بررسی: گوشیهای میانرده از نظر فناوری به همسایگی پرچمدارها رسیدند و ارزش خرید بیشتری دارند

گوشیهای میانرده بیشترین فروش بازار موبایل را تشکیل میدهند. گوشیهایی با سختافزارهای چشمگیر و فناوریهای بهروز ولی قیمت مناسب که برای هر کاربری خواستنی هستند.
گوشیهای هوشمند میانرده سال ۲۰۱۹ شاهد برخی جهشهای مهم فناوری هستند. جهشی که احتمالا بیشتر از نوآوریهایی است که در گوشیهای پرچمدار شاهد بودیم.
با افزایش قیمت اسمارتفونهای پرچمدار شرکتها به مرز ۱۰۰۰ دلار و بالاتر، اسمارتفونهای میانرده جذابیت بیشتری یافتهاند در حالیکه فناوریهایی نزدیک و یکسان با آنها دارند. البته، این حرف ما به معنای این نیست که پرچمدارها چیزی برای عرضه کردن ندارند.
قطعا گوشیهای رده بالا ارزش هزینه کردن این همه پول را دارند و از طراحی یا ویژگیهای خلاقانهتر و منحصربهفردتری سود میبرند. مسئله اینجا است که جریبان بازار موبایل تغییر یافته است و دیگر لازم نیست حتما یک پرچمدار خریده باشید تا بهترین تجربه کاربری از یک اسمارتفون جدید را داشته باشید.
براساس گزارشها و مشاهدات بازار، طی ۱۸ ماه گذشته، تلفنهای موبایل میانرده رشد سریعی داشته و شکاف خود با گوشیهای پرچمدار را بسیار کمتر کردند. بهویژه در سه بخش عمر باتری، کیفیت دوربین و عملکرد اپلیکیشنها شاهد بازخورد بسیار بالایی بودیم.
به عنوان نمونه، نگاهی به گوشیهای میانرده ردمی X2 Pro، وانپلاس ۷T، ایسوس Zenfone 6 و گوشیهای ارزانتر و اقتصادیتری مانند گوگل Pixel 3a یا موتورولا وان بیندازید تا متوجه شوید چقدر نسبت به میانردههای نسلهای قبلی خود پیشرفت داشتند.
تراشههای SoC رده متوسط بازی را به دست گرفتند
یکی از اصلیترین دلایل برتری گوشیهای میانرده امروزی نسبت به گذشته، بهرهگیری از سختافزار پردازشی بهتر و برتر است. چیپستهای مقرونبهصرفه شرکتهای کوالکام، مدیاتک و سامسونگ با ۸ هسته متشکل از Arm Cortex-A53 و A55 توانستند کارایی بالایی به اثبات برسانند.
حتی در برخی از این تراشههای SoC شاهد هستههای پردازشی سریعتر و قویتری مانند Cortex-A76 و A77 هستیم؛ همان هستههای پردازشی که در تراشههای رده بالای نصب شده روی پرچمدارها میبینیم.
بهکارگیری یک یا دو هسته از اینها میتواند منجر به افزایش کارایی بزرگی در اجرای اپلیکیشنها روی گوشی موبایل شود. افزون بر این، قابلیتهای گرافیکی تراشههای میانرده هم افزایش نسبی یافته است تا بازیهای ویدیویی بدون هیچ دردسری اجرا شوند. برای نمونه، میتوان به اسنپدراگون ۷۶۵G و ۷۳۰G اشاره کرد.
نمودار زیر محکزنی کارایی تراشههای SoC موبایل در هر سال را روی اندروید نشان میدهد:
این نمودار به ما میگوید گوشیهای میانرده سالهای اخیر، همان قدرت پردازشی پرچمدارهای سالهای پیش از خود را به دست آوردهاند. برای مثال، سامسونگ در سال ۲۰۱۸ گوشی گلکسی اس ۹ را عرضه کرد و اکنون شاهدیم گوشیهای میانرده ۲۰۱۹ از کارایی برابر با آن برخوردار هستند.
گوشی مانند Pixel 3a از نظر کارایی وضعیت بسیار بالایی دارد؛ بهطوریکه قادر به انجام هر کاری یا اجرای هر اپلیکیشن موبایلی است.
