برای رویداد نجومی مقارنه بزرگ زحل و مشتری آماده هستید؟

21 دسامبر، یعنی سه روز دیگر، در آغاز زمستان اگر بخت یارتان باشد و آسمان صافی در منطقه شما وجود داشته باشد می‌توانید بزرگ‌ترین سیاره‌های منظومه شمسی یعنی زحل و مشتری را در فاصله بسیار نزدیک به هم مشاهده کنید.

اهمیت این مسئله این است که از سده‌های میانی تا به حال این دو سیاره اینقدر در آسمان نزدیک به هم مشاهده نشده بودند. بنابراین اگر شرایط مساعد بود از الان آماده باشید، اگر امکاناتی مانند دوربین دوچشمی یا تلسکوپ یا دوربین خوب دارید که چه بهتر!

این فرصت رصدی، آنقدر نادر است که برخی آن را با رویداد ستاره بیت‌اللحم مقایسه می‌کنند. نقل است زمان تولد حضرت مسیح، ستاره‌ای در آسمان ظاهر شده بود که سه مرد خردمند را به محل تولد مسیح راهنمایی کرد. البته بر سر اینکه این شی ء چه بوده ختلاف نظر وجود دارد، برخی آن را زهره می‌انگارند و برخی هم اشاره کرده‌اند که شاید دنباله‌دار یا حتی ابرنواختری بوده است.

در هر صورت برخی از رسانه‌ها برای اینکه خبر این مقارنه را پر رنگ و لعاب کنند، در تیترهای خود اشاره به زایش دوباره ستاره بیت اللحم کرده‌اند که به نظر من رویکرد رسانه‌ای خوبی نیست.

در نجوم، هرگاه دو شیء مثل سیارک و قمرها و سیاره‌ها و ستاره‌ها در آسمان در موقعیتی نزدیک به هم قرار گیرند، مقارنه صورت گرفته است.

از آنجا که مشتری و زحل خیلی بزرگ و مشخص هستند، مقارنه این دو بیشتر جلب توجه می‌کند.

پیش از این در سال 1226 میلادی هم چنین مقارنه قابل توجهی رخ داده بود. یک بار هم در سال 1623 چنین مقارنه‌ای رخ داده بود که این یکی از روی زمین قابل رصد نبود.

البته مقارنه‌های کوچک‌تر هر 19.6 سال رخ می‌دهند. به عبارت دیگر در طول عمر انسان حدود 3 تا 4 بار مقارنه زحل و مشتری رخ می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]