دانمارک با هوشمندی پره‌های قدیمی توربین‌های بادی را تبدیل به سرپناه دوچرخه‌ها می‌کند

با نگرانی فزاینده از تغییرات اقلیمی، جای تعجب نیست که بسیاری از کشور‌ها  به منابع تجدیدپذیر انرژی رو آورده باشند. یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها در این میان، انرژی باد است. در مناطقی مانند دانمارک – جایی که در سال 2019، بیش از نیمی از برق آن از باد و انرژی خورشیدی تولید می‌شد – توربین‌های بادی بزرگ اصلا به یک چشم‌انداز روتین کشور تبدیل شده‌اند.

با این حال، هنوز مزایا و معایبی در مورد انرژی باد وجود دارد و نگرانی‌ها در مورد برخی از معایب آن در سال‌های اخیر آشکار شده. بزرگترین آن‌ها بازیافت پره‌های توربین بادی فرسوده یا با فناوری قدیمی است.

این توربین‌ها برای اینکه لازم است خیلی محکم ساخته شوند، از ترکیبی از موادی مانند الیاف شیشه، رزین‌ها و فوم‌ها ساخته می‌شوند، یعنی موادی که عموماً تجزیه‌ناپذیر نیستند و بنابراین بازیافت آن‌ها بسیار دشوار است.

با طول عمر حدود 20 سال، تعداد زیادی از پره‌های توربین بادی باید به زودی بازنشست شوند.

تخمین زده می‌شود که تا سال 2050 تقریباً 40 میلیون تن مواد زائد از صنعت تولید انرژی از باد در جهان برحا بماند که باید دور انداخته شوند. اما خبر خوب این است که چندین شرکت و گروه تحقیقاتی وجود دارند که به دنبال یافتن راه‌های پایدارتر برای بازیافت و استفاده مجدد از پره‌های توربین بادی هستند.

یکی از آنها شبکه موسوم به The Re-Wind است. در حال حاضر، این شرکت شروع به بازسازی برخی از تیغه‌های دور ریخته شده به عنوان گاراژ دوچرخه در دانمارک کرده‌ است. تیم محققان همچنین به دنبال راه‌هایی برای بازیافت پره‌های توربین بادی در ساخت زیرساخت‌ها هستند. برخی از ایده‌های آن‌ها شامل استفاده از تیغه‌ها برای ایجاد پل‌های عابر پیاده، پارک‌های اسکیت و عایق صدای جاده‌ها و بزرگراه‌ها است.

لورنس سی بانک از موسسه فناوری جورجیا، یکی از موسسات اصلی درگیر در این تحقیق، می‌گوید:  «ما در حال بررسی استفاده مجدد بالقوه از تیغه‌ها در معماری و مهندسی هستیم.» «توسعه چنین روش‌هایی می‌تواند با کاهش منبع اصلی زباله‌های تجزیه‌ناپذیر بر کیفیت هوا و آب تأثیر مثبت داشته باشد.»

به علاوه، برخی از شرکت‌ها در حال یافتن راهی برای مهندسی پره‌های توربین بادی هستند که می‌تواند به طور کارآمدتر و پایدارتر دفع شوند. زیمنس گیمسا، یک شرکت پیشرو در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر، با توسعه و راه اندازی “اولین تیغه توربین بادی قابل بازیافت در جهان برای استفاده تجاری” این تلاش را هدایت می‌کند. این تیغه‌ها از نوع جدیدی از رزین ساخته شده‌اند که ساختار شیمیایی آن باعث می‌شود تا تجزیه و جداسازی آن از اجزای دیگر تیغه آسان‌تر شده و قابل بازیافت باشد.

اما در حال حاضر، دیدن استفاده زیرکانه از پره‌های بادی به عنوان جزئی از معماری شهری، دلپذیر است.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا