زندگینامه ایزابل آلنده نویسنده و روزنامه‌نگار شیلیایی و خالق رمان خانه ارواح

ایزابل آلنده نویسنده و روزنامه نگار شیلیایی متولد 2 اوت 1942 در لیما، پرو است. او بیشتر به خاطر رمان‌هایش شناخته می‌شود که اغلب دارای شخصیت‌های قوی زن و عناصر رئالیسم جادویی هستند. از معروف ترین آثار او می توان به «خانه ارواح»، «اوا لونا»، «پائولا» و «شهر جانوران» اشاره کرد.

آلنده کار خود را به عنوان روزنامه نگار در شیلی آغاز کرد، اما پس از کودتای نظامی در سال 1973 از کشور گریخت. سرانجام در ایالات متحده ساکن شد و در آنجا شروع به نوشتن اولین رمان خود به نام “خانه ارواح” کرد که در سال 1982 منتشر شد. و پرفروش شد.

آلنده در طول زندگی حرفه ای خود از مدافعان برجسته حقوق زنان و عدالت اجتماعی بوده است و نوشته های او اغلب منعکس کننده این مضامین است. او جوایز و افتخارات زیادی را برای کار خود دریافت کرده است، از جمله مدال آزادی ریاست جمهوری از باراک اوباما در سال 2014.

آلنده به نوشتن و انتشار رمان‌ها ادامه می‌دهد و یکی از برجسته‌ترین و تأثیرگذارترین نویسندگان آمریکای لاتین در نسل خود محسوب می‌شود.

آلنده از پدر و مادری شیلیایی متولد شد و بیشتر دوران کودکی خود را در شیلی گذراند، اگرچه خانواده او نیز در پرو و بولیوی زندگی می کردند.

او در 17 سالگی کار خود را در روزنامه نگاری آغاز کرد و برای یک مجله شیلیایی به نام “پائولا” کار کرد.

عموی آلنده رئیس جمهور شیلی سالوادور آلنده بود که در کودتای نظامی سال 1973 سرنگون شد و کشته شد. خانواده او پس از کودتا از کشور فرار کردند و به تبعید رفتند.

نوشته‌های آلنده اغلب مضامین فمینیسم، عدالت اجتماعی و هویت فرهنگی را بررسی می‌کند و غالباً عناصر رئالیسم جادویی، سبک ادبی مرتبط با نویسندگان آمریکای لاتین را در بر می‌گیرد.

آلنده علاوه بر رمان‌هایش، خاطرات، کتاب‌های کودکان و مقاله‌هایی نیز نوشته است.
آلنده در سال 1996 بنیاد ایزابل آلنده را تأسیس کرد که از زنان و دختران در سراسر جهان حمایت می کند، با تمرکز ویژه بر توانمندسازی آنها از طریق آموزش، مراقبت های بهداشتی و استقلال اقتصادی.

آلنده در حال حاضر با همسرش در کالیفرنیا زندگی می کند و یک شهروند ایالات متحده است.

اولین رمان آلنده، «خانه ارواح»، از نامه‌های پدربزرگش و تجربیات خودش از زندگی در میان تحولات سیاسی شیلی در دهه‌های 1970 و 1980 الهام گرفته شد.

آلنده بیش از 75 میلیون کتاب در سراسر جهان فروخته است که به بیش از 40 زبان ترجمه شده است.

آلنده علاوه بر نویسندگی به عنوان یک شخصیت تلویزیونی نیز فعالیت داشته و در چندین مستند و مصاحبه حضور داشته است.

آلنده در سال 2010 برنده جایزه ملی ادبیات شیلی شد که یکی از بالاترین افتخارات ادبی این کشور است.

رمان های آلنده در چندین فیلم و نمایشنامه اقتباس شده است، از جمله اقتباس سینمایی «خانه ارواح» در سال 1993 با بازی مریل استریپ، گلن کلوز و جرمی آیرونز.

آلنده عضو آکادمی هنر و ادبیات آمریکا است و دکترای افتخاری را از چندین دانشگاه از جمله هاروارد و جورج تاون دریافت کرده است.

آخرین رمان آلنده، “روح یک زن” در سال 2021 منتشر شد و خاطراتی است درباره تجربیات او به عنوان یک فمینیست و بازتاب او در مورد نقش زن در جامعه.

آلنده به دلیل فعالیت و فعالیت های بشردوستانه اش شناخته شده است و جوایزی مانند مدال آزادی ریاست جمهوری، بالاترین افتخار غیرنظامی در ایالات متحده، و جایزه دوروتی و لیلیان گیش را دریافت کرده است، که به هنرمندانی تجلیل می شود که سهم قابل توجهی در جامعه داشته اند. .

