کارگروه قانون‌گذاری اینترنت ماهواره‌ای مرکز ملی فضای مجازی: اینترنت ماهواره‌ای در ایران نیاز به کسب مجوز دارد

دبیر شورای عالی فضای مجازی از راه‌اندازی کارگروهی برای قانون‌گذاری پیرامون اینترنت ماهواره‌ای خبر داد و گفت هم ارائه‌دهندگان و هم کاربران اینترنت ماهواره‌ای باید تابع قانون باشند و مجوزهای لازم را دریافت کنند.

«ابوالحسن فیروزآبادی»، اعلام کرد برای جلوگیری از تبعات و خطرات ورود این فناوری به حکمرانی فضای مجازی، در حال برنامه‌ریزی برای تدوین مجموعه قوانینی در استفاده از اینترنت ماهواره‌ای هستند. کارگروهی در مرکز ملی فضای مجازی برای مواجهه با خدمات اینترنت ماهواره‌ای تشکیل شده است و می‌خواهد راه‌حل‌های مختلف روبرو شدن با این فناوری را بررسی کنند.

تدوین مقرراتی برای ارائه و استفاده از اینترنت ماهواره‌ای

دبیر شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد نیاز به تدوین مقرراتی برای دسترسی و استفاده به اینترنت ماهواره‌ای است و گفت شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت ماهواره‌ای باید مجوزهایی کسب کنند. همین‌طور، کاربران و افرادی که می‌خواهند از این سرویس‌ها استفاده کنند؛ باید قوانین و مجوزهایی وضع شده باشد.

فیروزآبادی دلایل دریافت مجوز برای این فناوری را خدشه‌دار نشدن حکمرانی فضای مجازی کشور اعلام کرد. علاوه بر این، تدابیری در شورای عالی فضای مجازی برای تقویت اینترنت ثابت و اینترنت موبایل اندیشیده شده است.

او یکی از دلایل استقبال از سرویس‌های اینترنت ماهواره‌ای را ضعف اینترنت ثابت در کشور و وجود نقض در این زمینه بیان کردند. فیروزآبادی می‌گوید ظرفیت اینترنت ثابت در کشور پاسخ‌گوی نیاز کاربران نیست و از سوی دیگر فشار بسیار زیادی روی اینرتنت موبایل است.

وزارت ارتباطات و حاکمیت باید خدمات متنوع، ارزان‌تر و مناسب‌تری را در اختیار کاربران قرار گیرد تا فناوری اینترنت ماهواره‌ای نتواند خطرات و تهدیداتی برای شبکه ملی اطلاعات ایجاد کند: «اگر شبکه ملی اطلاعات نتواند خدمات بهتر، ارزان‌تر و با سرعت بیشتر و با تنوع بیشتر ارائه دهد، عملاً شبکه ملی، تحت الشعاع شبکه‌های جهانی اینترنت ماهواره‌ای که عمدتاً هم آمریکایی هستند، قرار خواهد گرفت. بنابراین توجه بیشتری می‌طلبد که ما شبکه اینترنت ثابت کشور را توسعه دهیم.»

به گفته دبیر شورای عالی فضای مجازی عدم توسعه اینترنت ثابت موجب به خطر افتادن امنیت کشور می‌شود. او به وزارت ارتباطات پیرامون قصور در این زمینه ایراد گرفتند و البته به مشکلاتی مانند شبه انحصار مخابرات در مقابل شرکت‌های FCP و سرمایه‌گذاری روی کابل‌کشی اشاره کردند.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرده که در حال مذاکره با شرکت مخابرات ایران، وزارت ارتباطات و سهامداران اصلی مخابرات هستند تا حتماً سرمایه گذاری لازم را در حوزه توسعه اینترنت ثابت انجام دهند.

استارلینک و رقبا در آستانه دسترسی عمومی

گفتنی است در ماه های اخیر، چندین سرویس اینترنت ماهواره‌ای از جمله اینترنت استارلینک از شرکت اسپیس‌ایکس در جهان راه‌اندازی شده و به سرعت در حال توسعه شبکه‌های ارتباطی خود در کشورهای مختلف هستند.

چند روز پیش، پیش‌ثبت‌نام اینترنت استارلینک برای عموم کاربران با هزینه ۹۹ دلاری برای یک سال اینترنت و هزینه ۵۵۰ دلاری برای خرید تجهیزات دسترسی به این سرویس آغاز شده است. فعلا، اینترنت استارلینک در چهار کشور ایالات متحده، کانادا، استرالیا و نیوزیلند آغاز شده و مذاکراتی با کشورهای دیگر درباره شروع ارائه سرویس‌ها صورت گرفته است.

پیش‌بینی می‌شود اینترنت استارلینک به صورت عمومی از اواسط امسال یا نهایتا ابتدای سال ۲۰۲۲ در اختیار کاربران قرار گیرد. علاوه بر استارلینک، چندین شرکت دیگر مانند «وان وب» در حال ارسال ماهواره‌های اینترنت خود به مدار زمین برای شروع دسترسی به اینترنت پر سرعت و فراگیر در همه نقاط جهان هستند.

کشورهای مختلف، سیاست‌های گوناگونی در قبال دسترسی کاربران به سرویس‌های اینترنت ماهواره‌ای در پیش گرفتند. کشور روسیه در پی راه‌اندازی یک اینترنت ماهواره‌ای بومی است و نمی‌خواهد اجازه بدهد کاربران به اینترنت‌های ماهواره‌ای امریکایی متصل شوند. در برخی دیگر از کشورها هم عوارض و مالیات‌های سنگینی برای کاربران این نوع سرویس اینترنت در نظر گرفته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]