مراحل درمان آسم خفیف تا شدید

درمان گام به گام آسم براساس شدت بیماری به صورت زیر است:
1- در بیماران مبتلا به آسم خفیف و متناوب ( Mild – Intermittent ) تنها داروی مورد نیاز یک بتا دو- آگونیست کوتاه اثر یعنی سالبوتامول است.
۲- مصرف یک داروی تسکین دهنده آسم به میزان بیش از ۲ بار در هفته، نشان دهنده نیاز به درمان منظم کنترل کننده است. در این صورت دیگر مصرف سالبوتامول به تنهایی کافی نیست و باید کورتیکواستروئیدهای استنشاقی (ICS) دو بار در روز درمان انتخابی کنترل کننده می باشند.
درمان با دوز متوسط ( ۲۰۰ میکروگرم دو بار در روز بکلومتازون دی پروپیونات شروع می شود. در صورت کنترل شدن علائم، دوز دارو پس از ۳ ماه کاهش داده میشود؛ اگر علائم کنترل نشده باشند، یک بتا دو- آگونیست طولانی اثر (LABA) یعنی سالمترول هم باید به درمان اضافه شود. ساده ترین راه، استفاده از یک اسپری ترکیبی است.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
٣- دوز داروی کنترل کننده آسم باید براساس میزان نیاز به داروی استنشاقی نجاتبخش تعیین گردد.
4- تئوفیلین با دوز پایین یا یک آنتی لکوترین ممکن است به عنوان یک درمان اضافی در نظر گرفته شود؛ ولی این داروها اثربخشی کمتری نسبت به LABAs دارند.
۵- در بیماران با آسم شدید (Severe)، تئوفیلین خوراکی با دوز پایین مفید است.
۶- هنگامی که تنگی غیرقابل برگشت در مجاری هوایی وجود دارد، می توان از یک آنتی کولینرژیک طولانی اثر مثل تیوتروپیوم بروماید استفاده نمود.
۷- اگر آسم با حداکثر دوز داروهای استنشاقی کنترل نشود، تجویز کورتیکواستروئیدهای خوراکی ممکن است اندیکاسیون داشته باشد. این کورتیکواستروئیدهای خوراکی را باید با حداقل دوزی که موجب کنترل بیماری می شوند، تجویز نمود.
۸- در مبتلایان به آسم که وابسته به کورتیکواستروئید می باشند و به خوبی کنترل نشدهاند، می توان از امالیزوماب (Omalizumab) و آنتی 5-IL استفاده کرد.
9- زمانی که آسم کنترل گردید، کم کردن تدریجی دوز دارو به منظور دستیابی به کمترین دوزی (Optimal dose) که علائم بیمار را کنترل می کند، ضرورت دارد.