وضعیت نبرد بیامان اندروید و iOS در کشورهای مختلف – وضعیت ایالات مختلف آمریکا چطور است؟ مقایسه ایران و عربستان از این نظر!

شاید این روزها خیلیها روزهای نخست اندروید را به یاد نیاورند. اندروید کمی بعد از رونمایی از آیفون عرضه شد. در ابتدا ظاهری «گیک»پسند داشت، البته الان هم خیلی از گیکها آن را به آیفون و سیستم عامل iOS ترجیح میدهند.
استیو جابز به زعم خودش آنقدر از تقلید اندروید از iOS خشمگین شده بود که قول داده بود که جنگ تمامعیار و به تعبیر خودش جنگ هستهای thermonuclear راه بیندازد تا اندروید را به زیر بکشد. اما زمان گذشت و عرضه اندروید در گوشیهای متنوع از پایینرده گرفته تا پرچمدار، آزادیهای که میداد و کاربر را در یک کاخ خیالی محصور نمیکرد و نیز خلاقیتهایش، مدتهاست که باعث شده اندروید از iOS به صورت واضحی پیشی بگیرد.
اما به تازگی Electronics Hub تلاش کرده با تحلیل کیفی 350 هزار توییت برآورد کند که رویکرد کاربران به اندروید و iOS در کدام مناطق مثبتتر یا منفی است. یک شیوه غیرمستقیم و در عین حال متفاوت برای برآورد میزان محبوبیت این دو سیستم عامل موبایلی.
نتیجه کلی این است که اندروید در مجموع 142 کشور بررسیشده در 74 کشور محبوبتر است، در مقابل iOS در 65 کشور طرفدار بیشتری دارد. به صورت درصدی، اندروید 52 به 48 درصد جلوتر است.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
وضعیت تقابل اندروید و iOS در آمریکا
اپل با iOS در 19 ایلت محبوبتر است و اندروید در 32 ایالت. نویسنده مقاله اصلی اشاره کرده در ایالت تگزاس برای نمونه اندروید محبوبتر است، اما در همه همسایگانش iOS ترجیح داده شده.
در آمریکای شمالی، از مجموع 21 کشور، 8 کشور متمایل به iOS و بقیه متمایل به اندروید هستند.
در اروپا اما iOS برنده است: 20 کشور در برابر 17 کشور طرفدار اندروید
در اروپای غربی بریتانیا، آلمان و اسپانیا طرفدار اندروید هستند و فرانسه و ایتالیا طرفدار iOS,
در آمریکای جنوبی 5 کشور طرفدار اندروید هستند و در پرو تقریبا طرفدار دو سیستم عامل مساوی هستند.
در آفریقا سیستم عامل هواوی در حال محبوب شدن است. در آفریقا اندروید 17 به 15 جلو است.
ایران در برابر عربستان
اما در خاورمیانه، جالب است که عربستان طرفدار آیفون است و ایران اندروید. کلا در خاورمیانه هم اندروید 8 به 6 جلو است.
در خاور دور هم اندروید 13 به 12 جلو است. هند و چین دو کشور بسیار پرجمیعت در اینجا مسلما اندرویدی هستند.
خب، این هم نگاه متفاوتی بود به تقابل اندروید و iOS. تاکید میکنیم که این آمار تنها بر اساس تحلیل معنایی توییتهای مخالف و موافق انجام شده بود و لزوما با آمار فروش خام آیفون و گوشیهای اندرویدی مطابقت ندارد. اما با توجه به چیزهایی که میدانیم میزان مطابقتش با سلیقه مردم نواحی مختلف هماهنگی دارد و به نظر تحقیق جالبی است.
به نظر میرسد که در کشورهای با درآمد سرانه پایین، عامل اقتصادی نقش مهمتری در انتخاب اندروید یا iOSبازی میکند. اما در کشورهای با اقتصاد شکوفا و توسعهیافته عواملی مانند تمایل کاربران ماهرتر به استفاده از سیستم عامل باز و منعطف یا استفاده از پرچمدارهای متنوعتر هم وارد میشوند.