مطالعه تاریخی همهگیرشناسانه روی کرمهای انگلی انگلیسیها در طول تاریخ
سگ وفادار را فراموش کنید، جانداری که در طول تاریخ واقعاً به انسانها وفادار بوده، کرم انگلی رودهای بوده! جاندار کوچکی که میان ثروتمندان و فقیران تفاوت نگذاشته و در زمان جنگ و صلح، جشنها و قحطیها با ما سر کرده است.
به گفته تیمی از باستان شناسان بریتانیایی، رابطه ما با کرمهای روده در طول اعصار به طور قابل توجهی متفاوت بوده است.
تعیین دقیق زمان و چرایی نوسان شیوع عفونتهای کرمی در طول زمان میتواند یکی دو چیز را در مورد مدیریت عفونتهای انگلی کنونی هم به ما آموزش دهد. جالب است بدانید که در دنیای مدرن هم تقریبا یک چهارم جمعیت جهان درگیر عفونت انگلی هستند.
دانشمندان و باستانشناسان با بررسی بقایای تخمهای مقاوم و کرمها در آثار تاریخی در قسمت توالتها و ظروف جمعآوری مدفوع به نتایج جالبی رسیدهاند.
به تازگی برای کاوش عمیقتر در همهگیرشناسی عفونتهای کرم روده، محققان بقایای پیکر 464 انسان را که در 17 مکان در سراسر بریتانیا دفن شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند، که از دوران ماقبل تاریخ تا دوره انقلاب صنغتی زیست میکردند.
در بیش از یک چهارم اجساد، آنها علائم واضحی از نماتودها (کرم های گرد) متعلق به دو جنس آسکاریس و تریکوریس و سستودهای منتقله از غذا (کرم های نواری) تنیا و دیفیلوبوتریوم لاتوم را کشف کردند.
رایجترین انگل، آسکاریس بود. حتی امروزه، این انگل یک عفونت رایج است که در روده حدود یک میلیارد نفر وجود دارد و رشد و تکامل کودکان خردسال را کاهش میدهد.
بهترین دوران برای کرمهای انگلی، در دوران اشغال برتانیا توسط رومیان، به ویژه در منطقه کانتربری بود.
در این زمان از هر ۵ بریتانیایی، یکی رودهای پر از آسکاریس داشت. این شاید به خاطر بهداشت پایین توالتهای عمومی بود.
درصد مشابهی از عفونت در میان اجساد دفن شده در ایپسویچ و قرون وسطی و در لندن در دران انقلاب صنعتی کشف شد.
دوره تسلط رومیها و قرون وسطی هر دو روزهای شکوه برای کرمهای گرد و کرمهای شلاقی در سرتاسر انگلیس بودهاند، به نظر میرسد که عفونتها در اواخر قرون وسطی به اوج خود رسیدهاند.
اینکه چرا هجوم انگلها به چنین اوجهایی رسیده و سپس کاهش یافته؟ میتوانیم حدس بزنیم. تغییر در نحوه مدیریت زباله، شهرنشینی، تغییر در مسیرهای تجاری… همه میتوانستند نقش داشته باشند.
شاید هم تغییر شیوه آشپزی و تغییر مواد غذایی اولیه مانند استفاده از گوشت ماهیهای آب شیرین یا خوکها و گاو، موثر بوده است.
توزیع داروهای ضد کرم گرچه نقش بزرگی در کنترل عفونت دارد، اما نکته مهمتر شکستن چرخه عفونت مجدد است.
این تحقیق در PLOS Neglected Tropical Diseases منتشر شده است.