داستان این هواپیما – هتل هوایی که این روزها در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود چیست و آیا کسی قصد ساختنش را دارد؟!

در آثار علمی تخیلی اگر دقت کنید، میبینید که در نوشتهها و تصویرسازیهایش پیشبینی میکردند که سفرهایی هوایی بسیار گستردهتر از زمان حاضر و پر از رفاه و آسودگی باشند.
همچنین در نشریات عامه پسند دهههای میانی قرن بیستم، هر زمان صحبت از سفرهای هوایی در چند دهه پیش میشد، تصور میکردند که با هواپیماهای بسیار بزرگ و با فضاهای تجملی روبرو خواهیم شد که سخاوتمندانه در اختیار مسافران قرار بگیرد.
اما سالهای سال گذشته و میبینیم که نگناهای اقتصادی و کمبود سوخت ارزان و مسائل مهندسی باعث شده که آن پیشبینیها درست از آب درنیایند.
سفرهای هوایی گسترده شدهاند و همه جای دنیا را پوشش میدهند، اما آن شکوه و جلوه و رفاه تخیلی را نتوانستند برآورده کنند.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
اما به تازگی در شبکههای اجتماعی میبینیم که تصویر یک هواپیما – هتل بسیار بزرگ بسیار داغ شده و در برخی کپشنها توضیحات عنوان شده که طرح این هواپیما جدی است!
پیداست که با یک بررسی اولیه، این هواپیما – هتل نمیتواند به راحتی ساخته شود. برای مثال کافی است فقط از نظر آئرودینامیک به هواپیما دقت کنیم.
اما داستان این طراحی مفهومی چیست و چه کسی آن را طراحی کرده است. طراحیای که گرچه غیرممکن مینماید، اما از نظر زیباییشناسی بسیار قابل توجه است.
هاشم الغیلی این طراحی مفهومی باورنکردنی کشتی کروز هوایی Sky Cruise را بر اساس طرح یک هنرمند دیگر، به صورت ویدئویی تجسم کرده است.
این هواپیما مثل یک کشتی دریایی میماند که قرار است یکباره با بالها و موتورهای غول پیکر متعدد خود در آسمان معلق بماند.
ویدئویی منتشر شده از نقاشی تونی هولمستن -یک مدیر هنری- الهام گرفته که بیش از یک دهه پیش منتشر شده بود. در آن ما اسکای کروز را میبینیم که به لطف استفاده از همجوشی هستهای میتواند تا ۵۰۰۰ نفر را در خود جای دهد و سالها در هوا بماند!
توانایی الغیلی در متحرک کردن این طراحی مفهوم و زنده کردن آن شگفتانگیز است.
هاشم الغیلی توضیح میدهد: «من معتقدم که تجربه فعلی پرواز خستهکننده و قدیمی شده . زمان نوآوریهای جدید فرا رسیده است که تجربه پرواز ما را راحتتر میکند. من همیشه از طرفداران استودیو جیبلی بودم. قلعهای در آسمان یکی از فیلمهای مورد علاقه من است که در آن کشتیهای پرنده عظیمی را میبینیم که در آن افرادی زندگی میکنند.
Sky Cruise دارای عرشههای رصد فراوانی است که میتوانید از آنها مناظر آسمان یا حتی شفق قطبی را تماشا کنید. میهمانان و تجهیزات با توجه به اینکه خود این کشتی هوایی فضای فرود دارد با هواپیماهای جت روی آن فرستاده میشوند.
در داخل کشتی هوایی، الغیلی دنیایی از تجمل را با غذاهای باشکوه و فضای داخلی مجلل نشان میدهد. حتی یک مرکز پزشکی پیشرفته در کشتی وجود دارد تا نیازهای بهداشتی مهمانان را برآورده کند. در حالی که هتلهای آسمانی در گذشته پیشنهاد شدهاند و اغلب در داستانهای علمی-تخیلی نمایش داده میشوند، واقعگرایی ویدیوی الغیلی با توجه زیادی مواجه شده است.
الغیلی مطمئن است که ما در آستانه فناوری هستیم که میتواند این رویا را به واقعیت تبدیل کند. او در فیس بوک نوشته: “من معتقدم که اسکای کروز (اسکایتانیک یا فلایتانیک) میتواند روزی در آسمان ما پرسه بزند. انتظار میرود راکتورهای هستهای کوچکی که میتوانند هواپیماها را تغذیه کنند تا سال ۲۰۳۰ آماده شوند. تنها با چند تغییر در طراحی، همجوشی هستهای و آیرودینامیک مناسب، اسکای کروز میتواند روزی پرواز کند و هزاران مسافر را بالای ابرها حمل کند.»
از زمانی که این ویدیو در فضای مجازی منتشر شد، شور و شوق و همچنین انتقادهایی در مورد آیرودینامیک هواپیما و توانایی آن در پرواز وجود داشت.
الغیلی میگوید: «من میخواهم تکرار کنم که این فقط یک طراحی مفهومی است. خوشحالم که میبینم بحثهای زیادی را برانگیخته است و شما را وادار کرده تا لحظهای به رویای آیندهای بپردازید که در آن چنین چیزهایی وجود داشته باشد. صرف نظر از امکانپذیری آن، ما انسانها هرگز نباید از رویاپردازی دست بکشیم.»