تفاوت روغن گیاهی با حیوانی در چیست؟ 5 نکته که باید بدانید

رپورتاژ

به نظر شما چرا با داروهای شیمیایی جدیدی که وارد صنعت دارو شده‌اند، هم‌‌چنان برخی بیماری‌ها درمان نمی‌شوند و هر روز مطب‌ پزشکان شلوغ‌تر می‌شود؟ یکی از دلیل‌ها، مصرف روغن‌های ناسالم در رژیم غذایی است. این روزها روغن‌ها در انواع روغن گیاهی و حیوانی عرضه می‌شوند که درصد بسیاری از افراد از نوع حیوانی آن‌ها استفاده می‌کنند. تفاوت روغن گیاهی با حیوانی در نحوه تولید، خواص، مضرات و قیمت محصول است. 5 نکته مهم را که باید در مورد مصرف این نوع روغن‌ها بدانید، در این مقاله به شما خواهیم گفت؛ پس توصیه می‌کنیم از مطالعه این مطلب ساده عبور نکنید.

1- تفاوت روغن گیاهی با حیوانی در نحوه تولید

در علم تغذیه روغن‌ها و چربی‌ها به‌عنوان دومین منبع تامین‎کننده انرژی پس از هیدروکربن‌ها، از اهمیت ویژه‎ای برخوردارند. روغن‌ها و چربی‌ها از منابع حیوانی و گیاهی به دست می‌آیند که هر کدام از آن‌ها با کیفیت متفاوت نیازهای بدن را تامین می‌کنند. این نوع روغن‌ها هر کدام به روش‌های متفاوتی تولید می‌شوند. روغن گیاهی از گیاهان مختلف روغنی مثل: آفتابگردان، سویا، ذرت، زیتون و کنجد گرفته می‌شود. اما روغن حیوانی از بخش چربی شیر، پیه و دنبه تولید خواهد شد.

در فرهنگ مردم ایران، روغن حیوانی همان روغن کره یا روغن شیر است که به وسیله دامداران آماده می‌شود. اغلب روغن‌های حیوانی و گیاهی در فروشگاه‌ها و عطاری عمده فروش یا خرده فروش در بازار عرضه می‌شوند که کیفیت‌های متفاوتی دارند. به‌همین دلیل در هنگام خرید این روغن‌ها باید به اصل بودن فاقمحصولات توجه بسیاری داشته باشید.

2- مقایسه روغن های خوراکی گیاهی و حیوانی در زمینه مواد تشکیل‌دهنده

یکی دیگر از تفاوت روغن گیاهی با حیوانی در ترکیبات این مواد خوراکی است. کلیه روغن‌های حیوانی و گیاهی از ترکیباتی به نام اسیدهای چرب تشکیل شده‌اند، اما تفاوت آن‌ها ناشی از نوع اسیدهای چرب است. ساختار شیمیایی روغن‌های حیوانی از اسیدهای چرب اشباع ساخته شده است. این نوع اسیدهای چرب، جامد هستند و قابلیت هضم و جذب کمتری دارند. هم‌چنین در ترکیبات روغن‌های حیوانی، مقداری کلسترول نیز وجود دارد.

روغن‌های گیاهی پرس سرد فاقد کلسترول هستند. ساختار شیمیایی این نوع روغن‌ها سرشار از اسیدهای چرب غیر‌اشباع است. اسیدهای چرب غیر‌اشباع در دمای معمولی مایع‌ بوده و راحت‌تر جذب بدن می‌شوند. هم‌چنین روغن‌های گیاهی باعث کاهش کلسترول خون نیز خواهند شد. بسیاری از شرکت‌ها و عطاری‌های کشور، بهترین روغن‌ها را از مراکز فروش عمده روغن خوراکی خریداری می‌کنند. با‌این‌وجود، انتخاب عمده‌فروشی‌های عطاری نباید بدون دقت انجام شود؛ زیرا کیفیت و نوع روغن‌های عرضه‌شده به فروشنده آن بستگی دارد. عطاری آنلاین ویترین مارکت، کیفیت روغن‌های گیاهی عرضه‌شده در سایت را به‌طور‌کامل تضمین می‌کند. از‌این‌رو شما می‌توانید بدون نگرانی انواع روغن‌های خوراکی را خریداری کنید.

 

3- فرق قیمت روغن گیاهی و حیوانی؛ روغن گیاهی، محصولی سالم و به‌صرفه

یکی دیگر از تفاوت روغن گیاهی با حیوانی در قیمت این محصولات است. انواع روغن‌های گیاهی و حیوانی جامد و مایع با قیمت‎های بسیار متفاوتی در بازار عرضه می‌شوند. قیمت این محصولات متناسب با کیفیت و اصل بودن آن‌ها تعیین می‌شود. به‌طور‌کل قیمت انواع روغن‌های گیاهی بسیار مناسب و مقرون‌به‌صرفه‌تر از روغن‌های حیوانی است. پیشنهاد می‌شود برای خرید هر یک از این نوع روغن‌ها، کیفیت را فدای قیمت نکنید؛ زیرا به‌طور مستقیم به سلامت بدن ارتباط دارد. در مراکز فروش عمده انواع روغن های گیاهی می‌توانید قیمت انواع روغن‌های پرفروش عطاری را مشاهده و برای خرید آن اقدام کنید.

