حالت پرتره سلفی پیکسل ۶ میتواند تک تک تارهای مو را ببیند، اما چطور؟

چه دوربینی، از دوربینهای دیگر بهتر است؟ ما با این سوال به یاد دوربینهای حرفهای DSLR یا بدون آینه جدید میافتیم. اما جمله جالبی در این مورد وجود دارد: بهترین دوربین، آن دوربینی است که همیشه همراه شماست!
دوربینهای موبایل متناسب با امکانات سخت افزاری که قابل گنجاندن در فضای کوچک یک گوشی هستند، محدودیتهای بزرگی دارند و حسگر آنها از نظر سختافزاری هیچ وقت نمیتواند به پای حسگرهای دوربینهای برسد. اما با ارتقای نرمافزاری عکسها و هوش مصنوعی، این دوربینها حالا قادر به گرفتن عکسهایی شدهاند که انتظارش از آنها نمیرفت.
گوشیهای پیکسل گوگل همیشه عکسهای باورنکردنی گرفتهاند. حتی اگر زمانی از نظر سختافزار دوربین عقب مانده بودند، گوگل میدانست که چگونه هر پیکسل را از نظر نرمافزاری به حد بیشینه برساند.
حالا Pixel 6 حتی میتواند تارهای مو را با استفاده از دوربین جلو به صورت مشخص و واضح ببیند.
برای ارتقای بیشتر حالتهای پرتره سلفی با پیکسل ۶، گوگل باید مدلهای جدیدی را به سیستم یادگیری ماشینی خود میداد و عملکرد هوش مصنوعی Tensor را بهتر میکرد. هر چقدر نمونههای بیشتر و متنوعتر به خورد هوش مصنوعی بدهید، بهتر میتواند مدلسازی کند و بهتر میشود.
برای شروع، گوگل به مجموعهای عظیم از عکسهای افراد از همه زوایای ممکن در همه محیطها نیاز داشت.
چون نورپردازی و پس زمینه در عکسها با هم متفاوت است، کار گوگل مشکل بود. بنابراین گوگل مجموعه دادههای خود را به همان روشی که جلوههای نورپردازی پرتره خود را روی پیکسل ۵ پیادهسازی کرد، تولید کرد.
گوگل از دوربین ژئودزیکی geodesic استفاده کرد و از صدها LED، مجموعهای از دوربینها و حسگرهای عمقی سفارشی با وضوح بالا، بهره برد تا بتواند به صورت دقیق افراد را از پس زمینه آنها جدا کند و پردازش نماید.
این ممکن است برای شروع جادوی محاسباتی کافی به نظر برسد، اما این فقط اولین مرحله است. گوگل از این تصاویر با کیفیت بالا برای ایجاد ایجاد پایگاه بزرگ عکسهای خود و بعد مدلسازی روی آنها استفاده کرد. این طوری عکسهای پرتره در طیف گستردهای از پس زمینهها و شرایط نوری، در دسترس قرار گرفتند.
بعد این عکسها با برخی عکسهای «واقعی» که با استفاده از پیکسلها در طبیعت گرفته تطابق داده شد و در نهایت، گوگل از هر دو مجموعه داده برای مدلسازی استفاده کرد.
با این حال، این مدل تنها بخشی از نحوه عملکرد حالت پرتره جدید پیکسل ۶ است و گوگل چند ترفند هوشمندانه برای صرفه جویی در زمان و منابع هم پیاده کرد.
در واقع مراحل پردازشی پیکسل شش با پردازش صورت بدون در نظر گرفتن جزئیات شروع میشود، انگار که نرمافزار همه افراد را ماسکزده میبیند و تنها درگیر پردازش حاشیه صورت میشود. گوگل ابتدا این کار را با وضوح پایین و بعد بالا انجام میدهد.
در نهایت، عکس ایجاد شده تصویر دقیقتری از جاشیه صورت به دست میدهد و در همین قسمت میتواند تارهای مو، بافت و جهت و پراکندگی را خیلی واضح نشان بدهد.