یک یافته عجیب گوگل: نیمی از افراد نسل Z به جای جستجو در گوگل با جستجوگر داخلی اینستاگرام و تیک تاک دنبال مطالب مورد نظرشان می‌گردند! تفسیر این خبر مهم

2

به صورت خلاصه و مختصر و مفید به نسلی، نسل Z یا زومر گفته می‌شود که از همان آغاز تولد به اینترنت و وسایل پرتابل مثل گوشی هوشمند و تبلت دسترسی داشته‌اند.

این تعریف مختصر این نسل است. گرچه درست نیست که ما بر اساس تاریخ تولد، نسل‌ها را از هم جدا کنیم و مثلا بگوییم که فلانی نسل Z  است و آن یکی عضو نسل هزاره، اما به صورت تقریبی افراد نسل Z، بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ به دنیا آمده‌اند. یعنی بر اساس کشوری که در آن به دنیا آمده‌اند و یا لایه اجتماعی و اقتصادی پدر و مادرشان عضویت در این نسل Z می‌توانسته در سال ۱۹۹۷ به بعد یا سال ۲۰۱۲ به بعد رخ داده باشد.

اما برسیم به خبر مهمی که در بین صدها خبر روزانه جای تامل بسیار زیاد دارد.

طبق داده‌های داخلی گوگل، نزدیک به 40 درصد از نسل Z استفاده از جستجوگر تیک تاک و اینستاگرام را به موتور جستجوی گوگل ترجیح می‌دهند.

طبق داده‌های داخلی گوگل که اولین بار توسط TechCrunch گزارش شده، تقریباً 40 درصد از نسل Z اینچنین هستند.

تیک تاک همان طور که احتمالا آگاه هستید سریع‌ترین شبکه اجتماعی در حال رشد است و میزان رشدش آنقدر زیاد بوده که حتی اینستاگرام و اسنپ‌چت را نگران کرده است. میزان این نگرانی هم آنقدر زیاد بوده که به صرافت کپی کاری از معماری و طراحی تیک تاک برآمده‌اند و Reels و Spotlight را ارائه کرده‌اند.

اما اکنون، یکی از مدیران گوگل تأیید کرده  که تیک تاک و اینستاگرام در حال تغییر روش جستجوی اینترنت توسط جوانان هستند و گوگل در تلاش است با شرایط تازه خود را مطابقت بدهد!

معاون ارشد گوگل، پرابهاکار راغاوان، در کنفرانس فناوری «فورچون برین استورم» گفت که طبق مطالعات داخلی گوگل، تقریباً 40 درصد از جوانان وقتی به دنبال مکانی برای ناهار می‌گردند، از نقشه‌های گوگل یا جستجوی عمومی استفاده نمی‌کنند، بلکه به تیک تاک یا اینستاگرام می‌روند.»

“ما (گوگل) با رقابت شدیدی هم از سوی موتورهای جستجوی عمومی و تخصصی و هم از طرف برنامه‌های اختصاصی روبرو هستیم.”

اینسایدر پیش از این پیش بینی کرده بود که درآمد تبلیغاتی تیک تام تا سال 2024 از یوتیوب پیشی بگیرد!

منبع


اما این خبر چه هشدارهایی را مطرح می‌کند؟

زمانی ما معماری شخصی اینستاگرام را در جهت اعتیاد کاربران به اسکرول بی انتها و رسیدن به لذت‌ها کوچک و دوپامین ارزیابی می‌کردیم. من شخصا از اینکه اینستاگرام برای متن احترام زیادی قائل نیست، شاکی بودم.

اما تیک تاک که آمد متوجه شدم این شبکه حتی در حد عنوان ویدئوها و کپشن هم به متن اهمیت نمی‌دهد و درجه اعتیاد را به مراتب بالاتر می‌برد.

به تعبیر شخصی من (که ممکن است شما این تشبیه را دوست نداشته باشید) اگر اینستاگرام تریاک توده‌ها بود، تیک تاک در حال تبدیل شدن به هروئین نسل جوان اینترنتی است.

