وب ۳۲ ساله شد اما هنوز میلیاردها جوان در جهان به اینترنت خانگی دسترسی ندارند

باید اینترنت به دست هر جوانی در کره زمین برسد

0

وب وارد ۳۲ سالگی شده است و نیازی به غلو کردن ندارد. از هنگامی که «تیم برنزر لی»، ایده راه‌اندازی World Wide Web را در سال ۱۹۸۹ به موسسه سرن (CERN)، سازمان تحقیقات هسته‌ای اروپا داد تا کنون، وب چهره جهان را تغییر داده است.

وب را در بسیاری از صنایع و حوزه‌های حتی غیر فناوری شاهد هستیم و به راحتی می‌توان تغییرات و تاثیرات آن را رصد کرد. حوزه‌هایی مانند موسیقی، خرده‌فروشی، انتشارات، مسافرت و حمل و نقل توسط وب دگرگون شدند. در آخرین مورد می‌توان به آموزش آنلاین و یادگیری مجازی اشاره کرد که در دوران پاندمی ویروس کرونا با تحولات بزرگی روبرو شد و معلمان و دانش‌آموزان با وب توانستند به تحصیا خود ادامه دهند.

برای خانواده‌هایی که از قبل به اینترنت دسترسی داشتند و از پس هزینه‌های آن برمی‌آیند؛ دانشجویان توانستند به طور مجازی آموزش و تحصیل خود را دنبال کنند. ولی برای خانواده‌هایی که هنوز به اینترنت و وب دسترسی ندارند یا فاقد یک اتصال پایدار و مطمئن و مقرون‌به‌صرفه اینترنت هستند؛ شکاف دیجیتالی بیشتر شده و دانشجویان آسیب جدی خوردند.

با شروع شیوع ویروس کرونا، دولت‌ها، اپراتورها و سرویس‌دهنده‌های اینترنت در سراسر جهان سریع وارد عمل شده و سعی کردند بستر و زمینه‌های دسترسی به اینترنت را برای همگان فراهم کنند. بسیاری از اپراتورها، طرح‌های محدودکننده یا هزینه‌های اضافی را حذف کردند تا اقشار کم درآمد هم بتوانند از اینترنت پر سرعت استفاده کنند؛ ولی خانواده‌هایی که به گوشی موبایل در سال ۲۰۲۰ دسترسی نداشتند؛ نتوانستند وارد کلاس‌های مجازی شوند و این روند در سال ۲۰۲۱ هم ادامه دارد.

هنوز میلیاردها جوان و کودک اینترنت ندارند

«سر تیم برنزر لی» و «رزماری لیث»؛ بنیان‌گذار بنیاد وب (Web Foundation)، سالگرد تولید WWW را با برجسته کردن چند جوان فاقد اینترنت در سراسر جهان، جشن گرفتند. نه طرح‌های اپراتورها و دولت‌ها و نه اقدامات محلی به این جوانان کمک نکرده است و از سوی دیگر تلفن همراه ندارند تا به اینترنت دسترسی پیدا کنند.

برنزر لی و رزماری لیث در وبلاگ خود گزارش دادند: «یک سوم جوانان اصلا به اینترنت دسترسی ندارند. بسیاری دیگر فاقد دیتای موبایل، دستگاه‌ها و اینترنتی مطمئن و پایدار برای استفاده از وب هستند.»

در حقیقت، طبق گزارش یونیسف، فقط یک سوم افراد زیر ۲۵ سال در خانه به اینترنت دسترسی دارند و ۲.۲ میلیارد جوان برای یادگیری آنلاین به یک اینترنت پرسرعت و مطمئن دسترسی ندارند و مجبور به ترک تحصیل در زمان شیوع ویروس کرونا شدند. یعنی از هر ۳ جوان و نوجوان؛ ۲ نفر در خانه به اینترنت دسترسی ندارد.

