کتابهای الکترونیک رایگان را میتوانید از این 5 کتابخانه آنلاین به صورت رایگان دانلود کنید و بخوانید

تا همین یک و نیم دهه پیش، کتابهای الکترونیک به ویژه در ایران مرسوم نشده بودند. همزمان شروع تب وبلاگنویسی، به تدریج سایتهایی سربرآوردند که نسخه اسکن شده کتابها را درج میکردند. با کندی زیاد، سرانجام سایتهای فروش قانونی کتاب مثل فیدیبو و طاقچه آغاز به کار کردند و از آن پس دیگر خرید و خواندن کتاب دیجیتالی به زبان فارسی دیگر یک رؤیا نبود.
اما به هر حال در وضعیت اقتصادی جالبی نیستیم و مهمتر از آن گاهی دنبال نسخه اصلی و نایاب یک کتاب هستیم. برخیها در این مواقع به تورنت پناه میبرند. اما جالب است بدانید که در اینترنت کتابخانههایی است که شما میتوانید آزاد و رها و به صورت قانونی کتابهای باارزشی به صورت متنی و حتی گویا از آنها دانلود کنید یا آنلاین بخوانید.
البته مسلم است که هر کتابی هم در آنها پیدا نمیشود و در آنها معمولا خبری از کتابهای تازه مشمول کپی رایت نیست، اما حجم کتابهای رایگان موجود در آنها آنقدر زیاد است که هر کسی مطابق سلیقه خود میتواند کتابهایی در آنها پیدا کند. فقط باید هوشمند باشید و در آنها با دقت جستجو کنید.
1- کتابخانه رایگان Open Library
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
پروژه Open Library، یک پروژه جالب است که به نوعی میخواهد یک میراث فرهنگی برای ما در اینترنت جفظ کند.
صفحات وب بعد از پاک شدن از سرورهایشان و مصنرف شدن صاحبانشان از ادامه فعالیت نیست و نابود میشوند. اما پروژه Open Library میلیونهای صفحه وب را آرشیو کرده تا حتی بعد از بین رفتن، نسخه اصلی بتوان به آنها دسترسی نسبی داشت.
اما بخش دیگر این پروژه ذخیره کردن کتابهای الکترونیک ارزشمند است. کاربر میتواند از میان میلیونها کتاب، کتاب مورد علاقه خود را قرض بگیرد و در حساب کاربری خود در این سایت داشته باشد.
اگر در این سایت ثبتنام کنید میتوانید فهرستی از کتابهی مورد علاقهتان را در آینده قصد خواندن آنها دارید، ذخیره کنید.
به علاوه میتوانید کتابهای خودتان را که مشمول کپی رایت نیستند در آن آپلود کنید.
وقت بگذارید و برای امتحان هم شده تنها نگاهی به مثلا بخش کتابهای علمی تخیلی یا پزشکی آنها بیندازید و از تنوع آثار شگفتزده شوید.
حتی میتوانید نسخه اصلی کتابهای ادبی کلاسیک را ببینید و ترجمههایی که را دارید با آنها مقایسه کنید. کاری که من گاهی دوست دارم و انجام میدهم.
2- کتابخانه پروژه گوتنبرگ
پروژه گوتنبرگ از سال 1971 شروع شد و هدف از آن دیجیتال کردن کتابها و کلا محصولات فرهنگی بود. بعد از راهاندازی اینترنت، پروژه گوتنبرگ آنلاین شد و الان 60 هزار کتاب الکترونیک را در دل خود جا داده است.
کتابها در این سایت هم طبقهبندی شدهاند و محدود به کتاب متنی نیستند و کتابهای گویای زیادی هم در آن هستند. حتی در آن محصولات موسیقیایی هم یافت میشوند. کتابهای آن محدود به انگلیسی نیستند و کتابهایی به زبانهای دیگر مانند عربی و حتی کتابهای یونان باستان هم در آن پیدا میشوند!
وقتی شما به کتابی علاقهمند شدید، میتوانید آن را آنلاین بخوانید یا با فرمت متنی یا کیندل دانلود کنید. حتی امکان دانلود کتاب با فرمت محبوب EPUB با یا بدون عکس هم وجود دارد.
3- کتابخانه Internet Archive
کتابخانه Internet Archive را بزرگترین کتابخانه موجود میدانند، چرا که مجموعا 32 میلیون کتاب الکترونیک در آن وجود دارد. به علاه حدود 591 میلیارد صفحه اینترنتی و میلیونهای ویدئو؛ کنسرت، فایل صوتی و حتی نسخه قدیمی برنامههای کامپیوتری هم در آن بایگانی شدهاند!
4- کتابخانه Wiley Online
شما خواه در پی نوشتن یک انشاء یا مقاله علمی باشید یا خواه در پی کسب معلومات عمومی از این کتابخانه لذت خواهید برد.
فعلا در این کتابخانه 22 هزار کتاب الکترونیک و 1600 شماره مجله بایگانی شدهاند.
5- کتابخانه دیجیتال جهانی یا World Digital Library
این کتابخانه آنلاین در سال 2009 افتتاج شد و فعلا آرشیوی غنی از کتابهای الکترونیک و حتی کتاب نادر خطی با قدمت چندهزار ساله را در خود جا داده است. برآورد میشود که 19 هزار اثر از 190 کشور دنیا در آن موجود باشد.
این پروژه توسط کتابخانه کنگره آمریکا و یونسکو پشتیبانی میشود و هدف از آن دسترسیپذیر کردن فرهنگ برای همگان است. علاوه بر کتاب در آن عکسها و نقشههای جالبی هم پیدا میشود.
با کتاب افق دیدتان را گسترده کنید و به آموختن ادامه دهید!