چالش های محدود سازی دسترسی در مراکز درمانی

رپورتاژ
کنترل دسترسی در بیمارستانها یکی از مهمترین مسائل امنیتی سازمانهای پزشکی و درمانی به حساب میآید. در واقع محدودسازی طبقات در بیمارستانها سبب جلوگیری از ورود غیرمجاز میشود.
استفاده از راهکارهای کنترل تردد در بیمارستان سبب میشود که یک بیمارستان بتواند ادعای برقراری امنیت کند. در بسیاری از موارد بیمارستانها با وجود تضاد شغلی که با ادارههای پلیس دارند، میتوانند در بطن انجام تخلفات قرار بگیرند. به عنوان مثال مجرمی که زخمی شده و به بیمارستان منتقل میشود، نباید راه فرار داشته باشد و یا کسی نباید بتواند به راحتی جان افراد بستری شده در بیمارستان را به علت مسائل سیاسی و مالی به خطر بیاندازد؛ یا حتی جان پزشکی که میتواند با مهارت بیماران را نجات دهد نباید در خطر باشد و توسط افراد ربوده شود. درست است که هماکنون با خود فکر میکنید که این قضایا تنها برای فیلمهای اکشن هستند اما متاسفانه در دنیای واقعی چنین تخلفاتی، بسیار بدتر و بیرحمانهتر انجام میشوند. از این رو قصد داریم در ادامه به نقد و بررسی چالشهای کنترل دسترسی در بیمارستانها به همراه راهکارهای این چالش، بپردازیم.
چالشها و تهدیدهای موجود در کنترل دسترسی در بیمارستانها
استفاده از انواع سیستم های کنترل تردد، پیشرفتهترین و بهترین راه حلهای کنترل دسترسی بیومتریک را برای بیمارستانها و موسسات مراقبتهای بهداشتی در سراسر جهان ارائه میدهد.
چالشهای برقراری امنیت در بیمارستانها و موسسات پزشکی و درمانی، منحصربهفرد هستند و کمی با دیگر اماکن و سازمانها تفاوت دارند. یک بیمارستان، از جهات مختلفی مانند اتاق بستری بیماران، اطلاعات پزشکی، اتاقهای عمل، انبارهای دارو، اتاق پزشکان و.. به سطح امنیتی شدید نیاز دارد. افزون بر اینها حوادث طبیعی مانند آتش سوزی هستند که باید با استفاده از سیستمهای هشداردهنده آنها را تحت کنترل قرار داد.
از سوی دیگر، استفاده از سیستمهایی چون دستگاه تشخیص چهره میتواند مجوز ورود را ارائه دهد و از ورود غیرمجاز افراد جلوگیری به عمل آورد. هرکدام از این موارد نیاز به مراقبت و کنترل دارند. در حالت کلی راههای زیادی برای برقراری امنیت وجود دارد که این راهکارهای به احتساب نیاز بیمارستانها ایجاد شدهاند. متاسفانه تهدیدهایی که به لحاظ ایمنی برای بیمارستانها وجود دارد، گاها بسیار خطرآفرین و غیرقابل جبران است. سادهترین مثال ورود فردی ناشناس به اتاق بیمار و دستکاری تجهیزات پزشکی و یا تزریق ماده خطرناک به سرم بیمار است؛ در صورتی که اگر در همان لحظه نخست از ورود فرد جلوگیری میشد، دیگر جان بیمار در موقعیت خطر قرار نمیگرفت.
راهکارهای کنترل دسترسی در بیمارستانها
برای برقراری امنیت در بیمارستانها، بهترین و موثرترین راه حل کنترل دسترسی و محدودسازی طبقات در بیمارستانها است. برای این منظور میتوان به راهکارهای زیر اشاره نمود:
سیستم کنترل تردد آسانسور
سیستم کنترل تردد آسانسور برای کنترل تردد در بیمارستانها بهترین گزینه است که شامل دستگاههایی میشود که کاربران را از طریق کارتهای الکترونیکی یا تیکت ویژه، اثرانگشت یا پین، در بیمارستان شناسایی میکند و به آنها اجازه میدهد تا به طبقه مورد نظر خود بروند. این سیستم اطمینان حاصل میکند که فقط افراد مجاز به استفاده از آسانسور هستند و از دسترسی و ورود غیرمجاز جلوگیری میکند.
دستگاه تشخیص چهره و اثر انگشت
تشخیص چهره و اثر انگشت افراد میتواند به افزایش امنیت بیانجامد و در قالب مجوز ورود عمل کند. این نوع سیستم با استفاده از الگوریتمهای پیچیده، ویژگیهای منحصربهفرد هر فرد را تشخیص میدهد و در صورت تطابق با اطلاعات قبلی، به آنها دسترسی میدهند. این نوع سیستم میتواند در هر سازمانی مورد استفاده قرار بگیرد، اما در خصوص محدودسازی طبقات در بیمارستانها نیز نقش سازندهای را ایفا میکند.
سیستم کنترل تردد خودرویی
این سیستمها شامل دوربینها، سنسورها و سیستمهای ارتباطی هستند که به صورت خودکار ورود و خروج خودروها را مدیریت میکنند. در واقع این سیستم برای مکانهای عمومی جهت کنترل ترافیک و گزارش تخلفات مناسب است اما در بیمارستانها نیز میتوان در درب ورودی از این سیستم استفاده نمود.