فراتر از کارایی
پردازندههای موبایل میانرده بازار فقط کارایی گوشیها را افزایش ندادند؛ بلکه از مجموعه گستردهای از فناوریها و ویژگیها پشتیبانی میکنند. برای مثال، از نمایشگرهای با وضوح بالا، ضبط ویدیوی ۴K، سنسورهای تصویر با رزولوشن بالا چندگانه، آخرین استانداردهای وایفای و بلوتوث و اتصال سریع LTE برخوردار هستند.
تراشههای پرچمدار موبایل هم در این سالها بهبودهای بزرگی داشتند ولی اتفاقی که نسبت به گذشته رخ داده است؛ برخی از فناوریها و ویژگیها دیگر محدود به تراشههای پرچمدار نیست.
در سال ۲۰۲۰ شاهد عرضه میانردههایی بودیم که از فناوری ۵G هم پشتیبانی کردند. تراشههای کوالکام اسنپدراگون ۷۶۵G، سامسونگ اگزینوس ۹۸۰ و Deminsity 800 دارای بالاترین مشخصات پردازشی و کارایی هستند ولی از ۵G هم پشتیبانی میکنند. قیمت این گوشیها در مقایسه با پرچمدارهای ۵G بسیار پایینتر است.
دوربینهای رده بالا
همانند کارایی، کیفیت دوربین هم در میانردهها به سرعت در حال افزایش و بهبود است. دوربینهایی که روی پرچمدارها نصب میشوند؛ با کمی فاصله روی گوشیهای ارزان و مقرونبهصرفه دیده میشوند.
گوشی Pixel 3a همان سنسورهای دوربینی را دارد که روی گوشی Pixel 3 استفاده شده است و با دوربینهای گوگل پیکسل ۴ تفاوت چندان زیادی ندارد. شاید تنها تفاوت آنها در کمی پردازش طولانیتر تصاویر باشد. چیزی که برای کاربران چندان مهم نیست یا حداقل در زندگیهای امروزی قابل درک است؛ چون شما بیش از نصف پول را پسانداز کردید.
هنوز پرچمدارها بهترین عکسها و ویدیوها را میگیرند ولی تفاوت کیفیت عکس آنها با میانردهها بسیار کمتر شده است. اکنون، بسیاری از نوآوریهای دوربینهای پرچمدار مانند لنزهای تلهفوتو، لنزهای اولتراواید یا حالتهای شب و HDR روی گوشیهای میانرده هم استفاده میشوند.
گوشی شیائومی می نوت ۱۰ اولین اسمارتفونی است که از سنسور دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی سود میبرد و در مجموع مجهز به ۵ سنسور دوربین است. عملکرد این گوشی با گوگل پیکسل ۴ قابل مقایسه است ولی فقط ۶۱۰ دلار قیمت دارد.
ردمی ایکس ۲ پرو با دوربین ۶۴ مگابیتی همان کیفیت تصویری را میدهد که از گوشیهای وانپلاس ۷ تی یا شیائومی می ۹ تی شاهد هستیم ولی از نظر قیمتی با هم مقابل مقایسه نیستند. این دوربینها در جزئیاتی مانند عکاسی در نور کم، کیفیت رنگها در سایه و تفکیک رنگها هم خوب عمل میکنند.
اندروید به میانردهها ارزش داد
گوشیهای مقرونبهصرفه بازار فقط در تراشه، عمر باتری، دوربین و طراحی به پرچمدارها نزدیک نشدند؛ بلکه در نرمافزار و سیستمعامل هم دست کمی از گرانقیمتها ندارند.
بسیاری از میانردههای بازار در سال ۲۰۱۹ با اندروید ۹ پای عرضه شدند و در سال ۲۰۲۰ شاهد آماده شدن برای ارتقا به اندروید ۱۰ هستند. بدون شک، برخی از میانردههای سال ۲۰۲۰ با جدیدترین نسخه اندروید عرضه میشوند.
روند رشد گوشیهای رده متوسط بازار بسیار سریعتر از آنچه است که تصور میشود. میانردههایی دارای پنلهای نمایشگر با نرخ رفرش تصویر ۹۰ و ۱۲۰ هرتز در گوشیهایی مانند وانپلاس ۷ تی، ردمی ایکس ۲ پرو و اوپو رنو ۳ پرو وارد بازار شدند؛ قابلیتی که قرار است تازه در پنل نمایشگر سامسونگ گلکسی اس ۲۰ بیاید.
طراحی این گوشیها هم بسیار زیبا با انواع رنگهای پر زرقوبرقدار است؛ از جنس شیشه با جدیدترین زبانهای طراحی که در پرچمدارها شاهد هستیم.