هنرمند اوکراینی -جولیا پیلیپچاتینا- از سنت نقاشی روی ظروف چینی، البته با طرح‌های عجیب پیروی می‌کند – یادگاری برای نسل‌ها

در قرن هفتم یا هشتم، صنعتگران چینی راهی برای ترکیب فلدسپات و کائولن ابداع کردند و آن را در دمای بسیار بالا در کوره قرار می‌دادند تا اولین ظروف چینی را تولید کنند. این ظروف در سطح جهانی معامله می‌شد و به دلیل سطوح ظریف و طرح‌های آراسته‌اش بسیار مورد توجه قرار گرفت.

تکرار و بازتولید این فرآیند دقیق آسان نبود. تا اینکه تا اوایل قرن هجدهم، سازندگان آلمانی برای اولین بار به ترکیب مناسبی از مواد و روش‌ها برای تولید سرامیک در اروپا دست یافتند. در سرتاسر جهان، سطوح روشن و سفید ظروف غذاخوری و ظروف تزئینی، بوم‌هایی را برای هنر پر زحمت نقاشی چینی فراهم می‌کردند و لایه‌های طرح‌دار متعددی از لعاب رنگارنگ روی ظرف‌ها را فراگرفت.

اکنون هنرمند اوکراینی جولیا پیلیپچاتینا، هنر تزئین بشقاب‌های چینی که میراث خانوادگی است به صورت بدیعی انجام می‌دهد. تحصیلات رسمی پیلیپچاتینا تاریخ است.

او می‌گوید: «با انتخاب و رنگ‌آمیز یک بشقاب به صورت منحصربه‌فرد برای خود، از ارزش‌های خود بهره می‌برم و – امیدوارم – این اشیاء به عنوان گواهی بر زندگی نسل‌های گذشته در خانواده‌های ما باقی بمانند.»

به خاطر جنگ روسیه و اوکراین، او مجبور شد پناهنده شود و کارگاه خود را ببندد و از صفر شروع کند. اکنون در بلژیک، او در حال ساخت مجموعه‌ای از صفحات است که حشرات رنگی را با بال‌های خالدار، پا‌های دندانه‌دار و پا‌های کرک‌دار نشان می‌دهند.

او می‌گوید:

سری ظروف حشرات، تلاشی برای غلبه بر ترس در او بوده است. نزدیک شدن به موضوع جنگ برای من سخت است. خیلی دردناک است و مانند سیاه چاله‌ای است که به محض تمرکز روی آن، مرا در خود فرو می‌برد. اما من فکر می‌کنم ماهیت ترس یکی است و تصمیم گرفتم تا حدودی ایمن اما قوی و غیرمنطقی ترس از حشرات را به هنر خود پیوند بدهم.

در حالی که حشرات مدت‌هاست در ظروف سرامیکی در کنار سایر نقش‌های پرطرفدار مانند پرندگان، درختان و مناظر ظاهر می‌شوند، پیلیپ‌چاتینا به صورت تخصصی روی حشرات با الهام از دایره‌المعارفی که نمونه‌های رنگارنگ عجیب و غریب تمرکز کرده است.

رنگ‌های پررنگ و اشباع هر حشره از طریق لایه‌بندی دقیق لایه‌های نازک رنگ  روی سطح ظروف ظاهر می‌شود و سپس قطعه را در دمای 800 درجه سانتی‌گراد می‌پزند.

این چرخه شامل گرمایش و خنک‌کردن تا دمای اتاق است، به این معنی که مرحله از کار می‌تواند 12 ساعت طول بکشد. از آنجایی که رنگ نیمه شفاف است، دستیابی به روشنایی، عمق و کنتراست نیاز به لایه‌های زیادی دارد و بنابراین بازها باید تکرار شود.

این هنرمند با تأکید بر زیبایی به‌عنوان راه فراری از غم و زشتی‌های جنگ، بر لطافت و شکنندگی در جهان طبیعی و رابطه انسانیت با آن تمرکز می‌کند. هنرمندی روی یک ظرف شیک در طول عمر نسل‌ها، بر تداوم و سنت تاکید می‌کند و در عین حال افراد عزیز خانواده را دور میز به هم متصل می‌کند. او می‌گوید: «داشتن کالایی که متعلق به مادربزرگ یا مادربزرگ است، ارزش زیادی دارد. اکنون، من در حال خلق چنین اشیایی برای آینده هستم.»

بعد از این او در نظر دارد ظرف‌هایی با موضوع سگ‌ها و داستان‌های کودکانش طراحی کند.

می‌توانید کار‌های بیشتری از او را در Behance، اینستاگرام و فروشگاه Etsy پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]