آدامس عصر حجر کشف شده، اطلاعات مهمی درباره تکامل انسان و میکروبیوم روایت می‌کند

0

برای اولین بار، دانشمندان به دی‌ان‌ای ۵۷۰۰ ساله یک انسان روی ماده یا جسم غیر انسانی رسیده‌اند که می‌تواند اطلاعات بسیار مهمی درباره بشر آن دوران، نوع زیست و تکامل او بدهد؛ حتی میکروب‌هایی که درون بدنش زندگی می‌کردند.

محققان تاریخ‌شناسی موفق شدند یک آدامس یا ماده جویدنی شبیه به آدامس در یک تکه چوب برسند که قدمتی ۵۷۰۰ ساله دارد و شامل بزاق دهان انسانی است که ۳۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح زندگی کرده است. دی‌ان‌دی درون این بزاق دهان برای محققان اهمیت دارد.

عکس این آدامس که در تاریخ نادر است؛ در نشریه Nature Communications منتشر شده است و به عنوان اولین سند غیر انسانی برای دستیابی به برخی اطلاعات بشر عصر حجر استفاده می‌شود.

این محققان تا کنون اطلاعات بسیار جالب و ارزشمندی از این آدامس بیرون کشیدند. این آدامس مربوط به دختری است که «لولا» (Lola) نام گرفته و احتمالا در جزیره‌ای واقع در دریای بالتیک حدود ۳۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح زندگی می‌کرده است.

عکسی از ماده جویدنی آدامس مانند «لولا» را در زیر مشاهده می‌کنید:

بدون او نمی‌توانسته لاکتوز را تحمل کند و احتمالا از بیماری لثه رنج برده است. آخرین وعده غذایی او یک اردک به همراه فندق بوده به عنوان شام بوده و همانند بسیاری از شکارچیان اروپایی باستانی دارای پوست صورت تیره با چشمانی آبی رنگ است.

میکروبیوم‌های انسانی

اگرچه این اطلاعات بسیار پر اهمیت هستند ولی هنوز سوال‌هایی مطرح است که نمی‌شود برایشان پاسخی پیدا کرد. اینکه «لولا» چه مدت زندگی کرده و چه زمانی و در کجا فوت کرده است.

محققان توانستند به گیاهان و حیواناتی که او به تازگی مصرف کرده؛ برسند و همین‌طور میکروب‌های بی‌شماری که در داخل دهان او زندگی کردند. یعنی به غیر از داستان ژنتیک خود «لولا» می‌توان به دی‌ان‌ای بسیاری از میکروب‌های آن زمان رسید که «میکروبیوم دهانی» شناخته می‌شود.

هانز شرودر، استادیار ژنتیک تکاملی دانشگاه Globe Institute کوپنهاگ می‌گوید: «اولین باری است که ژن کامل یک انسان باستانی را از چیزی به جز استخوان به دست می‌آوریم. آنچه درباره این کشف تازه بسیار اهمیت دارد و کار را هیجان‌انگیز می‌کند؛ به دست آوردن دی‌ان‌ای‌های میکروبی است.»

هنوز درک علمی زیادی از میکروبیوم‌های انسانی وجود ندارد و این فرصت بسیار خوبی است تا محققان بررسی کنند میکروبیوم‌ها چه نقشی در سلامتی انسان دارند و تغییرات میکروبیوم‌ها چه تاثیراتی خواهد داشت. مثلا، چگونه یک حساسیت را به عفونت و بعد بیماری قلبی و حتی تغییرات رفتاری تبدیل می‌کنند.

شرودر می‌گوید دانشمندان با در دست داشتن دی‌ان‌ای انسان و میکروبیوم‌ها می‌توانند درک کنند چگونه میکروبیوم انسان‌ها با گذشته زمان تکامل پیدا کرده است. به طور ساده‌تر، چگونه تغییر رژیم غذایی انسان‌ها در هزاران سال پیش از شکار به کشاورزی، باعث بهتر یا بدتر شدن میکروبیوم‌ها شده است.

آدامس عصر حجر

موم درختان غان یا توس ماده‌ای چسبناک است که از گرم کردن پوست این درختان به دست می‌آید. می‌دانیم حداقل از ۷۵۰ هزار سال تا ۱۲۵ هزار سال پیش از این ماده برای بستن بستن تیغه‌های سنگی به یکدیگر در اروپا استفاده شده است.

در بسیاری از مراکز باستانی که ابزارلات ساخته شده است؛ آثاری از موم درخت توس مشاهده می‌شود که غالبا هم نشانه‌هایی از دندان‌های انسان‌ها دارند. به نظر می‌رسد مردم آن دوران، برای استفاده از موم غان ابتدا با دندان آن را نرم و بعد استفاده کردند. البته، پوست این درخت خواص ضدعفونی و دارویی هم دارد.

