مرور ۱۲ روش امتحان پس داده برای مطالعه درسی و موفقیت در آزمونها از کنکور تا مقاطع بالاتر

۱) باید با عشق و علاقه کتاب بخوانید. اگر فقط همین تکنیک را به کار ببرید، یادگیری شما چند برابر بیشتر میشود. واقعیت این است که اگر از یک ماده درسی متنفر باشید، فقط میتوانید پوستهای از آن را وارد ذهنتان کنید.
۲) مکان مطالعه خود را درست انتخاب کنید (نور کافی، لامپ آفتابی و مهتابی با هم و …) اکسیژن کافی و مرتب بودن فضا انرژی مثبت بیشتری برای مطالعه به شما میدهد.
۳) فقط یک کتاب و یک دفتر روی میز مطالعه شما باشد و سعی کنید در کتابهای مختلف غرق نشوید. از خرید جزوهها و کتابهای کمک درسی زیاد در مورد یک موضوع خودداری کنید. بیشتر اوقات خواندن یک درس از روی یک یا دو کتاب بهتر از گیج شدن بین پنج – شش کتاب مشابه و وسواس پیدا کردن است. ضمن اینکه با خواندن کتابهای متعدد در مورد یک موضوع، حافظه تصویری شما مختل میشود.
۴) اگر موقع مطالعه حواستان پرت میشود، کاغذ و قلمی را کنار خود بگذارید و عوامل حواس پرتیتان را بنویسید.
۵) به مشاور خود اعتماد کنید. در انتخاب مشاور دقت کنید و وقتی او را پذیرفتید، به دقت به حرفهایش گوش فرا دهید.
۶) روش مطالعه «پس ختام» هنوز یکی از روشهای جالب یادگیری است
-پ: پیش خوانی کنید؛ یعنی یک بار و در دو، سه دقیقه، سریع بفهمید که چه چیزی را میخواهید یاد بگیرید.
– س: سوالگذاری؛ یعنی از تیترها سوال درست کنید و در جست وجوی جواب سوال، مطالعه کنید.
-خ: خواندن یعنی چند بار بخوانید تا یاد بگیرید.
– ت: تفکر؛ روی آنچه میخوانید، فکر کنید.
– الف: از برکردن؛ آقای گیتس میگوید: یک بار بخوانید و چهار بار یادآوری کنید.
– م: مرور؛ تکرار کنید. یک بار برای خودتان بنویسید، یک بار جلوی آینه آن را بگویید و یک بار مطلب را برای نفر دومی توضیح دهید. تکرار معجزه میکند.
۷) مرتب در آزمونهای مرتبط شرکت کنید تا وضعیت پیشرفت یا پسرفت خود را دریابید.
۸) برای موفقیت در آزمونهای بزرگ درسی و تحصیلی باید تغذیه مناسب داشته باشید. با مشاور خود در این مورد صحبت کنید.
۹) لذت بردن از ثانیههای زندگی مهمترین اصل موفقیت است؛ پس به گونهای عمل کنید که شیرینترین اوقات برای شما خلق شود.
۱۰) قبل از خواب و بعد از بیداری یک ساعت طلایی داریم. آن ساعت را بسیار جدی بگیرید و از قدرت شگفتانگیز آن نهایت استفاده را ببرید.
۱۱) به بازخوانی کتابها و یادداشتها اکتفا نکنید
در یک مطالعه در سال ۲۰۰۹، برخی از دانشجویان یک متن را دو بار خواندند. دیگران یک متن را فقط یک بار میخوانند. هر دو گروه بلافاصله پس از خواندن آزمون گرفتند. Aimee Callender و Mark McDaniel دریافتند که نتایج آزمایش بین این گروهها تفاوت کمی دارد.
در یک مطالعه در سال ۲۰۱۰، رودیگر و دو همکار دیگر نتایج آزمون دانشآموزانی را که مطالب را بازخوانی کردند با دو گروه دیگر مقایسه کردند. یک گروه سوالاتی در مورد مطالب نوشتند. گروه دیگر به سؤالات شخص دیگری پاسخ دادند. مشخص شد که کسانی که به سوالات پاسخ دادند بهترین عملکرد را داشتهاند. کسانی که فقط مطالب را دوباره خواندند بدترین امتیاز را آوردند.
۱۲) دانستههای خود را با هم مخلوط کنید
گاهی به یک موضوع در کتابهای درسی شما در فصلهای مختلف، از چند زاویه بحث شده. وقتی مطالعه خود را کامل کردید اینها را در کنار هم بگذارید.