در همین گزارش آمده است که فقط ۳۳ درصد جوانان و کودکان در خانه به اینترنت دسترسی دارند. شکاف دیجیتالی میان کشورهای پردرآمد و کم درآمد بسیار زیاد است. در کشورهای پردرآمد نزدیک به ۸۷ درصد جوانان زیر ۲۵ سال به اینترنت خانگی دسترسی دارند ولی در کشورهای کم درآمد و فقیر فقط ۶ درصد این گروه دارای اینترنت مناسب هستند.

سوءاستفاده‌ها و اطلاعات مخرب اینترنت در کمین جوانان هستند

برنزر لی و رزماری لیث خاطرنشان می‌کنند مشکل دیگر وب این است که وقتی جوانان آنلاین می‌شوند؛ ممکن است با انواع سوءاستفاده‌ها، اطلاعات غلط و سایر مطالب خطرناک روبرو شوند که باعث می‌شود نتوانند از مزایای واقعی اینترنت و وب سود ببرند و سراغ یادگیری آنلاین و برقراری ارتباط با جوامع دیگر شوند. به‌ویژه این مشکل برای جوانان با نژادها، قومیت‌ها، جنسیت‌ها و دین، توانایی‌ها و سایر ویژگی‌های تفاوتی مطرح است.

آن‌ها سوال می‌کنند: «چند ذهن جوان درخشان در سمت اشتباهی از شکاف دیجیتالی قرار دارند؟ چند صدای لیدر جهانی توسط اینترنت مسموم خاموش شده است؟»

برنرز لی و رزماری لیث توانستند در سراسر جهان ۹ جوان را پیدا کرده که با وجود عدم دسترسی به اینترنت پرسرعت و انواع زمینه‌های خلاف و رفتن راهی اشتباه، توانستند به رهبران جامعه خود تبدیل شوند و ایده‌هایی بدهند که کمک‌کننده به این جوامع است.

مثلا یک جوان در دوران تحصیل خود سایت ncov2019.live را برای ردیابی موردهای کووید-۱۹ در سراسر جهان راه‌اندازی کرده است. همچنین، سایت‌های 2020protests.com و whoto.vote را برای ردیابی انتخاب ریاست جمهوری یا اعتراض‌های BLM برپا کرده است.

جوان دیگری موسسه Chayn را برای کمک به بازماندگان خشونت‌های جنسی راه‌اندازی کرده و تا کنون به ۳۸۰ هزار نفر در کل جهان کمک کرده است. این موسسه بیش از ۴۰۰ همکار داوطلب از ۱۱۵ کشور جهان دارد.

دختر جوان دیگری موسسه دخترانه Digital Girl Africa را راه‌اندازی می‌کند تا به دختران و زنان برای افزایش سواد دیجیتالی کمک کند. این‌ها فقط یک بخش کوچک از آثار و نتایج توسعه وب در سراسر جهان است.

کمک به اقتصاد و توانمندسازی اجتماعی نسل آینده

برنزر لی و لیث در وبلاگ خود می‌نویسند: «باید دسترسی به اینترنت برای هر جوانی در هر نقطه از جهان مانند دسترسی ما به اینترنت، فراهم باشد. باید سرمایه‌گذاری، بودجه‌بندی، توسعه زیرساخت‌های شبکه، پشتیبانی شبکه‌های اجتماعی، کمک‌های خیریه و فعالیت‌های دیگری افزایش پیدا کند تا اینترنت را به دست هر جوانی روی زمین برسانیم.»

آن‌ها می‌گویند با فراهم کردن یادگیری آنلاین برای میلیاردها نفر دیگر و دادن توانایی کسب درآمد و پیاده‌سازی ایده‌ها، به اقتصاد و توانمندسازی اجتماعی نسل‌های آینده کمک کردیم و شاهد یک بازدهی باورنکردنی خواهیم بود.»

