یک درخواست بی‌سابقه: اف‌بی‌آی خواستار دریافت مشخصات مراجعان اینترنتی یک نشریه شد

درخواست جدید اف‌بی‌آی از نشریه یواس‌ای تودی یکی از بی‌سابقه‌ترین نقض‌های آشکار آزادی مطبوعات شمرده می‌شود.

پلیس فدرال آمریکا از این نشریه خواسته داده‌های بازدیدکنندگان و خوانندگان یک مقاله اینترنتی را در اختیار آن‌ها قرار دهد. این درخواست بخشی از تحقیقات جنایی اف‌بی‌آی پیرامون ماجرای قتل دو مامور این سازمان است.

اف‌بی‌آی  با ارسال احضاریه برای موسسه رسانه‌ای گانت، صاحب نشریه یواس ای تودی، از آن‌ها خواسته است اطلاعات مربوط به همه کسانی را که روی این گزارش «کلیک» کردند؛ به این سازمان تحویل دهد.

نشریه یواس‌ای تودی در برابر این درخواست مقاومت کرده است و آن را نقض آشکار آزادی مطبوعات می‌داند. این نشریه دادخواستی برای لغو احضاریه قضایی پلیس فدرال تنظیم کرده است و دادن اطلاعات خوانندگان اینترنتی یک مقاله را مغایر با اصل حمایت از آزادی رسانه‌ها در این کشور خوانده است.

تا آخرین لحظه درج این خبر، این نشریه اعلام کرد این اطلاعات خواننده‌ها را به اف‌بی‌آی نداده و تسلیم نشده است.

حمایت دادگستری و دیوان عالی از نشریه یو‌اس‌ای تودی

در ماه فوریه امسال، طی تیراندازی دو نیروی اف‌بی‌آی در شهر فلوریدا به قتل رسیدند. نشریه یو‌اس‌ای تودی گزارش کاملی درباره این تیراندازی چاپ کرده بود که اکنون اف‌بی‌آی اطلاعات بازدیدکنندگان اینترنتی آن را خواستار شده است.

اف‌بی‌آی به طور ویژه شماره تلفن و آدرس آی‌پی اینترنت افرادی را خواسته است که در یک بازه ۳۵ دقیقه‌ای به وب‌سایت این نشریه مراجعه و درباره این گزارش جست‌وجو کرده‌اند. از طریق آدرس IP کامپیوتر خوانندگان این مقاله می‌توان به مکان و مالک کامپیوتر دسترسی پیدا کرد.

موسسه گانت از دادگاه درخواست کرده است احضاریه ارسالی از سوی FBI را لغو کند؛ چون تضاد آشکاری با اصلاحیه اول قانون اساسی ایالات متحده در حمایت از آزادی بیان و اطلاعات دارد و نقض آشکار آزادی مطبوعات محسوب می‌شود.

نشریه یو‌اس‌ای تودی بیان کرده هرگز حاضر نیست اطلاعات خصوصی خوانندگان نشریه خود را در اختیار سازمان‌های دولتی قرار دهد و نباید به استقلال و آزادی رسانه‌ها ضربه وارد شود.

وکلای موسسه گانت در تلاش هستند به طور مستقیم با FBI صحبت کرده و درخواست آن‌ها را لغو کنند. دیوان عالی ایالات متحده هم در پرونده‌های مشابه رای به استقلال و آزادی بیان مطبوعات و رسانه‌ها داده است و از حقوق ناشران و سازمان‌های خبری برای حفظ محرمانگی اطلاعات کاربران و خوانندگان حمایت می‌کند.

در دولت سابق ایالات متحده، چندین بار مقامات دولتی سعی کردند به اطلاعاتی از روزنامه‌نگاران و خوانندگان رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها دسترسی پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]