جوش آکنه چه علتهایی دارد و راههای درمان آن کدامها هستند؟

بررسی اجمالی
آکنه نوعی بیماری پوستی است که هنگامی رخ میدهد که فولیکولهای موی شما با روغن و سلولهای مرده پوست پر شود. باعث ایجاد جوشهای سفید، جوشهای سرسیاه یا جوش میشود. آکنه بیشتر در بین نوجوانان دیده میشود، اگرچه در همه سنین دیده میشود.
درمانهای موثر آکنه در دسترس است، اما آکنه میتواند پایدار باشد. جوشها و برجستگیها به آرامی بهبود مییابند و هنگامی که فرد شروع به برطرف شدن میکند، دیگران به نظر میرسند.
بسته به شدت آن، آکنه میتواند باعث پریشانی عاطفی و ایجاد زخم در پوست شود. هرچه زودتر درمان را شروع کنید، خطر ابتلا به چنین مشکلاتی کاهش مییابد.
علائم
علائم آکنه بسته به شدت شرایط شما متفاوت است:
- سر سفید (منافذ بسته پلاگین)
- جوشهای سرسیاه (منافذ باز پلاگین)
- برجستگیهای کوچک قرمز و لطیف (پاپول)
- جوش (چرک)، که پاپولهایی است که در نوک آنها چرک قرار دارد
- تودههای بزرگ، جامد و دردناک زیر پوست (ندولها)
- تودههای دردناک و پر از چرک در زیر پوست (ضایعات کیستیک)
آکنه معمولاً در صورت، پیشانی، سینه، بالای کمر و شانهها ظاهر میشود.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم
اگر درمانهای مراقبت از خود آکنه شما را پاک نمیکنند، به پزشک مراقبتهای اولیه خود مراجعه کنید. وی میتواند داروهای قویتری را تجویز کند. اگر آکنه ادامه پیدا کرد یا شدید است، ممکن است بخواهید از پزشکی که متخصص پوست است (متخصص پوست یا متخصص پوست) به دنبال درمان پزشکی باشید.
برای بسیاری از خانمها، آکنهها میتوانند دههها ادامه داشته باشند، و یک هفته قبل از قاعدگی مشعل ایجاد میکند. این نوع آکنه تمایل دارد بدون درمان در زنانی که از داروهای ضد بارداری استفاده میکنند، پاک شود.
در بزرگسالان مسن، بروز ناگهانی آکنه شدید ممکن است نشانه بیماری زمینهای باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.
سازمان غذا و دارو (FDA) هشدار میدهد که برخی از لوسیونهای ضد آکنه، پاککنندهها و سایر محصولات پوستی بدون نسخه میتوانند واکنش جدی ایجاد کنند. این نوع واکنش کاملاً نادر است، بنابراین آن را با قرمزی، تحریک یا خارش که در مناطقی که از داروها یا محصولات استفاده کردهاید رخ دهد اشتباه نگیرید.
اگر پس از استفاده از یک محصول پوستی تجربه میکنید، به کمک فوریت پزشکی بروید:
- ضعف
- مشکل تنفس
- تورم چشم، صورت، لبها یا زبان
- سفتی گلو
علل
چگونه آکنه ایجاد میشود جعبه گفتگوی بازشو را باز کنید
چهار عامل اصلی باعث ایجاد آکنه میشوند:
- تولید بیش از حد روغن (سبوم)
- فولیکولهای مو توسط روغن و سلولهای مرده پوست مسدود شدهاند
- باکتریها
- التهاب
آکنه به طور معمول در صورت، پیشانی، قفسه سینه، قسمت فوقانی پشت و شانههای شما ظاهر میشود زیرا این نواحی از پوست بیشترین غدد چربی (چربی) را دارند. فولیکولهای مو به غدد چربی متصل هستند.
دیواره فولیکول ممکن است برجسته شود و جوش سر سفید ایجاد کند. یا ممکن است دوشاخه به سطح باز باشد و تیره شود و باعث ایجاد جوش سرسیاه شود. جوش سرسیاه ممکن است مانند خاکی باشد که در منافذ گیر کرده باشد. اما در واقع منافذ مملو از باکتری و روغن است که با قرار گرفتن در معرض هوا قهوهای میشود.
