تعجب و انزجار را نشان دهد.
نیکولا همراه با پوست سیلیکونی منعطف واقعی خود، 29 محرک پنوماتیکی را در خود جای داده است که حرکات ماهیچههای مصنوعی درون صورت خود را کنترل میکند. از شش محرک اضافی برای حرکت سر و کره چشم استفاده میکند.
مکانهای محرکها با استفاده از سیستم کدگذاری کنش صورت موجود (FACS) تعیین شده، که مشخص میکند کدام واحد در بیان احساسات خاص استفاده بشود. نکته مهم این است که چون محرکها با هوا کار میکنند، بسیار نرم و بیصدا کار میکنند که باعث میشود که نیکولا بیشتر شبیه یک کودک واقعی به نظر برسد و کمتر شبیه یک ربات باشد.
در آزمایشها، داوطلبان توانستند به دقت تشخیص دهند که نیکولا چه احساساتی را نشان میدهد. اما از آنجایی که پوست ربات به آسانی پوست انسان واقعی چروک نمیشود، تشخیص حالت انزجار آن – که در آن پوست اطراف بینی چین و چروک میشود – دشوارتر بود. دانشمندان با توسعه بیشتر دستگاه در حال رفع چنین کاستیهایی هستند.
دکتر واتارو ساتو، دانشمند ارشد، میگوید: «در کوتاهمدت، روباتوارههایی مانند نیکولا میتوانند ابزار تحقیقاتی مهمی برای روانشناسی اجتماعی یا حتی علوم اعصاب اجتماعی باشند».
در آینده، این فناوری همچنین ممکن است در رباتهای مراقبتکننده از انسانها با بدن کامل گنجانده شود تا خریداران آنها به یاری چهرههای بیانگر احساسشان با آنها ارتباط برقرار کنند.