4- روغن گیاهی کلسترول خون را افزایش نمی‌دهد!

پاسخ بدن افراد مختلف نسبت به دریافت اسیدهای چرب اشباع بسیار متفاوت است. در برخی افراد با مصرف این چربی‌ها، میزان HDL و تری گلیسیرید که از چربی‌های بد هستند، افزایش پیدا می‌کند. افزایش این فاکتورهای چربی خونی، باعث ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. در افرادی که میزان LDL یا کلسترول بد خون آن‌ها در واکنش به مصرف چربی‌های اشباع افزایش پیدا می‌کند، باید میزان دریافت روغن حیوان و کره را در طول روز محدود کنند. این افراد باید حداکثر یک تا دو قاشق غذاخوری از این چربی‌ها استفاده کنند.

سال‌هاست که محققان با بررسی‌های مختلف، دریافته‌اند که مصرف بسیاری از روغن‌ها به عروق آسیب می‌زند و احتمال ابتلا به مشکلات کبدی و بسیاری از بیماری‌های دیگر را بالا می‌برد. برخی از محققان معتقدند مصرف روغن‌های گیاهی مثل زیتون و کنجد به سلامت بدن کمک می‌کند. هم‌چنین می‌توان از این روغن‌ها به‌عنوان چاشنی سالمی برای درست کردن غذا و سالاد استفاده کرد. اما پژوهشگران به‌تازگی ادعا کرده‌اند که «مصرف بیش از حد» این روغن‌های مفید در افراد کم تحرک، ممکن است بدن را در سراشیبی بیماری و پیری قرار دهد.

 

5- روغن گیاهی؛ بهترین روغن خوراکی از نظر طب سنتی با اسید چرب اشباع کمتر

طبق اعلام وزارت بهداشت هر نوع روغنی که مجموع اسیدهای چرب ترانس آن، کمتر از 10% و مجموع اسیدهای چرب اشباع آن کمتر از 25% باشد، روغنی مفید محسوب می‌شود. در واقع هر‌چقدر روغن غیر‌اشباع‌تر باشد برای بدن مفید‌تر است. از این رو می‌توان نتیجه گرفت، روغن‌های گیاهی خواص بیشتری نسبت‌به روغن‌های حیوانی دارند. این روغن‌ها با زنجیره کربنی کوتاه، چگالی اسید‌چرب پایینی دارند. به همین دلیل هضم آن‌ها در بدن به‌راحتی انجام می‌شود.

همین امر، جلوی رسوب روغن در رگ‌ها و بروز بیماری‌های قلبی عروقی را خواهد گرفت. هم‌چنین روغن‌های غیر‌‌اشباع بهتر از سایر روغن‌ها در بدن تبدیل به انرژی می‌شوند. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که چربی‌های غیر‌اشباع برای ساخت سلول‌های مغز، سلامت قلب و نیز برای اعصاب چشم مفید هستند.

ویترین مارکت؛ عرضه‌کننده انواع روغن‌های سالم گیاهی با ضمانت اصالت محصول

در این مقاله به سوال «تفاوت روغن گیاهی با حیوانی چیست؟» پاسخ دادیم. مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده انتخاب روغن خوراکی، میزان فعالیت جسمی و سلامت عمومی بدن است. در نهایت نیز به‌یاد داشته باشید که مصرف بی‌رویه و بیش از حد هر ماده خوراکی مضر است. به‌همین دلیل توصیه می‌شود در استفاده از انواع روغن‌های حیوانی و حتی گیاهی محتاط‌تر باشید. علاوه‌بر این شما می‌توانید با خرید انواع روغن‌های خوراکی سلامت خود را تضمین کنید. از این رو ما خرید روغن گیاهی از فروشگاه ویترین مارکت را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

ویترین مارکت، فروشگاه عطاری آنلاین، با بیش از ۳۰ سال سابقه است. این فروشگاه اینترنتی این روزها به نامی آشنا در زمینه عطاری و فروش روغن‌های گیاهی به روش پرس سرد شناخته می‌شود. به دلیل کیفیت بالای محصولات عرضه‌شده در ویترین مارکت، حذف واسطه‌ها، قیمت مناسب محصولات و ارسال به سراسر کشور، مشتریان بیشترین رضایت را نسبت به خرید محصولات مختلف از این فروشگاه دارند. شما عزیزان می‌توانید برای مشاهده لیست کاملی از محصولات ویترین مارکت وارد سایت vitrinemarket.com شده یا برای خرید عمده و دریافت مشاوره رایگان با شماره ۰۲۱۲۲۹۵۳۵۸۴ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]