مسلم است که در هر دو شبکه اجتماعی  حساب‌ها و پیج‌های زیادی هم داریم که محتوای عالی چندرسانه‌ای می‌سازند. اما من دارم از یک روند کلی صحبت می‌کنم. روندی که در آن اینترنت از معماری اولیه خود یعنی صفحات به هم مربوط و تار عنکبوت اطلاعات و هایپرلینک‌ها خارج شده و به چند جزیره جدا از هم مملو از سرگرمی تبدیل شده است.

بدیهی است هنوز برای یک جستجوی دقیق، موتورهای جستجو مانند گوگل بسیار بهتر هستند. اما خبر جدید منجر به تجدید نظر ذهنی در ما می‌شود.

فرض کنید که من پیش از این می‌خواستم که چیزی بخرم. پیش از این می‌رفتم و نقد چند سایت معتبر و ویدئوی یوتیوب و کامنت‌های سایت‌های فروش بزرگ را می‌خواندم. اما به عنوان نسل Z ممکن است یک راست هشتگ‌های اینستاگرام را جستجو کنم و به همان اطلاعات محدود چند پیج اکتفا کنم.

چنین کاری می‌تواند در مورد چیزهای دیگر هم رخ بدهد:

مثلا سابق بر این اگر دلتان برای شنیدن یک ترانه و موسیقی یا دیدن قطعه‌ای از یک فیلم تنگ می‌شود، گوگل می‌کردید. اما الان ممکن است با خودتان بگویید با جستجو در اینستاگرام شاید سریع‌تر بشود به اینها رسید.

به صورت مشابه یک جوان وقتی دنبال رستوران خوبی در شهری که به آن سفر کرده، می‌گردد یا می‌خواهد لباسی مانند مانتو یا تی شرت سفارش بدهد یا دنبال آدرس یک کلینیک زیبایی می‌چرخد، باز هم ممکن است تصور کند که جستجو در اینستاگرام سریع‌تر و بهتر است.

برخی ممکن است همین حس را در مورد تیک تاک که در ایران کمتر رایج است، داشته باشند.

اما ده سال بعد چه؟ وقتی شبکه‌های اجتماعی به درآمد باز هم بالاتری رسیدند و توانستند در بخش تحقیق و توسعه جستجو و بازاریابی خود ارتقاهایی ترتیب دهند، حتما فکری برای جستجو سریع و فیلتر شده می‌کنند.

در این صورت اگر تا دیروز کاربران شبکه‌های اجتماعی گاهی از جزایر تنهایی خود خارج می‌شدند و به لطف گوگل جستجویی عمومی می‌کردند و صفحات غنی از اطلاعات و پرمتن را جستجو می‌کردند، دیگر تقریبا هرگز از جزیره خود خارج نمی‌شوند.

کلا راهبرد طولانی‌مدت و بنیادین صاحبان شبکه‌های اجتماعی هم این است که تا حد ممکن کاربران در داخل خود شبکه اجتماعی مشغول باشند.

آیا گوگل به صورت کنونی می‌تواند بعد از یک دهه هم سر پا بماند؟ یا اینکه جستجوگرهای اجتماعی جای آن را خواهند گرفت. شاید هم این وسط یک موتور جستجوی اجتماعی خلاقانه سبز شود.

اما بیم ما که سقوط تدریجی گوگل نیست. هراس ما از این است که سطح کاربری مردم از چیزی که الان هم است، پایین‌تر بیاید. انسان‌ها تا راه ثبت متنی دانش و معارف و حفظ و طبقه‌بندی آن را پیدا نکردند، به تمدن‌های بزرگ نرسیدند. بعید است خرده‌دانش‌های شفاهی و ویدئویی بی‌هدف از پس ارتقای تمدن‌های آینده برآیند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

این معماری‌های بسیار عجیب و در مواردی هراس‌انگیز دوران سوسیالیسم در روسیه و کشورهای اقماری آن

