فکر و طرح ساخت گردونه کتاب، بعد از 400 سال عملی شد!
ما در گوشیها و تبلتهای خود میتوانیم به راحتی صدها و هزاران کتاب را با خود همه جا حمل کنیم. اما در سدههای میانی، دسترسی به کتابها فقط برای قشری برگزیده ممکن بو.
اختراع ماشین چاپ و رسیدن دوره رنسانس، دسترسی به کتاب را بیشتر کرد. اما مسلما این کتابها کاغذی بودند و حمل کردنشان دشوار بود.
حتی خوانندگان حرفهای کتاب مثلا مورخهای قرون قبل، وقتی لازم میشد، صفحات کتابهای متعدد را برای بررسی و موشکافی یک داستان تاریخی یا شخصیت به سرعت با هم مقایسه کنند، دچار مشکل میشدند.
برای همین یک مهندس نظامی ایتالیایی به نام آگوستینو راملّی به فکرش رسید که گردونهای طراحی کند که کتابها را بشود در آن قرار داد و بعد به سرعت بتوان گردونه را چرخاند و کتابهای مورد نظر را با سهولت پیش چشم آورد! این طراحی در سال 1588 انجام شد.
بعد از گذشت قرنها؛ در سال 2018 گروهی از دانشجویان مهندسی از پژوهشکده فناوری روچستر به فکرشان رسید که اختراع را عملی کنند.
آنها با استفاده از فناوری طراحی مدرن و مواد اولیه سنتی آن روزگاران موفق شدند گه گردونه کتاب را بسازند.
وسیلهای که حالا کاربرد خاصی برای من ندارد، اما از نظر زیباییشناسی و به مرحله عمل آوردن یک مهندس خوشفکر، این کار خیلی جالب بود.
ایدهی جالبی بوده. ولی همین کارو با یه میز دایره ای معمولی چرخان هم میتونسته انجام بده، دنگ و فنگ کمتری هم داشت.
این مدل نه. من فکر میکنم هرکسی که قصد پژوهش داشته باشه به یه وسیله مشابهی نیاز داره. با این تفاوت که جای چندتا کتاب باشه و مثل مثلا میزتحریر، هرکدوم رو که خواست به سمت خودش بکشه تا مطالعه کنه. ممکنه برای یه تحقیقی نیاز داشته باشیم چندمنبع رو همزمان مطالعه کنیم و اینطوری سرعت عمل بیشتر میشه. خیلی وقتها من تمام میزم پر از کتاب و جزوه هست و واقعا نیاز دارم که مثلا میز سه چهار طبقه ای داشته باشم تا کتب مختلف رو در اون قرار بدم و دسترسیم بهشون سریعتر بشه.