گیت کنترل تردد میلهای
گیت کنترل تردد میلهای شامل گیتهای فلزی با میلههای قابل حرکت است که در ورودی و خروجی محلهای عمومی بیمارستان نصب میشود. این گیتها با استفاده از دستگاههای الکترونیکی و سنسورها، تشخیص میدهند که آیا فرد مجاز به ورود یا خروج است یا خیر. در صورت عدم دسترسی مجاز، میلهها بسته میشوند و اجازه ورود یا خروج را نمیدهند. اغلب استفاده از این گیتها در مکانها عمومی مشاهده میشود که بیمارستان هم میتواند به عنوان یکی از این مکانها شناخته شود.
سیستم فراخوانی آتش
این فناوری بهویژه در بیمارستانها و خانههای مراقبت مسکونی مفید است، زیرا در صورت وقوع آتشسوزی، بهطور خودکار گزارشی حاوی اطلاعات حیاتی درباره افرادی که در ساختمان هستند و احتمالاً در کجا هستند تولید میکند. این نرم افزار از طریق کارت هوشمند یا کنترل دسترسی کار می کند که کارمند برای دسترسی یا ورود و خروج به ساختمان از آن استفاده می کند. در مواقع اضطراری، نرم افزار فراخوانی آتشنشانی به انسانها هشدار میدهد، در حالی که گزارش را در یک نقطه از راه دور از پیش تعیین شده ایمن فعال میکند. در این صورت افراد سریعتر باخبر میشوند و میتوانند از وقوع حادثه جلوگیری کنند. این سیستم در اغلب مکانهای عمومی مورد نیاز است و بیمارستانها نیز از این قاعده کلی مستثنی نیستند.
سیستم های امنیتی یکپارچه
بیمارستانهای بزرگتر و مراکز مراقبت مسکونی که در بیش از یک طبقه و شاید در چندین مکان کار میکنند، ن یکیاز است که از یک سیستم کنترل دسترسی کاملاً یکپارچه با دوربینهای مداربسته، هشدار نفوذ، تشخیص حریق و سیستمهای ساختمان بهرهمند شوند. یکی از راههای دستیابی به این هدف، استفاده از فناوری پروتکل اینترنت (IP) است که به این سیستمها اجازه میدهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تا اثربخشی خود را به حداکثر برسانند.
نظارت بر افراد، پرسنل و کارکنان
سیستم مدیریت افراد باید در محیطی با تعداد ناپایدار بیماران و بازدیدکنندگان در نظر گرفته شود. این سیستم می تواند شناسه عکس را چاپ کند و امکان دسترسی به مناطق خاص در بیمارستان یا مراکز مراقبتهای مسکونی را فراهم کند. حرکت به سمت یک راه حل نرم افزاری برای مدیریت بازدیدکنندگان یک راه حل آسان و ارزان است که میتواند مزایای زیادی را با خود به دنبال داشته باشد و از وقوع حادثه جلوگیری به عمل آورد.
ناگفته نماند که استفاده از دوربینهای مداربسته و امنیتی نیز یکی از رایجترین راهکارها برای برقراری امنیت به شمار میآید.
ویژگیهای و مزایای راهکارهای کنترل دسترسی در بیمارستان
- امکان احراز هویت چند وجهی با تشخیص چهره، اثرانگشت، کارت یا پین
- انعطافپذیری در طراحی سیستم
- استفاده از گزینهها و امکانات بهداشتی برای احراز هویت در بیمارستانها
- جلوگیری از ورود غیرمجاز
- کاهش هزینههای ناشی از تخلفات
- استفاده از روشهای احراز هویت در مناطق عمومی برای افزایش امنیت
- تنظیم مناطق قابل دسترسی برای افراد
- امکان تشخیص چهره زنده و جلوگیری از ورود با عکس چاپشده یا تصاویر مانیتوری
- امکان دسترسی به رویدادها و اطلاعات افرادی که از سیستم عبور کردهاند یا در سیستم ثبت شدهاند
- امکان ثبت چهره بدون نیاز به حضور شخص
- ثبت اثرانگشت تعداد زیادی از کارمندان بیمارستان
- امنیت بالای دستگاه و رمزنگاری ایمن
- شناسایی چهره در تاریکی
- استفاده از الگوریتم چندگانه تشخیص چهره چندگانه
- برقراری امنیت برای پرسنل بیمارستان در طبقههای مختلف
- کنترل تایم کاری کارمندان و پرسنل بیمارستان با استفاده از سیستم ورود و خروج
- قابلیت بهبود ویژگی anti-spoofing برای جلوگیری از جعل هویت
لازم به ذکر است این ویژگیها و مزایا به صورت ترکیبی از انواع سیستمها و راهکارهای کنترل تردد در بیمارستان است که میتواند در مورد دوربین امنیتی یا دستگاه تشخیص چهره صدق کند.
شرکت پیشرو در زمینهٔ ایجاد محدود سازی در مراکز درمانی
به منظور تهیه تجهیزات مورد نیاز برای کنترل تردد مراکز درمانی از جمله و اجرای راهکارهای کنترل تردد بیمارستان، باید به یک شرکت معتبر مراجعه شود که بتواند تمام این تجهیزات را با بهترین کیفیت ارائه دهد و در زمینه مذکور متخصص باشد. شرکت طرح و پردازش غدیر میتواند شما را در حیطه برقراری امنیت با استفاده از این سیستم به بهترین شکل راهنمایی کند. از آن گذشته تنوع در سیستمهایی که این شرکت ارائه میدهد، سبب اطمینان خاطر شما از اعتبار و تجربه کاری آن خواهد شد.
کنترل تردد و محدودسازی طبقات در بیمارستانها با استفاده از سیستمهای کنترل دسترسی و مجوز ورود، توسط شرکت حاذق و با تجربه غدیر انجام میشود.