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

مجموعه عکس‌های چیزهای عجیب و ترسناکی که مو بر تن راست می‌کنند

چرا گاهی دوست داریم داستان‌ها یا فیلم‌های ترسناک را ببینیم؟ خود آزاری؟!در این پست که تعدادی عکس نستا ترسناک (بیشتر عحیب) خواهید دید، می‌خواهم نخست کمی در این مورد حرف بزنم.دلایل لذت بردن افراد از وحشت می‌تواند از فردی به فرد دیگر…

این هنرمند با استفاده از هوش مصنوعی جمعی از ثروتمندترین آدم‌های جهان را در قالب آدم‌های فقیر تصور…

هنرمند هندی از هوش مصنوعی برای تولید تصاویری از ثروتمندترین و شناخته شده‌ترین افراد جهان - از بیل گیتس گرفته تا دونالد ترامپ - استفاده می‌کند تا تصور کند که اگر فقیر بودند چه شکلی می‌شدند.اگر آنها لباس‌های ژنده پوش پوشیده و در یک محله…

اگر عاشق یک فیلم بودید و با بودجه کافی یک اتاق خوب در سبک و سیاق آن فیلم می‌ساختید

ما اگر خیلی عاشق یک فیلمی باشیمِ پوستری چاپ می‌کنیم و بالای سرمان می‌زنیم و هر روز نگاهی به آن می‌اندازیم یا مقاله‌ای در موردش می‌نویسم.اما فراتر از آن اگر قرار بود، اتاق خواب یا اتاق هتلی به سبک یک فیلم بسازیمِ چطور از آب درمی‌آمد.…

این عکس‌ها را ببینید تا تصدیق کنید که افسوس‌ها (حسادت‌های) اینستاگرامی ما بسیار اوقات درست نیستند!

هر کسی ممکن است طور خاصی از اینستاگرام استفاده کند. یکی صفحات خبری را دنبال می‌کند، دیگری بیشتر صفحات کاری یا سرگرمی را. یکی به اخبار و عادات سلبریتی‌ها علاقه دارد و برخی‌ها هم همه آشنایان و اعضای خانواده و دوستان قدیم و جدید را دنبال…

عکس‌های بی‌نظیر از آبشارهای رنگارنگ دریاچه‌های پلیتویس در کرواسی و مقایسه آنها با فصل یخ‌زده

نوشته: تاماس دومبورا توثمن چهار سال پیش در فصل زمستان از دریاچه‌های پلیتویس بازدید کردم و از دنیای زیبا و یخ زده آنها با آبشارهای یخی و مناظر سفید عکس گرفتم.اخیراً دوباره به این دریاچه‌ها بازگشته‌ام تا از همان منظره خیره‌کننده عکس…

اگر نسخه پنجابی سریال بریکینگ بد ساخته می‌شد!

بریکینگ بد یک سریال تلویزیونی درام تلویزیونی بسیار محبوب آمریکایی است که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ از شبکه AMC پخش می‌شد. این سریال توسط وینس گیلیگان ساخته شد و برایان کرانستون در نقش والتر وایت، معلم شیمی دبیرستانی که به سرطان ریه مبتلا است و…
منبع گیزمودو
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / خدمات فیزیوتراپی /لیفت صورت در تهران / کمربند طبی / زانوبند زاپیامکس / فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن / biniclinic.com / کمربند پلاتینر / مراقبت پوست / مهدکودک فلکه اول تهرانپارس / سایت نوید / روپوش پزشکی / سرور مجازی ایران /بای پپ / ویدیوهای دیدنی /بهترین فیزیوتراپی تهران /خرید سیفتی باکس / کمربند پلاتینر / محصولات پوستی بیوآکوا رو تا 60 درصد تخفیف از فروشگاه رومدباش بخر / ویکی درمان / عمل بینی /خرید پروتز مو /حرف آخر /کاندوم / خرید سرور مجازی / بهترین کلینیک زخم تهران /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی / مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو /آموزش تزریق ژل و بوتاکس /چاپ فلش / لاغری فوری / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم /شیشه اتومبیل /درمانکده / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی شاواز /پزشک زنان سعادت آباد / ایمپلنت دندان /خرید خودنویس /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت /سریال ایرانی کول دانلود /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /کاشت مو / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش /فروشگاه اینترنتی زنبیل /خرید ساعت دیواری /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /چاپ کلاه /کاشت مو /کاشت مو /پزشکا /قیمت ساک پارچه ای /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /مجتمع فنی ونک /داروخانه آنلاین تینا /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5