جوشها لکههای قرمز برجسته با یک مرکز سفید ایجاد میشوند که در صورت التهاب یا آلودگی فولیکولهای مو در اثر باکتری ایجاد میشوند. انسداد و التهاب در عمق فولیکولهای مو تودههایی شبیه کیست در زیر سطح پوست شما ایجاد میکند. منافذ دیگر پوست شما که منافذ غدد عرق هستند، معمولاً در آکنه نقش ندارند.
برخی موارد ممکن است باعث آکنه یا بدتر شدن آن شوند:
- تغییرات هورمونی آندروژن هورمونهایی است که در دختران و پسران در دوران بلوغ افزایش مییابد و باعث بزرگ شدن غدد سباسه و ایجاد سبوم بیشتر میشود. تغییرات هورمونی در دوران میانسالی، به ویژه در زنان، میتواند منجر به شکستگی شود.
- داروهای خاص به عنوان مثال میتوان به داروهای حاوی کورتیکواستروئید، تستوسترون یا لیتیوم اشاره کرد.
- رژیم غذایی. مطالعات نشان میدهد که مصرف برخی غذاها – از جمله غذاهای غنی از کربوهیدرات، مانند نان، نان و چیپس – ممکن است باعث بدتر شدن آکنه شود. برای بررسی اینکه آیا افراد مبتلا به آکنه از پیروی از محدودیتهای غذایی خاص بهرهمند میشوند یا خیر، مطالعه بیشتر لازم است.
- فشار. استرس باعث ایجاد آکنه نمیشود، اما اگر از قبل آکنه داشته باشید، ممکن است استرس آن را بدتر کند.
افسانههای آکنه
این عوامل تأثیر کمی در آکنه دارند:
- غذاهای شکلاتی و روغنی. خوردن شکلات یا غذای چرب تأثیری چندانی در آکنه ندارد.
- بهداشت آکنه به دلیل کثیف بودن پوست ایجاد نمیشود. در حقیقت، مالش بیش از حد پوست یا تمیز کردن با صابونهای خشن یا مواد شیمیایی باعث تحریک پوست میشود و باعث بدتر شدن آکنه میشود.
- لوازم آرایشی. مواد آرایشی لزوماً آکنه را بدتر نمیکنند، به خصوص اگر از آرایش بدون روغن استفاده میکنید که منافذ پوست را مسدود نمیکند (مواد غیر دارویی) و مرتبا آرایش را پاک نمیکند. مواد آرایشی غیر روغنی با اثر داروهای آکنه تداخل ندارند.
عوارض
افرادی که دارای پوست پوستی تیره هستند بیشتر از افرادی که پوست روشنتری دارند این عوارض آکنه را تجربه میکنند:
- جای زخم پوست بدون حفره (زخمهای آکنه) و جای زخمهای ضخیم (کلوئیدها) پس از بهبود آکنه میتوانند به مدت طولانی باقی بمانند.
- تغییر پوست. پس از پاک شدن آکنه، ممکن است پوست آسیب دیده نسبت به قبل از بروز بیماری تیرهتر (هایپرپیگمانته) یا روشن (hypopigmented) باشد.
عوامل خطر
عوامل خطر آکنه عبارتند از:
- سن. افراد در هر سنی ممکن است دچار آکنه شوند، اما بیشتر در نوجوانان دیده میشود.
- تغییرات هورمونی چنین تغییراتی در دوران بلوغ یا بارداری معمول است.
- سابقه خانوادگی. ژنتیک در آکنه نقش دارد. اگر هر دو والدین شما آکنه داشته باشند، به احتمال زیاد به آن نیز مبتلا خواهید شد.
- مواد روغنی یا روغنی. در صورت تماس پوست با روغن یا لوسیونها و کرمهای روغنی ممکن است دچار آکنه شوید.
- اصطکاک یا فشار بر روی پوست شما. علت این امر میتواند مواردی مانند تلفن، تلفن همراه، کلاه ایمنی، یقههای تنگ و کوله پشتی باشد.
درمان
اگر چندین هفته محصولات بدون نسخه (بدون نسخه) آکنه را امتحان کردهاید و به شما کمکی نکردهاند، در مورد داروهای تجویز شده از پزشک از پزشک خود سال کنید. یک متخصص پوست میتواند به شما کمک کند:
- آکنه خود را کنترل کنید
- از ایجاد زخم یا آسیب دیگر به پوست خودداری کنید
- جای زخمها کمتر دیده شود
داروهای جوش با کاهش تولید روغن و تورم یا درمان عفونت باکتریایی کار میکنند. با اکثر داروهای تجویز شده آکنه، ممکن است چهار تا هشت هفته نتیجه ندهید. ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد تا آکنه شما کاملا پاک شود.
