همهگیری جهانی بیماری کرونا باعث شد در سه ماهه دوم سال 2020، فروش گوشیهای هوشمند 20 درصد کمتر شود

در دنیای شرکتهای بزرگ گوشیساز شرایط هیچ وقت ساده نبوده است. این چند ساله رقابت شدید و ارتقاهای نهچندان جذاب، باعث شده بود که منحنی فروش گوشیهای هوشمند، صاف و مسطح شود و دیگر خبری از فروش افزایشی نباشد.
در سال 2020، شرکتهای گوشیساز آرزوهای زیادی در سر داشتند، آنها امیدوار بودند که با فناوری 5G و نیز طراحیهای جدید، کاربران زیادی را متقاعد کنند که گوشیهای خود را عوض کنند.
اما در مقام عمل این طور نشد. در سه ماه اقتصادی نخست سال میلادی 2020، میزان فروش به شدت پایین آمد و در سه ماه دوم نیز، آمار کلی ارائه شده توسط «گارتنر»، حاکی از کاهش فروش 20.4 درصدی است.
عامل اصلی این ناکامی، مسلما بیماری کرونا یا COVID-19 است.
تعطیلیهای مکرر و اقتصادی بحرانزده، باعث شده که مردم رغبتی به خرید گوشیهای جدید نداشته باشند. آنهایی که به دورکاری رو آوردهاند، ترجیح دادهاند که به جای صرف پول خود برای خرید گجتهای موبایل، پول خود را صرف تجهیز امکانات دورکاری کنند و با این حساب دیگر پولی برای خرید گوشی باقی نگذاشتند.
بدترین بحران را سامسونگ داشت، در مقایسه به سه ماه دوم سال پی، این شرکت کاهش فروش 27.1 درصدی داشت. این شرکت به شدت روی گوشیهای نوت 20 خود حساب باز کرده بود، اما کاهش فروش سامسونگ آنقدر بود که نهتنها کامیاب نشد، بلکه حالا شرکت هواوی از نظر میزان فروش کلی از سامسونگ پیشی گرفته است.
البته هواوی هم کاهش فروش داشته، اما تنها به میزان 6.8 درصد. در حال حاضر سامسونگ 18.4 درصد و هواوی 18.6 درصد کل فروش گوشیهای هوشمند دنیا را در دست دارند.
در این میان اپل، شاید از تاثیر بحران تا حدی گریخته باشد، چرا که این شرکت تنها 0.4 درصد کاهش فروش نسبت به سه ماه دوم سال پیش را تجربه کرده. زیان اپل تنها در عدم رشد، خلاصه شد.
از نظر بازارهای جهانی، بازار موبایل چین 7 درصد افت کرد. این در مقابل افت بازار هند که 46 درصد بود، خیلی کوچک و خرد به نظر میرسد.
کاش عدد و رقمی در مورد ایران هم داشتیم. به جز یک سری حدس نادقیق، به نظر نمیرسد هیچگاه به عدد و رقمی در مورد رکود بازار گوشیهای موبایل در ایران برسیم.