چه زمانی نیاز به کشیدن دندان عقل داریم؟

رپورتاژ
دندان عقل جزء دندان های آسیاب است که از سن 17 تا 21 سالگی در فک بالا و پایین فرصت رشد کردن دارد. همه ما انسان ها دارای 4 دندان عقل هستیم که 2 تای آن ها در فک بالای و 2 تای دیگر در فک پایین رشد می کنند. رشد طبیعی دندان عقل نمی تواند هیچ نگرانی خاصی را به همراه داشته باشد. می توانید با خیالی راحت از دندان آخر فک خودتان نیز برای جویدن استفاده کنید؛ اما گاهی اوقات دندان عقل بنا به شرایطی نیاز به کشیدن پیدا می کند. خیلی از افراد به دلیل اینکه نگران سخت بودن پروسه کشیدن دندان عقل هستند، از انجام این کار صرف نظر می کنند. اما ممکن است موقعیت دندان عقل به گونه ای باشد که برای دندان های مجاور خطرات بسیار زیادی را ایجاد کند. با ما همراه باشید تا مواقعی که مجبور به جراحی و کشیدن دندان عقل هستید را بررسی کنیم.

چه زمانی کشیدن دندان عقل اجباری است؟
همانطور که اشاره کردیم، دندان عقل در حال طبیعی نیازی به کشیدن ندارد. بنابراین، این یک باور اشتباه است که همه افراد باید کشیدن دندان های عقل را انجام دهند. در غیر این صورت با مشکلات زیادی در دهان و دندان مواجه می شوند. تنها زمانی مجبور به کشیدن دندان عقل هستیم که دندان ها به صورت نادرست رشد کرده باشند یا حتی درون لثه پنهان شده باشند.
در صورتی که کل دندان در لثه پنهان شده باشد به آن نهفته می گوییم؛ اما اگر بخشی از آن بیرون از لثه و بخشی دیگر درون لثه باشد، به آن نیمه نهفته می گوییم. پس اگر دندان نهفته و نیمه نهفته باشد، احتمال اینکه نیاز به جراحی دندان و یا کشیدن آن داشته باشیم، وجود دارد. اما باز هم این موضوع اجباری نیست! در موارد زیر کشیدن دندان عقل یک اجبار برای افراد می باشد.
1. عفونت کردن دندان عقل
عفونت کردن دندان عقل ناشی از رشد کیست در دندان، پوسیدگی دندان عقل و یا دندان های مجاور است. متاسفانه رایج ترین دلیلی که باعث می شود دندانپزشکان مجبور به کشیدن دندان عقل شوند همین موضوع است. اگر به موقع دندان عقل کشیده شود، از عفونت کردن لثه و دندان های مجاور نیز جلوگیری می شود.

2. فشار آوردن به دندان های مجاور
دندان های عقل معمولا در مواقعی که فک به درستی رشد نکرده باشد، می توانند باعث ایجاد فشار بر روی دندان های مجاور شوند. در چنین شرایطی حتی امکان جابجایی دندان ها و کج شدن برخی از آن ها وجود دارد. به همین خاطر، اگر دندان عقل به دندان های مجاور فشار وارد کند، باید حتما کشیده شود. در غیر این صورت ممکن است فرد نیاز به ارتودنسی نیز داشته باشد.
3. آسیب رساندن به دندان های مجاور
یکی دیگر از شرایطی که باعث می شود مجبور به کشیدن دندان عقل شوید، آسیبی است که این دندان به دندان های مجاور شما وارد می کند. در واقع، گاهی اوقات دندان عقل به دلیل نزدیکی به دندان های مجاور، اجازه تمیز شدن این دندان ها را نمی دهد. از طرفی آنقدر فشار زیادی به فک وارد می کند که ممکن است باعث شکستگی دندان های مجاور نیز شود. در چنین شرایطی، کشیدن دندان یک ضرورت فوری است!
4. رشد کیست در دندان عقل
کیست یکی از مشکلات رایج در دندان و لثه است که می تواند در اثر عوامل مختلفی رخ دهد. رشد کیست در دندان عقل می تواند نگرانی های زیادی را به همراه داشته باشد. از طرفی اگر کیست در یک جای نامناسب رشد کند، می تواند خطرات زیادی را نیز به همراه داشته باشد.
رشد کیست در دندان عقل باید حتما درمان شود. برای درمان ابتدا باید کیست خارج شود و سپس مراحل کشیدن دندان آغاز گردد. گاهی اوقات نیز مراحل برعکس انجام می شوند. نکته مهم اینجاست که در برخی از مواقع کیست با کشیدن دندان عقل از بین نمی رود. در این مواقع پزشک باید تصمیم بگیرد که چه کاری انجام دهد.

بهترین کلینیک برای جراحی و کشیدن دندان عقل
دندان عقل یکی از دندان های انتهایی در دهان است که دسترسی به آن کار ساده ای نیست. همه دندانپزشکان قادر به کشیدن دندان عقل نیستند. حتی بسیاری از دندانپزشکان ترجیح می دهند که این خدمات را با وجود توانایی خودشان ارائه نکنند. انتخاب یک کلینیک معتبر با پزشکان متخصص به شما این امکان را می دهد تا جراحی دندان و کشیدن آن را بدون هیچ نگرانی انجام دهید.
دندانپزشکی شبانه روزی فردوس (لبخند درمان) در غرب تهران ، یکی از بهترین کلینیک ها در زمینه جراحی دندان عقل است. اگر نگران این هستید که در هنگام جراحی درد داشته باشید و یا خوب بی حس نشوید، می توانید از خدمات این مجموعه کمک بگیرید. مطمئنا در کوتاه ترین زمان ممکن، مراحل کشیدن دندان عقل شما انجام می شود و می توانید به خانه یا سر کار بروید.