رژیم درمانی که پزشک توصیه میکند بستگی به سن، نوع و شدت آکنه و آنچه را که مایلید متعهد شوید. به عنوان مثال، ممکن است لازم باشد دو بار در روز و به مدت چند هفته داروها را بشویید و استفاده کنید. داروهای موضعی و داروهایی که از راه دهان مصرف میکنید (داروهای خوراکی) اغلب به صورت ترکیبی استفاده میشوند. گزینههای درمانی برای زنان باردار به دلیل خطر عوارض جانبی محدود است.
با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای داروها و سایر روشهای درمانی که در نظر دارید صحبت کنید. و قرار ملاقاتهای بعدی را با پزشک خود هر سه تا شش ماه یک بار انجام دهید تا زمانی که پوست شما بهبود یابد.
داروهای موضعی
رایجترین داروهای تجویز شده موضعی برای آکنه عبارتند از:
- رتینوئیدها و داروهای شبه رتینوئید. داروهایی که حاوی اسیدهای رتینوئیک یا ترتینوئین هستند اغلب برای آکنه متوسط مفید هستند. اینها به صورت کرم، ژل و لوسیون ارائه میشوند. به عنوان مثال میتوان به ترتینوئین (Avita، Retin-A، دیگران)، آداپالن (Differin) و تازاروتن (Tazorac، Avage، دیگران) اشاره کرد. شما این دارو را عصر، سه بار در هفته شروع میکنید و هر روز به دلیل عادت پوست به آن استفاده میکنید. از گرفتگی فولیکولهای مو جلوگیری میکند. ترتینوئین را همزمان با بنزوئیل پراکسید استفاده نکنید.
رتینوئیدهای موضعی حساسیت آفتاب پوست شما را افزایش میدهند. همچنین میتوانند باعث خشکی پوست و قرمزی به خصوص در افرادی با پوست رنگ شوند. آداپالن ممکن است به بهترین وجه تحمل شود.
- آنتی بیوتیکها. اینها با از بین بردن باکتریهای اضافی پوست و کاهش قرمزی و التهاب کار میکنند. در چند ماه اول درمان، ممکن است از رتینوئید و آنتی بیوتیک استفاده کنید، آنتی بیوتیک صبح و رتینوئید شب استفاده میشود. آنتی بیوتیکها اغلب با بنزوئیل پراکسید ترکیب میشوند تا احتمال ایجاد مقاومت به آنتی بیوتیک کاهش یابد. به عنوان مثال میتوان به کلیندامایسین همراه با بنزوئیل پراکسید (بنزکلین، Duac، دیگران) و اریترومایسین با بنزوئیل پراکسید (بنزامایسین) اشاره کرد. آنتی بیوتیکهای موضعی به تنهایی توصیه نمیشوند.
- اسید آزلائیک و اسید سالیسیلیک. اسید آزلائیک یک اسید طبیعی است که توسط مخمر تولید میشود. خاصیت ضد باکتری دارد. به نظر میرسد یک کرم یا ژل آزلاییک اسید ۲۰٪ به اندازه بسیاری از درمانهای معمول آکنه در صورت استفاده دو بار در روز موثر است. تجویز آزلائیک اسید (Azelex، Finacea) یک گزینه در دوران بارداری و در دوران شیردهی است. همچنین میتواند برای مدیریت تغییر رنگی که در برخی از انواع آکنه ایجاد میشود، استفاده شود. عوارض جانبی آن شامل قرمزی پوست و تحریک جزئی پوست است.
سالیسیلیک اسید ممکن است به جلوگیری از فولیکولهای بسته شده مو کمک کند و به عنوان محصولات شستشو و ترک در دسترس است. مطالعات نشان میدهد که اثربخشی آن محدود است. عوارض جانبی شامل تغییر رنگ پوست و تحریک جزئی پوست است.
- داپسون ژل ۵٪ داپسون (Aczone) دو بار در روز برای آکنههای التهابی، به ویژه در زنان مبتلا به آکنه توصیه میشود. عوارض جانبی آن شامل قرمزی و خشکی است.
شواهد در حمایت از استفاده از روی، گوگرد، نیکوتینامید، رزورسینول، سولفات استامید سدیم یا کلرید آلومینیوم در درمان موضعی آکنه قوی نیستند.
