بیماری جاستین بیبر که باعث فلج نیمی از صورتش شده چیست؟ سندرم «رمسی هانت»

جاستین بیبر، خواننده کانادایی ۲۸ ساله گفته به دلیل فلج شدن نیمی از صورتش برنامههایش را به تعویق انداخته است. شب گذشته جاستین بیبر با پخش ویدئویی دراینستاگرامش گفت که به دلیل سندرم «رمسی هانت» نصف صورتش فلج شده است.
«تور جهانی عدالت جاستین» که از فوریه آغاز شده، اوایل هفته گذشته اعلام کرد که سه برنامه را به تعویق انداخته است.
او از هوادارانش خواست که صبور باشند و درباره برنامههای آیندهاش گفت که از نظر فیزیکی، بدیهی است که قادر به انجام آنها نیست.
بیبر گفته است که برای «بازگشت به حالت عادی» تمرینات صورت انجام داده، اما نمیداند چقدر طول میکشد تا بهبود یابد.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
سندرم رمسی هانت
سندرم رمسی هانت (هرپس زوستر اوتیکوس) زمانی رخ میدهد که بیماری زونا عصب صورت در نزدیک یکی از گوشها را تحت تأثیر قرار دهد. علاوه بر بثورات دردناک زونا، سندرم رمسی هانت میتواند باعث فلج صورت و کاهش شنوایی در گوش آسیب دیده شود.
سندرم رمسی هانت توسط همان ویروسی ایجاد میشود که باعث آبله مرغان میشود. پس از برطرف شدن آبله مرغان، ویروس همچنان در اعصاب زندگی میکند. سالها بعد، ممکن است دوباره فعال شود. وقتی این کار را میکند، میتواند بر اعصاب صورت تأثیر بگذارد.
درمان سریع سندرم رمسی هانت میتواند خطر عوارض را کاهش دهد که میتواند شامل ضعف دائمی عضلات صورت و ناشنوایی باشد.
علائم
دو علامت و نشانه اصلی سندرم رمسی هانت عبارتند از:
- بثورات قرمز دردناک با تاولهای پر از مایع رو، داخل و اطراف یک گوش
- ضعف یا فلج صورت در همان سمت گوش آسیب دیده
معمولاً بثورات و فلج صورت همزمان رخ میدهند. گاهی ممکن است یکی قبل از دیگری اتفاق بیفتد. در مواردی هم ضایعه پوستی هرگز رخ نمیدهد.
در سندرم رمسی هانت دارید، این موارد هم ممکن است رخ بدهند:
- گوش درد
- از دست دادن شنوایی
- صدای زنگ در گوش (وزوز گوش)
- مشکل در بستن یک چشم
- احساس چرخش یا حرکت (سرگیجه)
- تغییر در درک چشایی یا از دست دادن چشایی
- خشکی دهان و چشم
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر فلج صورت یا بثورات زونا روی صورت خود را تجربه کردید با پزشک خود تماس بگیرید. درمانی که در عرض سه روز پس از شروع علائم و نشانهها شروع میشود ممکن است به جلوگیری از عوارض طولانی مدت کمک کند.
علل
سندرم رمسی هانت در افرادی که آبله مرغان داشتهاند رخ میدهد. پس از بهبودی از آبله مرغان، ویروس در بدن شما باقی میماند. گاهی اوقات سالها بعد دوباره فعال میشود و باعث ایجاد زونا میشود که یک ضایعه پسوتی دردناک همراه با تاولهای پر از مایع است.
سندرم رمسی هانت بروز زونا در عصب صورت نزدیک یکی از گوشها است. همچنین میتواند باعث فلج یک طرفه صورت و کاهش شنوایی شود.
عوامل خطر
سندرم رمسی هانت میتواند در هر فردی که آبله مرغان داشته باشد رخ دهد. این در بزرگسالان مسنتر شایعتر است و معمولاً افراد بالای 60 سال را مبتلا میکند. سندرم رمسی هانت در کودکان نادر است.
سندرم رمسی هانت مسری نیست. با این حال، فعال شدن مجدد ویروس واریسلا زوستر میتواند باعث آبله مرغان در افرادی شود که قبلاً آبله مرغان نداشتهاند یا برای آن واکسینه نشدهاند. این عفونت برای افرادی که مشکلات سیستم ایمنی دارند میتواند جدی باشد.
