عبارات مشهور تحریف شده در تاریخ آمریکا

1

در تاریخ آمریکا عبارات فراوانی از مردان سیاسی نقل شده که بر جا مانده و تاریخ به آن‌ها می بالد. گرچه این سخنان اغلب تحریف شده هستند و صاحبان‌شان چنین چیزی نگفته‌اند و بیشتر به قصد تحریک حس میهن دوستی تغییر داده شده‌اند یا شاخ و برگ‌هایی بر آن افزوده‌اند! همه جمله جان اف. کندی را به یاد دارند که گفت: «نپرس که کشورت برای تو چه کرده، بپرس تو برای کشورت چه می‌توانی بکنی.» اما همه عبارات معروف به طور دقیق و واضح در ذهن مردم باقی نمانده و بسیاری از آن‌ها تحریف و تغییر داده شد. هر چه سخن مشهورتر باشد احتمال آن‌که کسی دیگر آن را ادا کرده باشد بیشتر است.

«به من یا آزادی دهید یا مرگ.»

این یکی از جملاتی است که احتمالاً شرح‌احوال نویسان پاتریک هنری به او منسوب کرده است و معلوم نیست واقعاً چه کسی آن را گفته. به هر حال هنگامی که هنری در 1765 محاکمه و به خیانت محکوم شدگفته بود؛ «اگر این کار من خیانت است، بدترین مجازات را می‌پذیرم.» اما کلامی شبیه به جمله اولیه، هیچ کجا از او شنیده نشده بود.

«تأسف من این است که بیش از یک جان ندارم تا فدای کشورم کنم.»

معروف است ناتان هیل هنگامی که قرار بود به دست انگلیسی‌ها اعدام شود این جمله را بر زبان راند. اما در واقع چنین نبوده، و او گفته بود: «وظیفه هر افسر خوبی اطاعت از دستورات مافوق است.» و چنین جمله‌ای ساخته و پرداخته مورخان است.

«توده‌های بشری زین بر پشت به دنیا نیامده‌اند.»

این جمله را به توماس جفرسون منسوب کرده‌اند: «توده‌های بشری زین بر پشت به دنیا نیامده‌اند و خداوند عده‌ای را برای سواری گرفتن از آن‌ها منصوب نکرده است.» جفرسون این جمله را از سیاستمدار انگلیس قرن هفدهم، ریچارد رامبولد گرفته است که قبل از اجرای حکم اعدام گفته بود: «معتقد است که خداوند کسانی را آمادهٔ گرفتن سواری از میلیون‌ها نفر، که حاضر به یراق برای سواری دادن هستند، خلق نفرموده است.»

«می‌توانید همگان را تحمیق کنید…»

«می‌توانید همگان را برای مدتی و عده‌ای را برای همیشه تحمیق کنید، اما نمی‌توانید همگان را برای همیشه گول بزنید.» جملهٔ زیبایی است که آن را به آبراهام لینکلن رئیس جمهور منسوب می‌کنند اما در این مورد تردید وجود دارد. ظاهراً او این جمله را در سخنرانی سپتامبر 1858 و در جواب سناتور استفن در سنا ادا کرد، اما در سخنرانی اصلی لینکلن چنین جمله‌ای وجود ندارد. در اصل این جمله 50 سال بعد در روزنامهٔ شیکاگو تریبون به او نسبت داده شد.

«از مردم و به دست مردم…»

«حکومت مردم، به دست مردم و برای مردم نباید از این سرزمین برچیده شود.» این جمله را لینکلن در گتیسبورگ ادا کرد. اما قبل از او هم دو سیاستمدار دیگر همین مفهوم را بیان کرده بودند: دانیل وبستر آن را چنین بیان کرده بود «حکومت مردم، که به دست مردم تشکیل شده، برای مردم تشکیل شده و می‌باید پاسخگوی مردم باشد.»

«تنها چیزی که باید از آن بترسیم…»

در دوران رکود اقتصادی بزرگ، فرانکلین دلانو روزولت به مردم آمریکا گفت: «از تنها چیزی که باید بترسیم خود ترس است.» این جمله به مردان مشهور دیگری نیز منتسب شده است. فرانسیس بیکن گفته: «هیچ چیز ترسناک نیست مگر خود ترس» دوک ولینگتون، کسی که در واترو با ناپلئون جنگید گفته: «از تنها چیزی که می‌ترسم، ترس است.» و هنری دیوید ثورو گفته: «از هیچ چیز نباید ترسید مگر ترس.»


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

مجموعه دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده را با هم مرور کنیم

هر چقدر عکس‌های تاریخی را با هم مرور کنیم، کم است. همان طور که قبلا هم نوشته بودم احتمالا بیشتر این عکس‌ها اگر در دوره خود در نشریه‌ای منتشر می‌شدند، خیلی عادی به نظر می‌رسیدند، اما حالا بعد از گذشت دهه‌ها یا حدود یک قرن، برای ما عجیب و…

بیماری‌ها و مشکلات روانی می‌توانند به مانند همین غول‌های تصور شده توسط میدجرنی باشند، اما می‌توان…

تا وقتی کسی مبتلا به یک مشکل روانپزشکی نشده باشد یا آشنا و فامیلی نداشته باشد که مبتلا به شکل جدی آنها باشد، نمی‌داند که چقدر روی کیفیت زندگی تاثیرگذار هستند. کسی که افسردگی ندارد، تعجب می‌کند که مثلا چطور کسی از قدم زدن یا غذای خوب یا…

کلاژهای کاغذی زیبای مینیمال از شخصیت‌های سینمایی مشهور

اینکه بتوانی به صورت خلاصه و مختصر و مفید با هنر خودت، مفهومی را برسانی، هر بسیار جالبی است. حالا تصور کنید که با برش چند کاغذ رنگی و کنار هم نهادت انها، یغنی کلاژ کاغذی بشود، شخصیت‌های مهم سینمایی را بازسازی کرد.این کاری است که مارگارت…

عکس‌های تاریخی که با دیدن آنها درمی‌مانیم که آنها واقعا در گذشته گرفته شده‌اند یا در یک آینده بهتر و…

گذشته بهتر بود یا آینده. این یک سوال باستانی است. معمولا ما تصور می‌کنیم که ترجیح دادن گذشته، تنها یک حس نوستالژیک خام است. چیزی که بن‌مایه فیلم نیمه‌شب در پاریس هم بود.اما گاهی ما پیش خودمان فکر می‌کنیم که این ترجیح و دوست داشتن، شاید…

عکس‌های ساده‌ای که به خاطر پرسپکتیو و زاویه دید، گیج‌کننده و تفکربرانگیز شده‌اند!

زاویه دید خیلی مهم است. این موضوع در زندگی هم صادق است. ما گاهی عادت نگاه کردن از یک زاویه دید خاص و گسترده نکردن نگاه خود را پیدا می‌کنیم و در نتیجه برداشت خیلی عجیبی از چیزهای ساده می‌کنیم. این طوری می‌شود که کارهایمان اشتباه از آب…

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…
آگهی متنی در همه صفحات
1 نظر
  1. امیر می گوید

    اشکالی نداره
    ولی فکر کن ببین تو برای کشورت چیکار کردی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.