داروهای خوراکی
- آنتی بیوتیکها. برای آکنههای متوسط تا شدید، ممکن است به آنتی بیوتیک خوراکی برای کاهش باکتریها نیاز داشته باشید. معمولاً اولین انتخاب برای درمان آکنه، تتراسایکلین (مینوسایکلین، داکسی سایکلین) یا ماکرولاید (اریترومایسین، آزیترومایسین) است. ماکرولاید ممکن است برای افرادی که نمیتوانند تتراسایکلین مصرف کنند، از جمله زنان باردار و کودکان زیر ۸ سال یک گزینه باشد.
برای جلوگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی، باید در کوتاهترین زمان ممکن از آنتی بیوتیکهای خوراکی استفاده شود. و آنها باید با داروهای دیگر مانند بنزوئیل پراکسید ترکیب شوند تا خطر ایجاد مقاومت به آنتی بیوتیک کاهش یابد.
عوارض جانبی شدید ناشی از استفاده از آنتی بیوتیک برای درمان آکنه غیر معمول است. این داروها حساسیت آفتاب پوست شما را افزایش میدهند.
- پیشگیری از بارداری خوراکی چهار داروی پیشگیری از بارداری خوراکی توسط FDA برای درمان آکنه در زنانی که مایل به استفاده از آنها برای پیشگیری از بارداری هستند نیز تأیید شده است. آنها محصولاتی هستند که پروژستین و استروژن را ترکیب میکنند (Ortho Tri-Cyclen 21، Yaz، دیگران). ممکن است فواید این روش درمانی را برای چند ماه مشاهده نکنید، بنابراین استفاده از سایر داروهای جوش برای چند هفته اول ممکن است به شما کمک کند.
عوارض جانبی متداول ضد بارداری خوراکی افزایش وزن، حساسیت به پستان و حالت تهوع است. این داروها همچنین با افزایش خطر مشکلات قلبی عروقی، سرطان پستان و سرطان دهانه رحم همراه هستند.
- عوامل ضد آندروژن. اگر آنتی بیوتیک خوراکی کمکی نکند، داروی اسپیرونولاکتون (آلداکتون) ممکن است برای زنان و دختران بزرگسال در نظر گرفته شود. این ماده با جلوگیری از تأثیر هورمونهای آندروژن بر غدد تولید روغن کار میکند. عوارض جانبی احتمالی شامل حساسیت به پستان و پریودهای دردناک است.
- ایزوترتینوئین. ایزوترتینوئین (Amnesteem، Claravis، دیگران) یکی از مشتقات ویتامین A است. ممکن است برای افرادی تجویز شود که آکنه متوسط یا شدید آنها به سایر درمانها پاسخ ندادهاند.
عوارض جانبی احتمالی ایزوترتینوئین خوراکی شامل بیماری التهابی روده، افسردگی و نقص شدید هنگام تولد است. همه افرادی که ایزوترتینوئین دریافت میکنند باید در یک برنامه مدیریت ریسک مورد تأیید FDA شرکت کنند. و آنها باید به طور مرتب به پزشکان خود مراجعه کنند تا از نظر عوارض جانبی نظارت کنند.
روشهای درمانی
برای برخی از افراد، روشهای درمانی زیر ممکن است مفید باشد، چه به تنهایی و چه در ترکیب با داروها.
- نور درمانی. انواع روشهای درمانی مبتنی بر نور با موفقیت به آزمایش رسیده است. بیشتر آنها نیاز به مراجعه مکرر به مطب پزشک دارند. برای تعیین روش ایده آل، منبع نور و دوز، مطالعه بیشتر لازم است.
- لایهبرداری شیمیایی. این روش از برنامههای مکرر یک محلول شیمیایی مانند اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک یا اسید رتینوئیک استفاده میکند. این روش درمانی برای جوشهای خفیف است. این ممکن است ظاهر پوست را بهبود بخشد، اگرچه این تغییر طولانی مدت نیست و درمانهای مکرر معمولاً لازم است.
- زهکشی و استخراج پزشک شما ممکن است از ابزارهای خاصی برای از بین بردن جوشهای سر سفید و سرسیاه (کمدی) یا کیستهایی که با داروهای موضعی پاک نشدهاند استفاده کند. این روش به طور موقت ظاهر پوست شما را بهبود میبخشد، اما ممکن است باعث ایجاد زخم شود.
