اگر کارخانههای سازنده خودروهای اسپورت، تانک بسازند … (گالری عکس)

در جریان جنگ جهانی دوم، شرکتهای خودروسازی و کارخانههای صنعتی در روسیه، انگلستان و به ویژه آلمان نقش بسیار مهمی در تولید تسلیحات و تجهیزات جنگی ایفا کردند. این کشورها با تغییر خطوط تولید خود، توانستند به تلاشهای جنگی خود کمک شایانی کنند.
روسیه (اتحاد جماهیر شوروی)
- تولید تانکها:
- تانک T-34: تانک T-34 یکی از موفقترین تانکهای جنگ جهانی دوم بود. این تانک توسط کارخانههای مختلف از جمله استالینگراد و خاباروفسک تولید میشد و به دلیل طراحی ساده و کارآمد خود، به تعداد زیادی تولید و در جبهههای مختلف به کار گرفته شد.
- کارخانههای تراکتورسازی: بسیاری از کارخانههای تراکتورسازی شوروی به تولید تانک و وسایل نقلیه زرهی تغییر خط دادند. به عنوان مثال، کارخانه تراکتورسازی چلیابینسک به تولید تانکهای سنگین KV-1 پرداخت.
- وسایل نقلیه و هواپیماها:
- هواپیماهای جنگنده: کارخانههای هواپیماسازی روسیه مانند کارخانههای میگ و یاک به تولید هواپیماهای جنگنده پرداختند که نقش مهمی در دفاع هوایی شوروی داشتند.
انگلستان
- تولید تانکها:
- تانکهای کرومول و چرچیل: کارخانههای مختلفی مانند ویکرز-آرمسترانگ و کارخانههای خودروهای بریتانیایی به تولید تانکهای کرومول و چرچیل پرداختند. این تانکها در جبهههای مختلف اروپا به کار گرفته شدند.
- هواپیماها:
- هواپیماهای اسپیتفایر و هاریکین: کارخانههای هواپیماسازی بریتانیایی مانند سوپرمارین و هاوکر به تولید هواپیماهای اسپیتفایر و هاریکین پرداختند که نقش مهمی در نبرد بریتانیا داشتند.
- بمبافکنها: کارخانه آورو لانکستر بمبافکنهای لانکستر را تولید کرد که در حملات شبانه علیه آلمان نازی به کار گرفته شدند.
آلمان
- تولید تانکها:
- تانکهای پانزر: آلمان نازی تحت رهبری هیتلر به تولید تانکهای پیشرفته پانزر IV، پانتر و تایگر پرداخت. این تانکها توسط کارخانههای مختلفی مانند کراپ، هنسل و پورشه تولید میشدند و به دلیل قدرت آتش و زرهپوشی قوی خود مشهور بودند.
- هواپیماها:
- جنگندههای مسرشمیت: کارخانه مسرشمیت به تولید هواپیماهای جنگنده Bf 109 و Me 262 پرداخت که در جنگ هوایی نقش مهمی ایفا کردند.
- بمبافکنها: کارخانه یونکرز به تولید بمبافکنهای Ju 87 Stuka و Ju 88 پرداخت که در حملات هوایی آلمان نقش کلیدی داشتند.
- دیگر تجهیزات نظامی:
- راکتها و موشکها: آلمان در زمینه توسعه و تولید راکتهای V-1 و V-2 پیشرو بود. این راکتها توسط کارخانههای مختلف و تحت نظر ورنر فون براون تولید میشدند و در حملات به لندن و دیگر شهرهای اروپا به کار گرفته شدند.
این تغییرات در تولیدات صنعتی کشورها نه تنها به تلاشهای جنگی کمک کرد، بلکه پس از جنگ نیز تأثیرات عمیقی بر صنایع خودروسازی و هوافضا داشت.
اما با توجه به نظم جهنی در حال تغییر و درگیریهایی که هر آن احتمال شعلهور شدن آنها وجود دارند؛ تصور کنید که جنگ جهانی سوم گستردهای رخ بدهد و کارخانههای تولید خودروهای لوکس قرار باشند، تانک بسازند.
مسلم است که در این صورت مهندسان آنها کارایی را بر اسپورت بودن و ظاهر ترجیح خواهند داد. اما بیایید تخیل کنم (به یاری میدجرنی) که با همان المانهای طراحی، اوسط هر یک از آنها تانک ساخته شود!