پیشنهاد فیلم: کاندیدای منچوری – مریل استریپ و دنزل واشنگتن در یک فیلم با مضمون تئوری توطئه

فیلم‌های با مضمون تئوری توطئه همیشه طرفدار داشته‌اند. البته من تا اسم تئوری توطئه به گوشم می‌خورد، یاد فیلمی با همین نام که در آن مل گیبسون و جولیا رابرتس بازی می‌کردند، می‌افتم. فکر کنم یکی از نخستین فیلم‌هایی بود که من روی سی دی دیدم! ترانه خیلی جالبی هم داشت: Can’t take my eyes off of you که بارها توسط هنرمندان مختلف اجرای مجدد یا اصطلاحا کاور شده.

بگذریم. صحبت ما در مورد فیلم دیگری است. فیلمی که محور آن تئوری توطئه است. من در مورد نسخه 2004 فیلم دارم می‌نویسم. خیلی پیش‌تر در سال 1962 فیلم اصلی ساخته شده بود و بعد مدت‌ها فیلم، البته با تغییر داستان، بازسازی شد.

فیلم اول را جان فرانکن هایمر را در دوره کمونیست‌هراسی در آمریکا ساخته بود، اندکی بعد از دوره مک‌کارتیسم. در این فیلم ریموند شا (هاروی) قهرمان جنگ کره بدون این‌که خود بداند، در زمان اسارت در منچوری شست‌وشوی مغزی شده تا مقاصد کمونیست‌ها را عملی کند.

نسخه سال 2004، را جاناتان دمی کارگردانی کرده بود و هنرپیشه‌های شاخصی مثل دنزل واشینگتن، مریل استریپ، لیو شرایبر، جان وویت، کمبرلی الیز، جفری رایت داشت.

جاناتان دمی و فیلمنامه نویسانش (دانیل پین اودین جرجاریس) کار نسبتا خوبی روی فیلمنامه قدیمی جرج اکسلرود که از روی نوول ریچارد کاندون اقتباس شده بود، انجام داده‌اند.

در این نسخه‌، بسیاری نقاط ضعف داستان نخست برطرف شده و با دغدغه‌های سال‌های اولیه قرن 21 هماهنگ شده است.

قصه‌ فیلم از کشور کویت شروع میشود. ارتش صدام حسین در سال ۱۹۹۱ کویت را اشغال کرده است و آمریکا در تلاش است تا عملیات نظامی «طوفان صحرا» را برای آزادسازی عراق آغاز کند.

یک تیم نظامی آمریکایی به کویت فرستاده شده تا قدرت ارتش عراق را محک بزند. رهبری این تیم نظامی را کاپیتان بن مارکو (دنزل واشینگتن) و ستوان ریموند شاو (لیو شرایبر) بر عهده دارند. کمی بعد، نظامیان آمریکایی زیر حمله قرار گرفته و همگی آن‌ها دستگیر می‌شوند.

سه روز بعد، همه‌ی اعضای گروه به جز دو نفر زنده پیدا می‌شوند. ظاهرا فداکاری‌های ستوان ریموند شاو باعث نجات اعضای گروه شده است. ریموند در بازگشت به آمریکا به خاطر ابراز شجاعت در جبهه‌های جنگ، مدال افتخار میگیرد.

او ۱۳ سال بعد، به عنوان نامزد معاونت ریاست جمهوری در انتخابات شرکت می‌کند. در همین زمان، بن مارکو تدریجا به خاطر می‌آورد که ۱۳ سال پیش در کویت بر او و ریموند چه گذشته بود. بن پی می‌برد که ریموند هیچ عمل قهرمانانه‌ای انجام نداده و همه‌ی ماجرا یک توطئه‌ی بزرگ است.

در نسخهٔ به‌روز شدهٔ فیلم دشمنان کمونیست جای خود را به شرکت بزرگ منچورین گلوبال داده‌اند و اصولاً مالکیت دولت همچون یک کالا، موضوع دعواست.

در هنگام پخش فیلم شخصیت الئنور شاو با بازی مریل استریپ را برخی‌ها را به یاد هیلاری کلینتون انداخت. آنقدر که مریل استریپ در مصاحبه‌هایش تاکید کرده که کاراکتر الئنور هیچ ارتباطی با هیلاری کلینتون ندارد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]