- تزریق استروئید. با تزریق داروی استروئیدی به آنها میتوان ضایعات ندولی و کیستیک را درمان کرد. این درمان منجر به بهبود سریع و کاهش درد شده است. عوارض جانبی ممکن است شامل نازک شدن پوست و تغییر رنگ در ناحیه تحت درمان باشد.
معالجه کودکان
بیشتر مطالعات مربوط به داروهای آکنه افراد ۱۲ ساله یا بیشتر را درگیر کرده است. کودکان کم سن نیز به طور فزایندهای دچار آکنه میشوند. FDA تعدادی از محصولات موضعی برای استفاده در کودکان گسترش یافته است. و دستورالعملهای آکادمی پوست آمریکا نشان میدهد که بنزوئیل پراکسید، آداپالن و ترتینوئین موضعی در کودکان پیش از نوجوانی موثر هستند و خطر عوارض جانبی را افزایش نمیدهند.
اگر کودک شما آکنه دارد، با یک متخصص پوست کودکان مشورت کنید. در مورد داروهایی که باید از مصرف آنها در کودکان جلوگیری شود، دوزهای مناسب، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و اینکه چگونه ممکن است درمان روی رشد و نمو کودک تأثیر بگذارد، س Askال کنید.
پزشکی جایگزین
برخی از رویکردهای دارویی جایگزین و یکپارچه ممکن است در کاهش آکنه مفید باشد:
- روغن درخت چای. ژلهای حاوی حداقل ۵٪ روغن درخت چای ممکن است به اندازه لوسیونهای حاوی ۵٪ بنزوئیل پراکسید موثر باشد، اگرچه روغن درخت چای ممکن است کندتر کار کند. عوارض جانبی احتمالی شامل خارش، سوزش، قرمزی و خشکی جزئی است که باعث میشود گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به روزاسه نباشد.
- مخمر ابجو. به نظر میرسد یک نوع مخمر آبجو به نام Hansen CBS به شما کمک میکند تا آکنه را از طریق خوراکی کاهش دهید. ممکن است باعث گاز (نفخ شکم) شود.
برای ایجاد اثربخشی بالقوه و ایمنی طولانی مدت این روشها و سایر رویکردهای تلفیقی، مانند بازخورد زیستی و ترکیبات آیورودا، تحقیقات بیشتری لازم است. قبل از اینکه آنها را امتحان کنید، با پزشک خود در مورد نکات مثبت و منفی درمانهای خاص صحبت کنید.
شیوه زندگی و درمانهای خانگی
میتوانید با استفاده از محصولات بدون نسخه، مراقبتهای اساسی پوست و سایر روشهای مراقبت از خود، از آکنه خفیف یا متوسط جلوگیری کرده و آنها را کنترل کنید:
- مناطق دارای مشکل را با یک پاککننده ملایم بشویید. دو بار در روز، با دستان خود صورت خود را با صابون ملایم یا یک پاککننده ملایم (Cetaphil، Vanicream، دیگران) و آب گرم بشویید. اگر موهای شما چرب است، هر روز شامپو بزنید. و اگر پوست آسیب دیده را میتراشید، ملایم باشید.
از مصرف برخی محصولات مانند اسکراب صورت، مواد ضد درد و ماسک خودداری کنید. آنها تمایل به تحریک پوست دارند که باعث بدتر شدن آکنه میشود. شستشوی زیاد و مالش دادن نیز میتواند باعث تحریک پوست شود.
- محصولات آکنه بدون نسخه را امتحان کنید تا روغن اضافی شما خشک شود و باعث لایهبرداری شود. به دنبال محصولات حاوی بنزوئیل پراکسید به عنوان ماده فعال باشید. همچنین ممکن است محصولات حاوی اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک یا آلفا هیدروکسی اسید را امتحان کنید. ممکن است استفاده از یک محصول چند هفتهای طول بکشد تا پیشرفتی مشاهده کنید.
کرمها تحریک کمتری نسبت به ژلها و پمادها دارند. داروهای آکنه بدون نسخه ممکن است عوارض جانبی اولیه ایجاد کنند – مانند قرمزی، خشکی و پوسته پوسته شدن – که اغلب پس از ماه اول استفاده از آنها بهبود مییابند.
