آیا همه‌گیری بیماری کرونا تفاخر به سفر به شهرها یا طبیعیت‌گردی را کاهش خواهد داد؟

هیچ دقت کرده‌اید که به طرز چشم‌گیری عکس‌های رستورانی، عکس‌های سفر و طبیعت‌گردی در اینستاگرام کم شده‌اند؟!

به جای آن شاهد عکس‌های زیادی از کاربران و سلبریتی‌ها در خانه هستیم و لایوهای خانگی این شبکه اجتماعی را تسخیر کرده‌اند.

خب، بیماری کرونا اجبارا باعث این تغییر روند شده است. اما آیا اگر زمانی از شر اپیدمی خلاص شویم، باز هم به روال قبل برمی‌گردیم؟

نمی‌شود با قطعیت نظر داد. شاید هم مثل فنری که ماه‌ها جمع شده باشد، شاهد اوج‌گیری سلفی‌های سفر شویم.

شاید هم خیلی‌ها به این نتیجه برسند که آن خودابرازی افراطی در سفرها، اصلا چیز جالبی نبوده و بعد از این اگر سفر کردند، بخ جای انکه مرتب حواسشان به ثبت عکس باشند، تنها مردم بخواهند که از خود سفر، شخصا لذت ببرند، نه اینکه اصطلاحا و به زبان ساده خوشی یا توانایی مالی سفرهای پرهزینه‌ها را در چشم مخاطب کنند و خوشبختی خود را فریاد بکشند.

اما خبری که به تازگی خواندم جالب است و در راستای این است که شهوت کسب افتخار و کسب مخاطب، چقدر مردم را وارد کارهای عجیب و غریب می‌کند.

بر اساس خبری که dpreview منتشر کرده است؛ چند وقت پیش یک زوج هندی به نام نارندر سینگ یاداو و سیما رانی گوسوامی، با ارائه عکس‌هایی که ادعا  می‌کردند که در سال 2016 از صعود به قله اورست گروهی 15 نفره به قله اورست گرفته‌اند، خواستار گرفتن گواهینامه از وزارت توریسم نپال شدند.

مشکل این بود که بقیه اعضای گروه یادشان نمی‌آمد که یان زوج را دیده باشند و شرپاها هم گفتند که شرایط صعود کامل پیش نیامده بود.

تحقیقات بیشتر نشان داد که در آن زمان به خاطر شرایط کم‌اکسپژنی منطقه و آب و هواب بد صعود به قله میسر نشد.

بررسی عکس‌ها نشان داد که آنها دستکاری و یرایش شده بودند و اشتباهات ساده‌ای در آنها صورت گرفته بود. مثلا پرچمی در عکس به صورت ساکن دیده می‌شد. در صورتی که در منطقه گرفته شدن عکس، باد آنقدر تند است که به از جا کندن پرچم‌های معروف است.

همچنین در عکس مشخص بود که ماسک اکسیژن به کپسول آن متصل نشده و شاهد آخر هم این بود که بازتاب برف کوهستان در عینک کوهنوردی دیده نمی‌شد.

به دنبال اثبات ویرایش عکس‌ها؛ مسئولان وزارتخانه 10 سال این زوج را از ورود به کوه‌های نپال منع کردند و مدیر گروه هم با جریمه مشابهی مواجه شد.

به گفته مقامات، هر سال موارد متعددی از تقضاهای گواهینامه با مدارک تقلبی و فیک ارائه می‌شود.

پیشنهاد شده که وزارتخانه توریسم نپال برای پیشگیری از تکرار این وضعیت دوربین پخش زنده‌ای، مستقلا آن بالا کار بگذارد. اما معلوم نیست که آیا واقعا می‌شود دوربینی پیدا کرد که در شرایط منجمدکننده اورست مدت زیادی قادر به کار باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]