در سال 2006، آلنده اولین زن آمریکای لاتین بود که به عضویت آکادمی سلطنتی اسپانیا، یکی از معتبرترین مؤسسات ادبی در جهان اسپانیایی زبان، انتخاب شد.

آلنده یک مدافع قوی برای اصلاحات مهاجرت است و در مورد تجربیات خود به عنوان یک مهاجر در ایالات متحده صحبت کرده است.

آلنده همچنین چندین رمان جوان از جمله سه گانه «شهر جانوران» و «دفترچه مایا» نوشته است.

آلنده به خاطر سبک گفتاری جذاب و کاریزماتیک خود شناخته شده است و سخنرانی ها و سخنرانی های متعددی در مورد موضوعات مختلف از جمله نویسندگی، فمینیسم و عدالت اجتماعی ارائه کرده است.

آلنده از طرفداران اپرا است و ارجاعاتی به اپرا در چندین رمان خود از جمله “خانه ارواح” و “جزیره زیر دریا” گنجانده است.

آلنده در رسانه های اجتماعی فعال است و دنبال کنندگان زیادی در توییتر و فیس بوک دارد، جایی که او اغلب به روزرسانی های مربوط به نویسندگی و کارهای دفاعی خود را به اشتراک می گذارد.

رمان «پائولا» آلنده خاطرات زندگی و مرگ دخترش پائولا فریاس است که در 29 سالگی بر اثر عوارض مربوط به پورفیری، یک اختلال ژنتیکی نادر درگذشت.

آلنده یکی از بنیانگذاران بنیاد ماریانا پیندا است که از قربانیان خشونت خانگی حمایت می کند و حقوق زنان را در اسپانیا ترویج می کند.

آلنده یک خواننده مشتاق است و از نویسندگانی مانند گابریل گارسیا مارکز، ویرجینیا وولف و پابلو نرودا به عنوان تأثیرگذار بر آثار خود نام برده است.

آلنده در رویدادها و کنفرانس های متعددی در سراسر جهان از جمله نشست جهانی انجمن زنان و کنفرانس TEDWomen سخنران اصلی بوده است.

آلنده به خاطر سخاوتش مشهور است و میلیون‌ها دلار به اهداف مختلف از جمله کمک‌های زلزله در شیلی و طرح‌های آموزشی برای دختران در آمریکای لاتین کمک کرده است.

رمان «خانه ارواح» آلنده در چندین کشور از جمله شیلی در دوران دیکتاتوری نظامی و بعداً در اسپانیا به دلیل انتقاد از رژیم‌های استبدادی ممنوع شده است.

آلنده خود را فردی روحانی توصیف کرده و مضامین معنویت و عرفان را در چندین رمان خود گنجانده است.

آلنده یکی از اعضای هیئت مشورتی بنیاد زنان مکزیکی است، سازمانی که برای از بین بردن خشونت علیه زنان و ترویج برابری جنسیتی کار می کند.
رمان «اوا لونا» آلنده در سال 2010 توسط تلموندو در یک سریال تلویزیونی اقتباس شد.

آلنده استاد مدعو در چندین دانشگاه از جمله دانشگاه کلمبیا و دانشگاه کالیفرنیا در برکلی بوده است.

خاطرات آلنده “کشور اختراع من” بازتابی است بر تجربیات او از بزرگ شدن در شیلی و احساس نوستالژی و آوارگی او پس از ترک کشور.

آلنده از منتقدان جدی سیاست‌های مهاجرتی دولت ترامپ بوده و چندین مقاله و مقاله در این زمینه نوشته است.

آلنده جوایز و افتخارات ادبی متعددی از جمله جایزه یک عمر دستاورد هنری مرکز PEN ایالات متحده و جایزه ملی ادبیات شیلی را دریافت کرده است.

جدیدترین کتاب آلنده، «یک گلبرگ بلند دریا» در سال 2020 منتشر شد و داستان زوج جوانی را روایت می‌کند که از جنگ داخلی اسپانیا فرار کرده و به شیلی مهاجرت می‌کنند.

آلنده دو بار ازدواج کرده و دو فرزند و چند نوه دارد.

پدر آلنده یک دیپلمات بود و خانواده او در دوران کودکی او سفرهای زیادی داشتند. او در کشورهایی مانند بولیوی، لبنان و ونزوئلا زندگی کرده است.

آلنده یک دوستدار حیوانات است و چندین کتاب برای کودکان از جمله «شهر جانوران» و «پادشاهی اژدهای طلایی» در مورد حیوانات نوشته است.

نوشته‌های آلنده اغلب مضامین خانواده و جامعه را در بر می‌گیرد و او در مورد اهمیت داستان‌سرایی به عنوان راهی برای حفظ سنت‌های فرهنگی و انتقال دانش صحبت کرده است.

آلنده یکی از اعضای موسس هیئت بین المللی کمیته حمایت از روزنامه نگاران است، سازمانی که از آزادی مطبوعات و ایمنی روزنامه نگاران در سراسر جهان دفاع می کند.

