سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با شایعات و اطلاعات نادرست درباره کرونا به تیکتاک پیوست

سازمان بهداشت جهانی (WHO) یک اکانت رسمی در شبکه اجتماعی تیکتاک راهاندازی کرد تا بتواند با برخی از شایعات و اطلاعات نادرست پیرامون ویروس کرونا مقابله کند.
در اولین ویدیوی منتشر شده از سوی WHO روی تیکتاک، «بندتا آلگرانزی» رهبر فنی پیشگیری و کنترل بیماریهای عفونی این سازمان آموزشهایی به افراد میدهد تا چگونه از خودشان در برابر ویروس کرونا محافظت کنند. در این ویدیوی کوتاه به چندین اقدام موثر مقابله با کرونا اشاره شده و گفته میشود برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت رسمی این سازمان مراجعه کنند.
سازمان بهداشت جهانی در توضیح اولین ویدیوی خود روی تیکتاک نوشته است: «ما به تیکتاک پیوستیم تا مشاورههای معتبر و به موقع درباره بهداشت عمومی به شما ارائه دهیم.»
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
طی چند هفته گذشته، اخبار، اطلاعات و شایعات زیادی درباره ویروس کرونا در شبکه اجتماعی تیکتاک منتشر شده است. در برخی از این ویدیوها، کاربران وانمود میکنند که به این ویروس آلوده شدهاند. در یک ویدیو، نوجوانی ویدیویی را روی تیکتاک منتشر کرده است که نشان میدهد دوست او اولین کانادایی است که به کرونا مبتلا شده است.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که سازمان بهداشت جهانی و دیگر سازمانهای درگیر با کرونا دارند؛ حجم زیاد شایعات، اخبار و اطلاعات نادرستی است که درباره این ویروس، روشهای انتقال، علائم، پیشگیری و درمان آن روی فضای مجازی و شبکههای اجتماعی وجود دارد.
بسیاری از این اطلاعات هم نادرست هستند و توسط نهادهای معتبر و مرجع تایید یا منتشر نشدند. این حجم از اطلاعات نادرست علاوه بر ایجاد ترس در مردم، روند پیشگیری و مبارزه با این ویروس را هم مختل کرده است.
سازمان بهداشت جهانی بر ضد شایعات فضای مجازی
به گزارش سایت MIT Technology Review، سازمان بهداشت جهانی در هفتههای اخیر سعی کرده فعالیتهای خود در فضای آنلاین را بیشتر کند تا اطلاعات دقیقی به دست کاربران برسد. تا کنون، WHO در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، تیکتاک و تنسنت فعال شده است.
اینستاگرام این سازمان از مدتها پیش فعال بوده و این روزها هم بسیار شلوغ دنبال میشود. در فید اینستاگرام WHO میتواند انواع اینفوگرافیها و فیلمها درباره پیشگیری از ابتلا به کروناویروس را مشاهده کنید.
این سازمان در فیسبوک با انتشار پستها و فیدهایی سعی میکند پیامهایی برای بازدید از وبسایتهای معتبر اطلاعرسانی درباره کرونا به کاربران فضای مجازی بدهد. در توییتر با انتشار توییتهایی موسوم به «Know the facts»، باز هم از کاربران میخواهد به جای جستوجو در وب برای کسب اطلاعات، به وبسایت رسمی این سازمان مراجعه کنند.
همینطور، گوگل سعی کرده است منابع و اطلاعات WHO را در صدر جستوجوها درباره کروناویروس نشان دهد.
این سطح از فعالیت سازمان بهداشت جهانی برای اطلاعرسانی و مقابله با شیوع یک ویروس در فضای مجازی بیسابقه است و نشان میدهد فضای مجازی و اینترنت چقدر در کنترل جامعه و مردم تاثیرگذار است.
مردم بیشتر از اینکه به اخبار منابع رسمی توجه کنند؛ شایعات فضای مجازی را دنبال میکنند؛ پس نیاز است نهادهای معتبر و رسمی در این فضا هم سطح فعالیتهای خود را افزایش دهند.