آیا به دنبال درخواست اپراتورهای موبایل هزینه بسته‌های بالای 2 گیگ دو برابر خواهد شد؟ – بخشی از نامه درخواست اپراتورها

به گزارش مهر، قسمتی از متن نامه اپراتورهای ارائه دهنده خدمات ارتباطی به رییس جمهور به شرح زیر است:

«احتراما به استحضار می رساند به رغم افزایش شدید هزینه های ناظر به ارائه خدمات ارتباطی، ناشی از افزایش شدید نرخ ارز و تورم بسیار بالا و با عنایت به اینکه عمده هزینه های اپراتورها ارزی می باشد، تثبیت تعرفه خدمات اپراتورها طی ۵ سال در گذشته منجر به کاهش شدید قدرت سرمایه گذاری اپراتورها و مانع توسعه تکنولوژی های جدید ارتباطی اعم از ثابت و موبایل شده است

شایان ذکر می داند قیمت تجهیزات مخابراتی به دلیل افزایش نرخ دلار چندین برابر شده است درحالیکه نرخ خدمات در این صنعت ثابت مانده است. این موضوع منجر به کاهش شدید امکان سرمایه گذاری نه تنها برای توسعه زیرساختهای جدید جهت استفاده از فناوری های نو اعم از خدمات نسل پنجم بلکه برای حفظ سطح کیفی خدمات که با توجه به افزایش ترافیک نیاز به افزایش ظرفیت دارد، شده است. در نتیجه افت کیفیت شبکه در سالهای اخیر را به همراه داشته است. این در حالی است که با توجه به توسعه فناوریها، مردم عزیز کشورمان انتظار افزایش سرعت اینترنت و کیفیت خدمات را دارند.

این عدم تناسب در تقاضای ظرفیت شبکه و عدم توسعه شبکه، باعث می شود که کسب و کارهای مرتبط قادر به توسعه بازار خود نباشند و در نتیجه تبعات اجتماعی و اقتصادی زیادی از جمله فرار نخبگان و افزایش بیکاری را به همراه دارد.

در تکمیل موارد فوق، اضافه می شود مطابق با سیاستهای کلان نظام، از جمله مقررات ناظر به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی ، توسعه بخش خصوصی و واگذاری حداکثر امور تصدی به بخش خصوصی مورد تاکید قرار گرفته است، لذا عدم همسویی دولت با افزایش تعرفه ها به تناسب افزایش هزینه ها، باعث تضعیف و توقف سرمایه گذاری بخش خصوصی در این صنعت شده است و ناگزیر برای جبران آن، دولت مجبور به تخصیص مبالغ حمایتی یا یارانه ای از محل بودجه عمومی خواهد شد.


در بخش دیگر نامه چیز جالبی می‌خوانیم:

ذکر این نکته ضروری است که نیمی از مردم، شامل اقشار کم برخوردار، مصرف ماهانه ای کمتر از دو گیگابایت در ماه برای خدمات دیتای همراه دارند که در حال حاضر پیشنهادی برای افزایش تعرفه برای این قشر متصور نیست. از طرفی عمده درآمد اپراتور از مشترکین پرمصرف می باشد که هیچگونه حساسیتی در خصوص افزایش تعرفه آنهم به میزان حتی دوبرابری ندارند و پرداخت یارانه به این بخش از محل درآمدهای اپراتور یا دولت هیچ ضرورتی ندارد. شایان ذکر است نسبت تعرفه این خدمت به قدرت خرید در کشورهای پیرامونی چندین برابر آن در ایران است.

لذا پیشنهاد و درخواست اپراتورها افزایش صددرصدی تعرفه برای بسته های دیتای همراه بالاتر از دو گیگابایت می باشد.


به خواندن این نامه سؤالی که مطرح می‌شود که قشر کم‌برخوردار با میل خود مصرف پنهای باند کمی دارند؟ یا به خاطر اینکه این قشر به جز زندگی پایه باقی امور مانند سفر و خورد و خوراک بیشتر از حد پایه و جیره فرهنگی خود مانند خرید کتاب و نشریات را قیچی کرده‌اند، از خیر اینترنت هم گذشته‌اند یا حتی متاسفانه در منزل تجهیزات مناسب برای استفاده از اینترنت ندارند؟

از سوی دیگر آیا همه مشتریان پرمصرف که تصور می‌شود پرداخت هزینه گیگ‌ها برای گیم و دانلود برایشان سهل است، واقعا جزو قشر مرفه جامعه هستند یا جزو قشری هستند که چون دلخوشی‌ دیگری ندارند، خود را در یک دنیای موازی غرق می‌کنند.

و باز سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا واقعا مقایسه شرایط ما با شرایط کشورهای پیرامونی، قیاسی درست است؟

بی‌شک همه مردم دوست علاقه‌مند به توسعه شبکه اینترنت و یا در اختیار قرار گرفتن 5g برای همه هستند، اما آیا توسعه شبکه شامل به درب خانه فیبر نوری و یا گسترده کردن 5g در همه ایران (به فرض اکنون محال)، واقعا اینترنت به معنی واقعی کلمه را در اختیار ما قرار می‌دهد؟

و البته باز تایید می‌کنیم که شرایط ویژه هر صنعت و هر قشری قابل درک است و کدام قشری است که اینک آرزوی تصویب افزایش تعرفه مجاز خود را نداشته باشد.

اما در یک دیدگاه کلان مسلما اصلاح شرایط اقتصادی در سطح کلان و افزایش درآمد سرانه تک تک مردم می‌تواند مشکلات را حل نکند و نه موافقت با افزایش تعرفه زنجیره‌وار قشرها و صنایع و تولید‌ی‌ها و خدمات مختلف.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]