آلنده در چندین پروژه سینمایی و تئاتر شرکت داشته است، از جمله اقتباس صحنه ای از “خانه ارواح” که در سال 2009 در سانفرانسیسکو به نمایش درآمد.

کتاب‌های آلنده به‌خاطر نثر غنایی و زنده‌شان مورد ستایش قرار گرفته‌اند و او را با نویسندگانی مانند گابریل گارسیا مارکز و تونی موریسون مقایسه می‌کنند.آلنده از

حامیان برنامه توسعه ملل متحد است و به عنوان عضوی از کمیسیون سطح بالای آن در زمینه توانمندسازی حقوقی فقرا خدمت کرده است.

کتاب آلنده «عاشق ژاپنی» موضوع پیری و روابطی را که بین افراد در سال‌های آخر زندگی ایجاد می‌شود، بررسی می‌کند.

آلنده مدافع حفاظت از محیط زیست بوده و در مورد تأثیر تغییرات آب و هوایی بر روی سیاره و جوامع به حاشیه رانده شده نوشته است.

آلنده به دلیل کمک هایش به ادبیات و حقوق بشر توسط سازمان های متعددی از جمله عفو بین الملل و موزه ملی تاریخ زنان شناخته شده است.

آلنده کتاب آشپزی به نام «آفرودیت: خاطرات حواس» نوشته است که به بررسی رابطه بین غذا، احساسات و فرهنگ می پردازد.

آلنده با چندین چهره سرشناس از جمله اپرا وینفری و بیل مویرز مصاحبه کرده است.

آلنده در مورد اعتقاد خود به قدرت نوشتن برای ایجاد تغییرات اجتماعی صحبت کرده است و گفته است که هدف نهایی او الهام بخشیدن به خوانندگان برای اقدام و ایجاد تغییر در جهان است.

خاطرات آلنده با عنوان “مجموع روزهای ما” بازتابی از زندگی او پس از مرگ دخترش و روش های مقابله با غم و اندوه است.

آلنده در چندین جشنواره ادبی، از جمله جشنواره بین‌المللی کتاب ادینبورگ و جشنواره ادبیات و هنر هی، سخنران برجسته‌ای بوده است.

کتاب آلنده “خانه ارواح” توسط آهنگساز دانیل کاتان به اپرا تبدیل شد که در سال 2017 در اپرای لس آنجلس به نمایش درآمد.

آلنده در چندین تلاش بشردوستانه از جمله امدادرسانی پس از زلزله سال 2010 در هائیتی و طوفان 2017 در پورتوریکو شرکت داشته است.

آلنده به دلیل مشارکت در هنر و علوم انسانی توسط مرکز هنرهای نمایشی جان اف کندی، که جایزه مارک تواین 2018 را برای طنز آمریکایی به او اعطا کرد، مورد تقدیر قرار گرفت.

آلنده تحسین خود را از کار جوامع بومی ابراز کرده و در مورد مبارزات آنها برای حقوق زمین و حفظ فرهنگی نوشته است.

آلنده در مورد تجربه خود از افزایش سن و اهمیت درگیر ماندن و فعال ماندن در سالهای بعد صحبت کرده است.

آلنده با چندین نویسنده و هنرمند دیگر در پروژه‌هایی همکاری کرده است، از جمله اقتباس رمان گرافیکی «زورو» با هنرمندی لیلاند مایریک و اقتباس صحنه‌ای از «خانه ارواح» با نمایشنامه‌نویس، کاریداد سویچ.

آلنده از حامیان جنبش #MeToo بوده است و درباره تجربیات خود در مورد آزار و اذیت و تجاوز جنسی نوشته است.

کتاب آلنده «در میان زمستان» رمانی است که موضوعات مهاجرت و ارتباطات انسانی را که می‌تواند بین افراد با فرهنگ‌ها و پیشینه‌های مختلف ایجاد شود، بررسی می‌کند.

آلنده در مورد اهمیت نوشتن در مورد موضوعات دشوار و ناراحت کننده صحبت کرده و گفته است که معتقد است ادبیات این قدرت را دارد که باعث شود مردم در مبارزات خود کمتر احساس تنهایی کنند.

نوشته آلنده به دلیل مضامین فمینیستی و به تصویر کشیدن شخصیت های زن قوی و پیچیده مورد تحسین قرار گرفته است.

آلنده یک سخنران برجسته در چندین کنفرانس TED بوده است، جایی که او در مورد موضوعاتی مانند خلاقیت، داستان سرایی و عشق بحث کرده است.

آلنده مفتخر به دریافت جایزه گابریلا میسترال شده است که سهم برجسته ای در هنر و فرهنگ شیلی را به رسمیت می شناسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]