- از تحریککنندهها خودداری کنید. مواد آرایشی روغنی یا روغنی، ضد آفتابها، محصولات آرایش مو یا مواد پوشاننده آکنه میتوانند باعث بدتر شدن آکنه شوند. در عوض، از محصولاتی با برچسب آب یا غیر دارویی استفاده کنید، به این معنی که احتمال آکنه در آنها کمتر است.
- از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنید. برای برخی از افراد، آفتاب تغییر رنگی را که گاهی اوقات پس از پاک شدن آکنه ایجاد میکند، بدتر میکند. و برخی از داروهای جوش، شما را در معرض آفتاب سوختگی قرار میدهد. با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید داروی شما یکی از این موارد است یا خیر. اگر چنین است، تا آنجا که ممکن است از خورشید دور باشید. به طور منظم از یک مرطوبکننده غیر روغنی (غیر دارویی) که شامل ضد آفتاب است استفاده کنید.
- از اصطکاک یا فشار بر روی پوست خودداری کنید. از پوست مستعد آکنه در برابر تماس با وسایلی مانند تلفن، کلاه ایمنی، یقههای تنگ یابند و کوله پشتی محافظت کنید.
- از لمس یا برداشتن مناطق مستعد آکنه خودداری کنید. انجام این کار میتواند باعث ایجاد آکنه بیشتر یا منجر به عفونت یا زخم شود.
- بعد از انجام فعالیتهای سنگین، دوش بگیرید. روغن و عرق روی پوست شما میتواند منجر به شکستگی شود.
کنار آمدن و پشتیبانی
جوش و آکنه باعث ایجاد اضطراب میشود و ممکن است بر روابط اجتماعی و تصویر از خود تأثیر بگذارد. گاهی اوقات میتواند به شما کمک کند با خانواده، یک گروه پشتیبانی یا یک مشاور صحبت کنید.
استرس میتواند باعث بدتر شدن آکنه شود. سعی کنید با خواب کافی و تمرین تکنیکهای آرامسازی استرس را کنترل کنید.
آماده شدن برای ویزیت
اگر آکنه دارید که به مراقبت از خود و درمانهای بدون نسخه پاسخ نمیدهد، با پزشک خود وقت بگیرید. درمان زودرس و م ofثر آکنه خطر ایجاد زخم و آسیب دائمی به عزت نفس شما را کاهش میدهد. پس از معاینه اولیه، پزشک ممکن است شما را به متخصص تشخیص و درمان بیماریهای پوستی ارجاع دهد (متخصص پوست).
در اینجا برخی از اطلاعات برای کمک به شما برای آماده شدن برای قرار ملاقات خود آورده شده است.
آنچه شما میتوانید انجام دهید
- اطلاعات پزشکی اصلی خود را مانند سایر شرایطی که با آنها روبرو هستید و سایر محصولات بدون نسخه یا بدون نسخه از جمله ویتامینها و مکملها را ذکر کنید.
- اطلاعات شخصی اصلی را ذکر کنید، از جمله استرسهای عمده یا تغییرات اخیر زندگی.
- سوالاتی را برای پرسیدن از پزشک خود لیست کنید. ایجاد لیست سوالات خود از قبل میتواند به شما کمک کند از وقت خود با دکتر خود نهایت استفاده را ببرید.
در زیر چند سوال اساسی برای پرسیدن از پزشک در مورد آکنه آورده شده است. اگر در طول بازدید سوالات دیگری برای شما پیش آمد، در پرسیدن تردید نکنید.
- چه روش درمانی را برای من پیشنهاد میکنید؟
- اگر اولین درمان جواب نداد، بعد چه پیشنهادی دارید؟
- عوارض جانبی احتمالی داروهایی که تجویز میکنید چیست؟
- چه مدت میتوانم با خیال راحت از داروهای تجویز شده خود استفاده کنم؟
- چه مدت پس از شروع درمان ممکن است علائم من بهبود یابد؟
- چه زمانی دوباره من را میبینید تا ارزیابی کنید آیا درمان من م موثر است؟
- اگر به نظر میرسد داروهایم موثر نیستند قطع مصرف آنها بیخطر است؟
- چه مراکز مراقبت از خود ممکن است علائم من را بهبود بخشد؟
- آیا تغییراتی در رژیم غذایی من توصیه میکنید؟
- آیا تغییراتی در محصولات بدون نسخه که روی پوست خود استفاده میکنم، از جمله صابون، لوسیون، ضد آفتاب و مواد آرایشی، توصیه میکنید؟