گاهی اوقات موم‌هایی که جویده شدند؛ تنها آثاری از زندگی انسان‌ها در یک منطقه برای باستان‌شناسان هستند. مدت‌ها است که دانشمندان می‌خواهند از روی همین موم‌های غان جویده شده به اطلاعات مفیدی درباره زندگی بشر آن دوران برسند. سال‌ها است دنبال DNA انسان هستند و به همین خاطر به آدامس‌های عصر حجری معروف شدند.

در اوایل سال جاری، در محل حفاری‌های سی سال پیش منطقه Huseby Klev سوئد یک مودم غان جویده شده کامل کشف شد که دارای یک دی‌ان‌ای انسان نیز بود. قدمت این آدامس به ۵۷۰۰ سال پیش و دوره نوسنگی در دانمارک برمی‌گردد.

در ژنتیک «لولا» هیچ نشانه‌ای از محصولات یا جمعیت‌های کشاورزی نیست. در آن دوره، برخی از شکارچیان بین‌النهرین به سوی کشاورزی رو آورده و کم‌کم شمال اروپا نیز داشت به این صنعت کوچ می‌کرد. ژن «لولا» نشان می‌دهد با وجود فراگیر شدن صنعت کشاورزی در دوران نوسنگی ولی باز هم برخی از جمعیت‌های شکارچیان به راه خود ادامه دادند.

ژنتیک «لولا» نشان می‌دهد جزو گروه‌های lactose intolerant یا عدم توانایی هضم لاکتوز بوده است. این موضوع، تئوری‌های پیشین را درباره اروپاییان تایید می‌کند که ابتدا همگی lactose intolerant بودند و بعد با مصرف شیر حیوانات کم‌کم نستب به این ماده سازگاری پیدا کردند.

غالب میکروب‌هایی هم که از آدامس «لولا» بیرون کشیده شدند؛ میکروب‌های معمول دهان و دستگاه تنفسی هستند. البته، میکروب‌های نادری هم کشف شده که نشان می‌دهند «لولا» از بیماری ذات الریه رنج می‌برده است.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

همکاران سمی چه بلایی می‌توانند سرتان بیاورند + گالری عکس

همکاران شما ممکن است زیاد آدم‌های بدی به نظر نرسند و جلوه خارجی‌شان خیلی محبوب و موجه هم باشد. اما باید کسی مدتی نزدیک آنها کار کرده باشد تا بداند که چه بلایی سر زندگی و آسایش شما می‌توانند بیاورند. هیچ وسیله‌ای را نباید به آنها قرض داد و…

عجیب ولی واقعی: چشم‌های این زن در این عکس آبی نیست! + ویدئو

در یک خطای دیداری بسیار جالب که به تازگی دین جکسون در تیک تاک منتشر شده، چهره عادی زنی را می‌بینیم که برخلاف ظاهر امر، چشمان او آبی نیست و در واقع حاکستری است.دین جکسون در زمینه ایجاد خطاهای دیداری، یک حرفه‌ای محسوب می‌شود. ویدئوی او در…

روجلدهای قدیمی مجله‌های کیهان بچه‌ها

کیهان بچه‌ها مجله‌ای بود که در دوران کودکی می‌خریدیم. برای من کیهان بچه‌ها بوی نان می‌دهد! چون پدرم همیشه بعد از رفتن نانوایی؛ نان‌ها را لای مجله می‌گذاشت و وقتی به خانه می‌آمد من دوان دوان می‌رفتم و مجله را از او می‌گرفتم.منابع…

گالری- تصاویر تبلیغاتی خودروهای ایمپریال کرایسلر در سال‌های 1969 تا 1973

ما بیشتر این عکس‌ها را در فیلم‌ها و کارتون‌ها دیده‌ایم و راستش تعجب می‌کنیم که زمانی خودروی کرایسلر با این طول و عرض و طراحی تولید می‌شد.ایمپریال برند خودروهای لوکس کرایسلر در بازه زمانی سال‌های 1955 تا 1975 و نیز در بازه زمانی سال‌های…

صخره‌های عجیب فنلاندی موسوم به کوماکیوی – هزاران سال تعادل و مبارزه با جاذبه

کوماکیوی Kummakivi یک کلمه فنلاندی است که در انگلیسی به معنی "سنگ عجیب" است. این کلمه اغلب برای توصیف نوعی تشکیل سنگ که شکلی عجیب یا غیرعادی دارد استفاده می‌شود. این نوع سنگ‌ها در سرتاسر فنلاند یافت می‌شوند و به دلیل ظاهر منحصر به فردشان…

سرژ ورونوف: پزشکی که بیضه‌های میمون‌ها را به مردها پیوند می‌زد تا آنها را جوان کند!

یکی از پر شورترین ارائه‌ها و سخنرانی‌ها در کنگره بین‌المللی جراحان در لندن در سال 1923 توسط جراح فرانسوی متولد روسیه به نام سرژ ورونوف انجام شد.سه سال پیش‌تر، ورونوف با آزمایش‌های بحث‌برانگیز پیوند غده‌ که به ادعای خودش آدم‌ها را چند…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5