برای نخستین بار در جهان پیوند چشم، به صورت کامل انجام شد

گروهی از جراحان در نیویورک اولین پیوند یک چشم کامل در جهان را با استفاده از یک روش نوین انجام دادند که پیشرفتی در دنیای پزشکی محسوب می‌شود.

البته هنوز مشخص نیست که مرد گیرنده پیوند با این چشم خواهد توانست ببیند یا خیر.

این جراحی پیشگامانه شامل برداشتن بخشی از صورت و کل چشم چپ (شامل رگ‌های خون‌رساننده و عصب بینایی) از یک اهداکننده و پیوند آن‌ها به یک کارگر راه آهن از آرکانزاس بود که در ژوئن 2021 از شوک الکتریکی 7200 ولتی جان سالم به در برد.

آرون جیمز، 46 ساله، در پی حادثه صدمات زیادی متحمل شده بود: از جمله از دست دادن چشم چپ، بازوی چپ، بیشتر بالای آرنج، بینی و لب‌ها، دندان‌های جلو، ناحیه گونه چپ و چانه متحمل شد.

او به NYU Langone Health، یک مرکز پزشکی پیشرو برای پیوند صورت ارجاع شد، که این روش را در 27 می‌انجام داد.

پیوند یک چشم کامل از دیرباز امر غیرممکن و در عین حال آرزوی پزشکان بوده. اگرچه محققان در مورد حیوانات موفقیت‌هایی داشته‌اند و به صورت جزئی بینایی آنها را با این پیوند برگردانده‌اند، اما این پیوند هرگز در انسان انجام نشده بود.

ادواردو رودریگز، که رهبری تیم جراحی را بر عهده داشت و این پنجمین پیوند صورتی بود که او انجام می‌داد. او می‌گوید که زمان لازم برای عمل جراحی پیوند صورت را از سال 2012 از 36 ساعت به 21 ساعت کاهش داده‌اند و اینکه پیوند صورت دیگر یک روش جراحی آزمایشی نیست و در موارد شدید آسیب صورت باید به عنوان یک گزینه درمان در نظر گرفته شود.

وایده ددانیا، چشم‌پزشک متخصص شبکیه چشم می‌گوید که:چشم چپ پیوند شده بسیار سالم به نظر می‌رسد. منبع خون خوبی دارد، فشار خود را حفظ کرده و سیگنال الکتریکی تولید می‌کند، اگرچه جیمز هنوز قادر به دیدن نیست. ااو ابراز امیدواری زیادی کرده است.

پیوند چشم به صورت کامل انسانیک لحظه مهم در تلاش مشترک پزشکان برای بازگرداندن بینایی است و امیدبخش است.

جیمز، که چشم راستش سالم است، کاندیدای ایده‌آلی در نظر گرفته می‌شد زیرا به پیوند او نیاز به دارو‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی نداشت. حتی اگر او نتواند با چشم اهدایی ببینید، این شیوه از نظر زیبایی برای او سودمند خواهد بود.

جیز می‌گوید: «من دوباره می‌توانم بو کنم، می‌توانم دوباره بخورم، طعم غذا را بچشم. برای اولین بار در یک سال و نیم، توانستم همسرم را ببوسم. من می‌خواهم اکنون در انظار عمومی بیرون بروم و ماسک به صورت نگذارم و صورتم را نپوشانم.»

او می‌گوید پیوند چشم او حتی اگر نواند ببیند، شروعی خواهد بود بر این شیوه نوین جراحی.

با توجه به مدتی که از این عمل جراحی گذشته است، شاید واقعا او هرگز نتواند با چشم اهدایی ببیند، اما هیچ چیز غیرممکن نیست.

تیم پیوند از سلول‌های بنیادی بالغ مشتق از مغز استخوان برای تسریع ترمیم عصبی استفاده کرده‌اند.

ترمیم بینایی می‌تواند با روش‌های پیشرفته‌تر از جمله ژن درمانی برای بهره‌برداری از توانایی ذاتی عصب بینایی برای بهبودی. استفاده از دستگاهی به نام پوشش عصبی برای محافظت از بافت؛ یا با استفاده از دستگاه‌هایی که سیگنال‌ها را دریافت کرده و مسیر آسیب دیده را دور می‌زنند هم صورت بگیرد.

© خبرگزاری فرانسه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]