افزایش جهانی دمای هوا و تغییرات اقلیمی، باعث کاهش ساعات و کیفیت خواب ما می‌شود

خشکسالی‌های شدید و مکرر، طوفان‌ها و سایر تغییرات آب و هوایی بر سلامتی انسان‌ها تاثیر می گذارند، اما افزایش دمای جهانی نیز می‌تواند به شیوه‌های موذیانه‌تری، بر سلامت و رفاه ما تاثیر بگذارد. دانشمندان شروع به بررسی این مطلب با تمرکز بر خواب انسان کرده‌اند. آنها مشکوک بودند افزایش دمای محیط بر کیفیت استراحت ما تأثیر می‌گذارد. و یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزایش دما ممکن است ده‌ها ساعت از خواب ما را در طی سال کم کند. کاهش کیفیت خواب ما می‌تواند تاثیرات قابل توجهی بر سلامت ما داشته باشد.

تحقیقات نشان داده‌اند که کاهش کیفیت خوابِ ما را با خطر بیشتر بیماری‌های قلبی ، زوال عقل ، چاقی ، سرطان مواجه می‌کند و طول عمر ما را کاهش می‌دهد.

دمای جهان همچنان در حال افزایش است و در سال گذشته برآورد شد که حدود 1.11 درجه سانتیگراد بالاتر از دمای قبل از صنعتی شدن جامعه انسانی شده.  آیا تغییرات آب و هوایی خواب راحت شبانه را سخت‌تر می‌کند و به این ترتیب بر سلامت انسان تأثیر می‌گذارد؟

مطالعات مشاهده‌ای و داده‌های نظرسنجی قبلاً نشان داده‌اند که ممکن است این امر وجود داشته باشد،

در تحقیق جدید محققان از داده‌های خواب جهانی جمع‌آوری‌شده از طریق مچ‌بند‌های ردیابی مجهز شتاب‌سنج استفاده کردند.  بیش از 47000 بزرگسال در 68 کشور دنیا، درهمه قاره‌ها را به جز قطب جنوب بررسی شدند.

کلتون مینور، از دانشگاه کپنهاگ و همکارانش پس از تجزیه و تحلیل داده‌ها که شامل هفت میلیون داده ثبت شده خواب شبانه بود، به این نتیجه رسیدند که در شب های بسیار گرم با دمای بیش از 30 درجه سانتیگراد، خواب به طور متوسط ۱۴ دقیقه کاهش می‌یابد.

تجمیع داده‌ها نشان می‌دهند که هر فرد به دلیل گرما ۴۴ ساعت خواب در طی سال را از دست می‌دها و ۱۱ شب خواب ناآرام را تجربه می‌کند.

با تداوم انباشت دی اکسید کربن در جو و افزایش دمای جهانی، دانشمندان انتظار دارند این روند ادامه یابد و ممکن است تا پایان قرن، 58 ساعت خوابدر سال را از دست بدهیم. با همین تحقیق مشخص شده که شهروندان در کشورهای کم درآمد و افراد مسن بیشترین آسیب را دیدند، در حالی که کم خوابی در زنان نسبت به مردان بسیار بیشتر بود.

دانشمندان خاطرنشان می کنند که کشورهای در حال توسعه ممکن است به دلیل شیوع کمتر تهویه مطبوع، این اثرات را بیشتر احساس کنند. دانشمندان می‌گویند تحقیقات بیشتر باید بر روی جمعیت‌های آسیب‌پذیر ساکن در مناطق گرمتر و اغلب فقیرتر جهان متمرکز شود. آنها امیدوارند با محققان خواب و دانشمندان اقلیمی همکاری کنند تا دامنه مطالعات خود را گسترش دهند و همچنین  تأثیرات آن بر جمعیت‌های با دسترسی محدود به تهویه مطبوع را بیشتر بررسی کنند.

این تحقیق در مجله One Earth منتشر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]