برای نخستین بار در تاریخ، نوزاد سالمی از مادر دریافت‌کننده پیوند رحم به دنیا آمد

بر اساس مقاله‌ای که به تازگی در مجله معتبر پزشکی لنست منتشر شده و در رسانه‌های زیادی هم بازتاب پیدا کرده، سرانجام بعد از تلاش‌های ناموفق قبلی یک نوزاد از زن دریافت‌کننده رحم پیوندی متولد شده است.

پیوند رحم به تنهایی هم پیوند چالش‌برانگیزی است. به سبب پرعروق بودن ذاتی این عضو، مسائل مربوط به رد پیوند، این پیوند را دشوار می‌کنند. اما چیز چالش‌برانگیزتر این است که بتوان جنینی را 9 ماه تمام در این عضو پیوندی زنده و سالم نگاه داشت.

پیش از این ده بار تلاش شده بود که نوزادی از رحم پیوندی حاصل شود؛ اما همه تلاش‌های قبلی یا اصلا منجر به بارداری نشدند یا جنین‌ها خیلی زود سقط شدند.

اما در یازدهمین تلاش در سال 2016، یک زن در بیمارستانی در سائو پائولوی برزیل در یک عمل 10 ساعته یک پیوند رحم دریافت کرد. این زن مبتلا به سندرم مایر- راکیتانسکی بود که در آن شخص رحم مناسب و سالمی ندارد، اما دارای بافت تخمدان طبیعی است. از هر 4500 زن، یکی مبتلا به این سندرم است.

اهداکننده عضو یک زن 42 ساله بود که متعاقب خونریزی مرگی، درگذشته بود.

قبل از پیوند، تخمک‌های سالم زن دریافت‌کننده پیوند برداشته و منجمد شده بودند.

شش هفته بعد از پیوند، زن اولین دوره عادت ماهانه طبیعی خود را تجربه کرد. پزشکان بعد از آن 7 ماه صبر کردند تا از موفق بودند پیوند، اطمینان حاصل کنند و بعد از آن تخمک بارور شده با اسپرم، به رحم پیوندی زن منتقل شد.

دوران حاملگی موفق سپری شد و سرانجام در 15 دسامبر سال 2017، منجر به تولد یک نوزاد سالم 2.5 کیلوگرمی با عمل سزارین شد.

2 دیدگاه

  1. متاسفانه کی زمان میبره تا این روش ها و علمش وارد ایران بشه. البته این چیزی از خوب بودن این خبر کم نمیکنه. واقعا عالیه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا