۳۰ قالیچه شگفت‌انگیز و مدهوش کننده از هنرمند آذربایجانی

فرض و قالیچه در کشور آذربایجان جزو قدیمی‌ترین صنایع و هنرهای دستی است. تاریخچه قالیچه‌بافی در آدربایجان به دو هزار سال پیش از میلاد حضرت مسیح (ع) برمی‌گردد.

فرش‌ها و قالیچه‌های این دیار همانند فرش‌های ایرانی دارای رنگ‌های گرم و پر جنب و جوش هستند. بسیاری از این قالیچه‌ها برای تزئین دیوارها، کف ساختمان‌ها، روی مبل‌ها، صندلی‌ها، تخت‌ها و میزها استفاده می‌شوند.

فایق احمد (Faig Ahmed)، هنرمند و طراح بین‌المللی آذربایجانی که متولد شهر باکو است؛ فرش‌ها و قالیچه‌های سنتی و کلاسیک را تبدیل به آثار هنری چشم‌گیر و همراه با مفهوم و شخصیت کرده است.

او سعی می‌کند صنایع دستی باستانی را دوباره تصویرسازی و با تجزیه و تحلیل عناصر و ساختار آن‌ها، کلیشه‌های بصری جدید خلق می‌کند.

معمولا طرح‌های فرش او با یک الگوی کلاسیک آغاز می‌شوند ولی به تدریج یا ناگهانی تبدیل به شکلی هندسی و بصری جدید شده که نشات گرفته از دنیای امروز است و برای قدیمان بی‌معنی است.

مثلا، در برخی طرح‌ها، قالیچه به نسخه دیجیتالی و پیکسلی خود تبدیل می‌شود یا طرح هندسی قالی برعکس شده و محو می‌گردد. در برخی اشکال شاهد ذوب شدن رنگ‌ها و طرح‌ها هستیم انگار می‌خواهند محو شوند.

طرح‌های قالیچه این هنرمند آذربایجانی بسیار خاص و منحصربه‌فرد هستند. همه قالیچه‌هایی که با طرح‌های او ساخته شده‌اند؛ یک اثر هنری و قطعه‌ای خیره‌کننده به نظر می‌رسند که کارکردی بیشتر از صرف یک فرش دارند.

آخرین کار او، یک قالیچه بزرگ و دراز است که حاصل دوران قرنطینه و خانه‌نشینی بر اثر شیوع ویروس کرونا است. این فرش به تازگی رونمایی شده و طراحی بسیار معناگرا و خارق‌العاده‌ای دارد:

بخشی از قالیچه‌های طراحی شده توسط فایق احمد را می‌توانید در زیر مشاهده کنید:

منبع: + و +

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]