باورنکردنی: هوش مصنوعی می‌تواند با شنیدن یک کلیپ صوتی کوتاه از صدای شما، چهره‌تان را بازسازی کند

محققان دانشگاه MIT یک برنامه هوش مصنوعی جدیدی به نام Speech2Face طراحی کردند که عملکردی باورنکردنی دارد و شاید یکی از شاهکارهای این دانشگاه باشد.

این برنامه هوش مصنوعی می‌تواند با تجزیه و تحلیل کلیپ صوتی کوتاهی از یک فرد؛ چهره واقعی او را شبیه‌سازی کند.

کاربردهای این برنامه هوش مصنوعی بسیار گسترده و گره‌گشا است. تصور کنید در صحنه یک قتل یا دزدی از یک خانه فقط قطعه صدای کوتاهی باقی مانده باشد. همین‌طور، تصور کنید با فردی در حال صحبت تلفنی هستید ولی چهره او سریعا برای شما بازسازی می‌شود.

هنوز این برنامه هوش مصنوعی کامل نیست ولی نتایج اولیه آن بسیار به واقعیت نزدیک و تا حدودی ترسناک و وحشتناک است. چون هوش مصنوعی که هنوز در ابتدای راه است؛ می‌تواند با شنیدن یک کلیپ صوتی کوتاه (بخوانید قطعه کوچکی از اطلاعات) از شما، چهره‌تان را حدس بزند؛ در آینده چه قابلیت‌هایی خواهد داشت.

هم‌اکنون، برخی مخالفت‌ها با این فناوری آغاز شده است. این افراد می‌ترسند سوءاستفاده از آن بتواند چهره هر فردی را در دسترس قرار دهد.

از صوت به تصویر

در مقاله‌ای که این هفته توسط محققان MIT روی سرورهای arXiv قرار گرفته است؛ توسعه‌دهندگان این برنامه هوش مصنوعی توضیح می‌دهند که با استفاده از معماری شبکه‌های عمیق و کلیپ‌های صوتی روی سایت یوتیوب، سعی کردند برنامه هوش مصنوعی را آموزش دهند تا بتواند با تجزیه و تحلیل کلیپ‌های صوتی کوتاه به تصویر گوینده برسد.

در عمل، الگوریتم Speech2Face دارای مهارت بی‌نظیری برای تفکیک کردن چهره‌های مردم براساس چیزهایی است که در صدای آن‌ها وجود دارد. کلیپ‌های صوتی مولد تخاصمی (GAN) به همراه انطباق مشخصه‌های بیومتریک گوینده در این الگوریتم می‌توانند خروجی‌های قابل ملاحظه و بسیار نزدیک به چهره افراد بسازند.

برای اولین بار نیست که محققان MIT می‌خواهند از صوت به تصویر برسند. محققان دانشگاه کارنگی ملون نیز سال پیش تحقیق مشابه‌ای انجام دادند و حتی برخی رسانه‌ها این دو پروژه را با یکدیگر اشتباه گرفتند.

محققان MIT در مقاله خود تصریح کردند این مطالعه موجب برانگیزش برخی مخالفت‌ها و نگرانی‌ها درباره حریم خصوصی مردم شده است. این محققان می‌گویند هرگونه توسعه، تحقیق و استفاده عملی از آن در آینده با ملاحظه و دقت زیاد انجام خواهد شد تا مطمئن شوند داده‌های آزمایش بر واقعیت در زندگی انطباق داشته باشند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]