اقیانوس‌ها در سال ۲۰۱۹ با سرعت انفجار ۵ بمب اتمی در هر ثانیه گرم‌تر شدند؛ باران‌های موسمی شدید و طوفان‌های ویرانگر از آثار این افزایش دما هستند

تیمی بین‌المللی از دانشمندان با تجزیه و تحلیل اطلاعات بازه زمانی دهه ۱۹۵۰ تا سال ۲۰۱۹، بیان کردند میانگین دمای اقیانوس‌های جهان در سال پیش، ۰.۰۷۵ درجه سانتی‌گراد (۰.۱۳۵ درجه فارنهایت) بیشتر از میانگین دمای سال‌های ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۰ است.

شاید این مقدار افزایش دما اصلا قابل توجه و نگران‌کننده به نظر نرسد ولی باید بدانیم با توجه به حجم گسترده اقیانوس‌ها در کره زمین، کوچک‌ترین افزایش دمایی می‌تواند یک بحران گرمایی باشد. همین مقدار کم افزایش دما نزدیک به ۲۲۸ ضرب در ۱۰ به توان ۲۱ ژول انرژی گرمایی به زمین اضافه کرده است.

چون تصور چنین گرمایی به صورت ذهنی ساده نیست و مردم نیاز به اندازه‌گیری‌ها و معیارهای باورپذیری دارند؛ این تیم تحقیقاتی سعی کردند انرژی گرمایی آزاد شده در کره زمین را براساس انرژی آزاد شده یک بمب هسته‌ای بیان کنند. به طور مشخص، انرژی آزاد شده بمب اتمی ارتش ایالات متحده در هیروشیما در سال ۱۹۴۵ مبنا قرار گرفته است.

دانشمندان می‌گویند این بمب اتمی حدود ۶۳.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ژول انرژی در فضا آزاد کرده است. حالا انرژی گرمایی افزوده شده به کره زمین در اثر گرم شدن اقیانوس‌ها طی ۲۵ سال اخیر برابر ۳.۶ میلیارد انرژی بمب هسته‌ای هیروشیما است.

به زبان ساده، در ۲۵ سال گذشته، در هر ثانیه به اندازه ۴ بمب اتمی هیروشیما انرژی در اقیانوس‌های زمین آزاد شده است. این نرخ از افزایش دما و گرما ثابت نیست و دایما در حال افزایش است که نگرانی‌ها از آینده را تشدید می‌کند.

آثار مخرب افزایش دمای اقیانوس‌ها

در سال ۲۰۱۹، این نرخ برابر انفجار ۵ بمب اتمی هیروشیما در اقیانوس‌ها در هر ثانیه ۳۶۵ روز سال بوده است. اگر بخواهیم به شکل دیگر و ملموس‌تری این نرخ گرم شدن اقیانوس‌ها را تصور کنیم؛ باید بگوییم مانند این است که هر فردی روی کره زمین در سال ۲۰۱۹ به طور همزمان ۱۰۰ سشوار گرم به سوی اقیانوس‌ها گرفته باشد.

این سطح از انرژی گرمایی برای زمین بسیار بحرانی و خطرناک است چون باعث ذوب شدن یخ‌ها، افزایش حجم دریاها و از بین رفتن زندگی برخی جانوران دریایی مانند دلفین‌ها می‌شود. دلفین‌ها به اندازه کافی سازگاری با دمای کنون اقیانوس‌ها ندارند. حتی این پدیده باعث افزایش تبخیرات آب به جو و تاثیرات منفی جوی روی کره زمین می‌شود.

بارندگی‌های شدید، طوفان‌های ویران‌گر و شرایط نامساعد قوی جوی در کشورهای مختلف طی سال‌های اخیر در نتیجه همین افزایش گرما در سطح اقیانوس‌ها است.

نباید فراموش کرد که این روند افزایش گرما ادامه دارد و هر لحظه تاخیر در متوقف‌سازی یا کاهش آن می‌تواند اوضاع را بدتر کند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]