قبیله هونگانا مایواوا در اندونزی در حال مقابله با دست خالی با بولدوزر معدن نیکل

فیلم جدیدی از اعضای قبیله هونگانا مایواوا در اندونزی نشان میدهد که چگونه حفاری در جنگل مجاور آنها، اعضای این قبلیه را برآشفته. ویدئو تجاوز به «خانه» آنها را نشان میدهد و ما را یاد فیلم آواتار میاندازد.
عملیات استخراج چوب و معدنکاوی در اندونزی به جنگلهای بارانی دوردست هم کشیده شده.
این فیلم اخیراً توسط کارگری گرفته شده که بخشی از گروه استخراج معدن نیکل بود. دو مرد هونگانا مانیوا با احتیاط از دور به کارگر حفاری نزدیک میشوند و سلاحهای خود را تکان می دهند تا ناخشنودی خود را ابراز کنند. در پاسخ، رانندگان بولدوزر تیغهها را بالا میبرند و باعث فرار مردم میشوند.
هونگانا مانیوا یک قبیله بدوی و بدون ارتباط با مردمان جاهای دیگر است که نام آنها در زبان آنها به معنای “مردم جنگل” است. تخمین زده می شود که بین 300 تا 500 عضو این قبیله کاملا بدون تماس با مردم دیگر باشند و 3000 از آنها از دهه 1980 تماس محدود با دنیا داشته باشند.
آنها در Halmahera، جزیرهای اندونزیایی زندگی میکنند که اتفاقاً در یکی از بزرگترین ذخایر نیکل جهان قرار دارد. در سالهای اخیر، تقاضا برای نیکل به دلیل استفاده از آن در باتریهای خودروهای برقی افزایش یافته است و این جزیره زمانی آرام مورد توجه شرکتهای معدنی بینالمللی قرار گرفته است.
شرکت Weda Bay Nickel که بخشی از آن متعلق به شرکت معدنی فرانسوی Eramet است، در سال 2019 عملیات معدنی را در جزیره آغاز کرد و آنها میخواهند در آینده فعالیتها خود را توسعه بدهند.
شرکت شیمیایی آلمانی BASF هم به دنبال استفاده از نیکل استحراج شده از اینجاست.
این یک طنز تاسفبار است که این افراد به معنای واقعی کلمه خود را هونگانا مانیاوا – «مردم جنگل» می نامند – باید در مسیر دیگران که سودای سبز کردن جهان دارند، نابود شوند و به حریم آنها تجاوز شود.
البته شرکت ادعا کرده است که امتیازات معدن آنها به هیچ وجه نزدیک به زمینهایی نیست که در آن افراد قبلیه ساکن هستند. با این حال، Survival International ادعا میکند که اسناد داخلی شرکت فاش میکند که این شرکت انسانشناسانی را مأمور کرده است که در مورد حضور افراد قبلیه هونگانا مانیاوا در منطقه و اطراف معدن به آنها هشدار بدهد.
این قبیله رابطه عمیقی با جنگلی دارد که در آن زندگی میکنند. هنگامی که نوزاد متولد می شود، بند ناف آنها در کنار دانههای درختی در زمین کاشته میشود. «درخت تولد» به بارآمده ریشه در زندگی فرد پیدا میکند و به عنوان تجسم فیزیکی روح فرد عمل میکند.
با این حال، حتی این درختان مقدس نیز از قطع شدن در امان نیستند. راسل به IFLScience توضیح داد که اخیراً با مردی از هونگانا مانیوا صحبت کرده که درخت تولد خودش را دیده که قطع شده.
تخریب محیط زیست تنها مشکلی نیست که هونگانا مانیوا با آن مواجه است. انزوای آنها از جهان بیرون به این معنی است که آنها نسبت به بیماریهای رایجی که ما مرتباً در جهان صنعتی با آنها مواجه میشویم، مقاومت اندکی دارند یا هیچ مصونیتی ندارند، به این معنی که جمعیت آنها میتواند به راحتی توسط یک عفونت از بین برود.
از آنجایی که خارجی ها به طور فزاینده ای به سرزمین آنها تجاوز می کنند، آنها در معرض خطر واقعی قرار گرفتن در معرض بیماریهای کشنده. عفونی هستند.
برای مقابله با این تهدید، Survival International در حال لابی کردن با همه شرکتهای الکترونیکی است تا متعهد شوند که نیکل را از Halmahera خریداری نکنند.
آنها همچنین امیدوارند که دولت اندونزی را تحت فشار قرار دهند تا تدابیر لازم را برای حفاظت از جزیره و هونگانا مایواوا اعمال کند.
ما میخواهیم از زمینهای آنها محافظت شود. اعضای هونگانا مانیاوا حتی هنوز بهعنوان مردم بومی شناخته نشدهاند. آنها زمینشان به رسمیت شناخته نشده است. آنها اساساً حقوقی مشابه حیوانات در جنگل در حال حاضر دارند.