شوروی و سوسیالیست‌ها هم برای خود سبک معماری خاصی داشتند. در مواردی باشکوه، در مواردی خشن و در معدودی موارد مفهومی و زیبا.چیز جالب در آنها هدف ساخت آنها بود: بزرگداشت مبارزات میهنی و پیشرفت‌هایی که در سایه دولت‌های چپ به دست آمده بودند.…

صندلی‌های بامزه طراحی شده با هوش مصنوعی توسط بونی کاره‌را

تصور کنید وارد اتاقی می‌شوید و صندلی‌ای را می‌بینید که شبیه یک قاچ هندوانه غول‌پیکر است، همراه با پوست و دانه‌هایش. یا صندلی‌ای که شبیه آناناس سیخ‌دار است، با لبه های تیز و اندرون نرمش؟این دنیای بونی کاره‌را است، هنرمند با استعداد سه…

وقتی هم عاشق کارت باشی و هم خلاق، نتیجه‌اش می‌شود این عکس‌هایی که می‌بینید

تا حالا عاشق شده‌اید؟ همه چیز دنیا را زیبا می‌بینید، احساس گرما و سرمای زیاد در تابستان یا زمستان نمی‌کنید و مشتقل از زمان، در زمان سیر می‌کنید.حالا اگر این عشق به کارتان باشد و از خلاقیت بهره خوبی برده باشید، نتایج کارتان زیبا می‌شود.…

آیا چهره‌های مشهور، فرازمینی و بیگانه هستند؟! چرا چنین چیزهایی در شبکه‌های اجتماعی رواج می‌یابد +…

امروز صبح دوست گرانقدری ویدئویی از آنجلینا جولی را از یک صفحه اینستاگرام برای من فرستاد. در این ویدیو که ظاهرا از یک مصاحبه او انتخاب شده بود، روی چشم‌های او زوم می‌شد و این نکته القا می‌شد که چشمان او غیرطبیعی هستند و قرنیه و عنبیه او…

انگار این شخصیت‌های تاریخی و اسطوره‌ای همین الان عکس گرفته‌اند! استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی…

ما بسیاری از شخصیت‌های تاریخی را تنها به صورت طراحی‌های محو و مجسمه‌ها و سردیس‌ها را دیده‌ایم. حالا تصور کنید که این شخصیت‌ها دوباره زنده می‌شدند و با آرایش صورت و مو و ریش امروزی و لباس‌های مدرن به عکاسخانه می‌رفتند.این کاری است که یک…

این عکس‌های تاریخی را یا ندیده‌اید یا احتمالش کم است که دیده باشید!

پسرک «بانجو» نوا» با سگش -  تقریباً در اوایل دهه 1900جورج لوکاس قبل از تکامل جلوه‌های کامپیوتری، 1984فضای داخلی خطوط قطار اورینت اکسپرس،  سال 18831947. دختری در حال بازی با ماشین اسباب‌بازی، شهر نیویورک، عکس از فرد…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. سحر می گوید

    بذارید من تجربه‌ی شخصی خودمو در میون بذارم، فرض کنید میخوام راجع به یک بیماری تحقیق کنم مثلا، وقتی تو گوگل سرچ میکنم نتایج خیلی مبهم و کتابی میاد، یا تبلیغ بعضی پزشک‌ها یا داروها، وقتی تپ تیک‌تاک سرچ میکنم افراد واقعی اومدن تجاربشون رو در میون گذاشتن و خیلی ملموس‌تر و تجربی.تره، نحوه‌ی بیانشون خیلی به من نزدیک‌تره و افراد واقعی برام معتمدتر از کسایی هستن که تو گوگل یه مطلبی رو نوشتن و معلوم نیست کی پشتشه و چقدر آپدیته

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      به خصوص در زمینه پزشکی شمار قابل توجهی از ویدیوهای شبکه های اجتماعی گمراه کننده هستند.
      داستان واضحا برعکس دریافت شماست.
      در گوگل شما باید با کلیدواژه درست جستجو کنید و مخصوصا وقتی به انگلیسی جستجو می‌کنید نتایج عمدتا قابل قبول هستند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.