آیا می‌شود با همان قیمت کنسول‌های پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس یک پی سی با همان عملکرد جمع کرد؟

این سوال جالبی است که در این پست سایت kotaku سعی شده به آن پاسخ داده شود.

اگر فاکتور قیمت مدنظر نباشد، قطعا می‌شود ابر‌پی‌سی‌هایی ساخت که حتی نسخه جدید کنسول‌ها در مقابل آنها ضعیف به نظر برسند!

اما اگر پی‌سی‌ای جمع کنیم که حول و حوش همان قیمت کنسول‌ها باشد و همان عملکرد را داشته باشد و در همان دوره‌ 3 ساله‌ای که معمولا گیمرها از یک کنسول استفاده می‌کنند، برایتان دوام کند، قضیه تا حد زیادی پیچیده می‌شود.

در ایران چنان که افتد و دانی قضیه قسمت ویندوز را هم اگر کنار بگذاریم و اگر تصور کنیم که ماوس و کیبورد و مانیتور و اسپیکر خوب از قبل داریم، باز هم قضیه ساده نیست.

دراسترالیا – یعنی کشور نویسنده مقاله اصلی- قیمت ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 حدود 750 دلار است. اما قیمت ارزان‌ترین چیزی که نویسنده توانسته جمع کند1170 دلار بوده، با کمی وسواس قیمت به 2600 دلار رسیده.

برای سیستم خوبی با مشخصات زیر:

  • CPU: AMD Ryzen 5 5600X 3.7 GHz 6-Core Processor ($469)
  • GPU: Inno3D RTX 3070 Twin 2X OC 8GB ($869 @ Umart Australia)
  • Motherboard: ASRock B550 Pro4 ATX AM4 Motherboard ($209.00 @ Mwave Australia)
  • Memory: Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3200 CL16 Memory ($115.00 @ Mwave Australia)
  • Storage: Crucial P1 500 GB M.2-2280 NVME Solid State Drive ($86.00 @ Mwave Australia), Samsung 980 Pro 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive ($369)
  • Case: NZXT H510i ATX Mid Tower Case ($195.00 @ Mwave Australia)
  • Power Supply: SeaSonic FOCUS Plus Gold 650 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply ($159.00 @ Mwave Australia)
  • OS: Windows 10 Home ($129 @ Amazon Australia)

در ایران قیمت پلی استیشن 5 حدود 30 میلیون تومان است. البته می‌دانید که قمیت استانداردی نمیشود از هیچ جا گرفت و قیمت‌های متغیر هستند. اما سؤال این است که با 30 میلیون بودجه آیا می‌توانید یک پی سی گیمینگ (بدون در نظر گرفتن هزینه ویندوز و مانیتور و دیگر اکسسوری‌ها) جمع کنید؟!

متاسفانه اگر به یک سایت آنلاین فروش قطعات بروید، قطعا افسرده می‌شوید.

یک مشکل این است که تنوع قطعات کم شده و ممکن است بین قطعات رده بالا و ضعیف، قطعات میان‌رده با کارایی قابل قبول اصلا پیدا نشود.

هر قطعه‌ای هم برای خودش واردکننده و دوره موجودی و عدم موجودی دارد و شما سخت می‌توانید یک روزه، به سبک سابق یک سیستم بهینه و کارا جمع کنید.

کلا شرایط موجود در این چند ساله، روی عادت برخی از گیک‌ها که سابقا هر دو سه سال یک پی سی های اند برای گیم و حتی مصارف روتین جمع می‌کردند، تاثیر گذاشته و دوره، دوره قناعت به موجودی‌ها و دست‌دوم خریدن شده. مسلما این قناعت با توجه به عمر محدود قطعات، نمی‌تواند ادامه پیدا کند.

خوشبختانه یا بدبختانه من گیمر نیستم و سالهاست که وقتی برای گیم ندارم، اما مایلم شما به عنوان یک علاقه‌مند به گیم از دشواری‌های خود برای خرید کنسول‌ها یا جمع کردن سیستم گمینگ بگویید.

