معرفی کتاب: زندگی پنهان ذهن

از قطعی و اختلال اینترنت در ایران استفاده می‌کنم و امشب می‌خواهم کتاب دیگری را به شما معرفی کنم.

کتاب‌‌های علمی عامه‌فهم در ایران مدتی مهجور افتاده بودند، اما خوشبختانه چند سالی است که ناشران اختصاصی کتاب‌های علمی فعال‌تر شده‌اند و کتاب‌های واقعا خوبی منتشر می‌کنند.

تازه‌ترین کتاب محبوب با موضوع دانش در بازار کتاب ایران زندگی پنهان ذهن نام دارد. این کتاب را ماریانو سیگمان نوشته و نشر نو آن را در 310 صفحه (بدون در نظر گرفتن صفحات منابع) با ترجمه ماندانا فرهادیان و به بهای تقریبا مناسب 56 هزار تومان منتشر کرده است.

این کتاب همان طور که از نام آن برمی‌آید می‌خواهد انواع پرسش‌ها و رمزهای و رازهای پیرامون اندیشه و مغز ما را بررسی کند و کتاب جامعی به حساب می‌آید.

این کتاب 6 فصل دارد. در فصل اول در این مورد صحبت می‌شود که فرایند و شیوه ارتباط چگونه در کودکان شکل می‌گیرد و تکامل می‌یابد.

فصل دوم در این مورد است که چه چیزهایی انتخاب‌های ما را تعیین می‌کند و اعتماد به دیگران و تصمیم‌هایمان را امکان‌پذیر می‌کنند.

فصل سوم در مورد پدیدار شدن آگاهی در ما و بحث در این مورد است که ما چگونه تحت حاکمیت ناخودآگاهمان هستیم.

فصل چهارم در مورد خواب دیدن و رویاهاست.

فصل پنجم در این مورد است که چگونه مغزمای ما می‌توانند دگرگون شوند.

و فصل ششم این مورد را مرور می‌کند که چگونه از دانشمان در مورد مغز می‌توانیم برای اصلاح آموزش استفاده کنیم.

آیا خواندن این کتاب را توصیه می‌کنم؟

در پی بازتکرار اینکه کتاب زندگی پنهان ذهن بسیار عالی است، نیستم. اتفاقا بر این باورم که برخی ممکن است اصلا با کتاب ارتباط برقرار نکنند.

چرا؟

ببینید! خیلی‌ها دوست دارند که کتاب لقمه حاضر و آماده در اختیارشان قرار بدهد و مثلا در مورد یک پدیده با مقدمه‌ای جذاب و حاشیه‌ای و یا تاریخی شروع بشود، خواننده به هیجان دربیاید و بعد خیلی سرراست انبوهی از دیتای مفید، در اختیارشان قرار بگیرد.

اگر این انتظار را دارید باید بگویم که زندگی پنهان ذهن کتاب خوبی برای شما نیست!

اما در عین حال کتاب می‌تواند، برای اشخاص خاصی بسیار هیجان‌انگیز و خواندنی باشد.

کتاب زندگی پنهان ذهن سعی کرده که در مورد هر مطلب خیلی خلاصه در حداکثر دو تا سه صفحه سخن بگوید. درست به خاطر همین گزیده‌گویی است که توانسته انبوهی از موضوعات را در 300 صفحه توضیح بدهد. این بر عهده خواننده علاقه‌مند است که بعد خواندن هر مبحث خودش در ذهنش مطلب را حلاجی کند و در مورد آن جستجوهای مفصل اینترنتی انجام بدهد و پاسخی برای ابهام‌های خود پیدا کند و مطلب را مشروح بخواند.

وقتی کتاب را می‌خواندم با خودم می‌گفتم که کتاب می‌تواند منبع خوبی برای بلاگرها یا پدیدآورندگان کتاب باشد، موضوع کلی از این کتاب و پژوهش و بسط و مفصل بیان کردن موضوع با این قشر خاص. اصلا اگر این طور نگاه کنیم، این کتاب می‌تواند منبع خوبی برای پادکست‌سازها هم باشد.

خود من منتظرم تا بعد از اینکه دوباره جستجو در گوگل ممکن شد، در مورد چند مطلب مندرج در این کتاب، کلی جستجو کنم و کسی چه می‌داند شاید تبدیل به مقاله‌های مفصل چندهزار کلمه‌ای خوبی شدند!

2 دیدگاه

  1. سلام.
    ممنون از معرفی.
    اتفاقا این روزها من هم دنبال چنین کتابهای نابی هستم.
    در اولین فرصت تهیه ش می کنم.

  2. ما هم منتظریم حق طبیعی استفاده از اینترنت دوباره به ما بازگرده و بیشتر درباره این کتاب و نویسنده آن جستجو کنیم و بخوانیم. ممنون از شما دکتر مجیدی عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]