تا زمانی که تاولهای بثورات پوستی از بین بروند، از تماس فیزیکی با اشخاص زیر خودداری کنید:
- هر کسی که هرگز آبله مرغان نداشته یا واکسن آبله مرغان را نخورده است
- هر کسی که سیستم ایمنی ضعیفی دارد
- نوزادان
- زنان حامله
عوارض
عوارض سندرم رمسی هانت ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- کم شنوایی دائمی و ضعف صورت. برای اکثر افراد، کاهش شنوایی و فلج صورت مرتبط با سندرم رمسی هانت موقتی است. با این حال، میتواند دائمی شود.
- آسیب چشم: ضعف صورت ناشی از سندرم رمسی هانت ممکن است بستن پلک را دشوار کند. هنگامی که این اتفاق میافتد، قرنیه که از چشم محافظت میکند، میتواند آسیب ببیند. این آسیب میتواند باعث درد چشم و تاری دید شود.
- نورالژی پس از تبخال: این وضعیت دردناک زمانی رخ میدهد که عفونت زونا به رشتههای عصبی آسیب میزند. پیامهای ارسال شده توسط این رشتههای عصبی آشفته و اغراقآمیز میشوند و باعث دردی میشوند که ممکن است پس از محو شدن سایر علائم و نشانههای سندرم رمسی هانت مدت طولانی ادامه داشته باشد.
پیشگیری
اگر کودکان به طور معمول در برابر آبله مرغان واکسینه شوند احتمال ابتلا به ویروس آبله مرغان را تا حد زیادی کاهش میدهد. واکسن زونا برای افراد 50 ساله یا بالاتر نیز توصیه میشود.
تشخیص
پزشکان اغلب میتوانند سندرم رمسی هانت را بر اساس سابقه پزشکی، معاینه فیزیکی و علائم و نشانههای متمایز این اختلال شناسایی کنند. برای تأیید تشخیص، ممکن است پزشک از یکی از تاولهای ضایعه پوستی، در گوش نمونهای از مایع برای آزمایش بگیرد.
درمان
درمان سریع سندرم رمسی هانت میتواند درد را کاهش دهد و خطر عوارض طولانی مدت را کاهش دهد. داروها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- داروهای ضد ویروسی داروهایی مانند آسیکلوویر، فامسیکلوویر یا والاسیکلوویر اغلب به مبارزه با ویروس آبله مرغان کمک میکنند.
- کورتیکواستروئیدها : به نظر میرسد یک رژیم کوتاه پردنیزون با دوز بالا اثر داروهای ضد ویروسی را در سندرم رمسی هانت افزایش میدهد.
- داروهای ضد اضطراب: داروهایی مانند دیازپام (والیوم) میتوانند به تسکین سرگیجه کمک کنند.
- مسکنها.:درد مرتبط با سندرم رمسی هانت میتواند شدید باشد. ممکن است نیاز به داروهای مسکن تجویزی باشد.
شیوه زندگی و درمانهای خانگی
موارد زیر میتواند به کاهش ناراحتی ناشی از سندرم رمسی هانت کمک کند:
- نواحی تحت تأثیر بثورات را تمیز نگه دارید.
- برای تسکین درد، کمپرس خنک و مرطوب را روی بثورات بمالید.
- از مسکنهای بدون نسخه یا داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن استفاده کنید.
اگر ضعف صورت بستن یکی از چشمانتان را برای شما دشوار میکند، اقدامات زیر را برای محافظت از بینایی خود انجام دهید:
- اگر چشم شما خشک شده، در طول روز از قطرههای مرطوبکننده استفاده کنید.
- در شب، پماد را روی چشم بمالید و پلک خود را با چسب ببندید یا از چسب چشم استفاده کنید.
بیماری فلج بل (Bell’s palsy) به خاطر درگیری عصب هفت اتفاق می افته و البته زونا اگر در منطقه نزدیک این عصب رخ بده می تونه باعث این موضوع بشه، و چندان نگران کننده نیست ،سندرم رمسی هانت با این عارضه فرق اساسی داره و رسانه ها به اشتباه این دو را با هم قاطی کردند.
این بیماری با فلج بلز فرق داره؟
من یک بار فلج بلز گرفتم و تا یک ماه مشکل پلک زدن ، بستن پلک هنگام خواب ، از بین رفتن مزه غذاها در دهان، مشکل در صحبت و حرکات صورت داشتم.
بله. از نظر علت نوع ویرویس متفاوته. اما از نظر درمان تا حدی زیادی درمان مشابهه
به نظرم زونا با فلج بل مرتبط باشه ولی سندرم رمسی هانت ربطی به زونا و ابله مرغان نداشته باشه
دیگه در مسلمات پزشکی که جای حدس و گمان نیست.