7 دیدگاه

  1. البته عمر نسل کنسول ها تقریبا 8 سال هست و همیشه شرکت های مثل سونی و مایکروسافت کنسول ها رو با کمی ضرر به فروش میرسونن.کلا مقایسه کنسول و پی سی زیاد منطقی نیست چون قیمت کم تر کنسول ها با این سخت افزار به خاطر طراحی قطعات کاملا اختصاصی و بهینه شدست که تو تعداد بالا تولید میشه و هزینه تولید کاهش میده. مورد بعدی اطمینان شرکت های تولید کننده کنسول از برگشت سرمایه از طریق فروش بازی مخصوصا بازی های انحصاری و همینطور سرویس هایی مثل پلاس و گیم پس هست.

  2. بسیار عالی
    من سالهاست مخاطب شما هستم، تنها بلاگی که هنوز کارش را با همان کیفیت قبل انجام میده شمایید
    آرزوی سلامتی دارم براتون

  3. من سالهاست دیگه قید پی سی گیمینگ رو زدم و برای بازی یه ایکس باکس خریدم. به نظر من داشتن کنسول نسبت به پی سی گیمینگ مزیت هایی به جز قیمت هم داره. یکی اینکه دیگه نمیخواد نگران این باشید که بازی به سیستم میخوره یا نه یا مدام بخواید به فکر به روز کردن قطعات باشید و دیگری هم راحتی کار برای بازی کردن هست که هیچ چیز دست و پا گیری نداره.
    البته بازی های پی سی در ایران که قانون کپی رایتی نداره به صرفه تر هست ولی با گیم پس مایکروسافت برای من که مشکل قیمت ها تا حدودی حل شده و همون بازی های سرویس گیم پس نیازهام رو برطرف میکنه. یه خوبی دیگه ای هم که ایکس باکس داره اینه که میشه بازی رو روی پی سی یا لپ تاپ استریم کرد و نیازی نیست حتما پای تی وی باشیم. سرویس ایکس کلود هم که با گیم پس آلتیمیت قابل بازیه که میشه هر جایی روی هر سیستمی یا حتی گوشی بازی کرد که البته این یکی تویه ایران به خاطر اینترنت ذغالیش اصلا صرفه اقتصادی نداره.

  4. خب ۳۰ میلیون پردازنده نسل ۴ اینتل که کار میکنه و یک عدد هم ۱۰۸۰ حالا ری ترسینگ هم میخوای ۲۰۶۰ بعد رم هم که رو پیسی قبلیمون هست و پاور هم باید بخریم و هارد هم که رو پیسی قبلیمون هست

  5. کنسول به هر حال به صرفه تر از کامپیوتر گیمینگ هست
    قطعات بالارده که نه تقریبا میان رده خوب قیمت هایی دارند که اگع فقط بتونی فقط دوسه چیز مثل cpu و این جور‌چیزا جمع کنی قیمتش از کنسول ps5 بالاتر میره

  6. من مهندس معمارم و نه گیمر. برای مدل سازی نیاز به سی پی یو قوی با هسته های زیاد دارم. نیاز به مادر برد رده بالا دارم تا رم بالایی ساپورت کند. هر چه رم بیشتر عملکرد من بهتر خواهد شد. هر چه فرکانس رم بالا باشد پهنای باند بیشتری در اختیار بنده قرار خواهد داد. نیاز به گرافیک قوی برای رندر های اولیه و مشاهده کیفیت صحنه دارم. ولی در عمل بودجه ام به سیستم دست دوم هم نمیرسد. لپتاپم که ۱۰ سال عمر کرده به تازگی خراب شده و من با سیستمی که از سال ۸۵ برایم باقی مانده به ضرب و زور می توانم وبگردی کنم. امسال مهاجرت می کنم.

  7. والا سیستم خودم خوبه و راضیم فوقش تو نسل نهم گرافیک بازیارو پایین میارم ولی تا الان هر بازی خواستم 1080 و medium وhigh بازی کردم با فریم بالا
    core i5 3570
    gtx 1050ti gaming
    power 400 coler master
    8gb ram
    1ترا هارد وسترن ابی
    دوستان مهم بروز بودن قطعات نیست مهم فقط کارایی و قدرته پس منطقی فک‌کنین میدونم خیلیاتون اینجور سیستمی دارین یا مشابهش ولی راضی نیستین که بایدباشین ایرانیمااااااا حواستون باشه ?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]